Ekonomi

İTO Meslek Komitesi seçimlerini Başkan Avdagiç açık ara farkla kazandı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, "İTO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaşadık. 195 meclis üyesi ile açık ara kazandık. Biz şimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz." dedi.

İTO Meslek Komitesi seçimlerini Başkan Avdagiç açık ara farkla kazandı
09-11-2022 19:33
Ä°stanbul

Ä°stanbul Ticaret Odası (Ä°TO) BaÅŸkanı Åžekib Avdagiç, "Ä°TO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaÅŸadık. 195 meclis üyesi ile açık ara kazandık. Biz ÅŸimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz. Ä°nanıyorum ki, yeni meclisle Ä°stanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli ÅŸeyler yapacağız." diye konuÅŸtu.

İstanbullu şirketler, Türkiye'nin en büyük odası olan İTO'da kendilerini 4 yıl boyunca temsil edecek meslek komitesi ve meclis üyelerini seçmek için bugün saat 08.00'den itibaren Yeşilköy'deki İstanbul Fuar Merkezi'nde (İFM) sandık başına gitti.

Ä°TO BaÅŸkanı Avdagiç, 700 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük odası olan Ä°TO’da 15 Kasım’da yapılacak baÅŸkanlık seçimi öncesi bugün gerçekleÅŸtirilen organ seçimleri hakkında açıklama yaptı.

Åžekib Avdagiç, yaptığı açıklamada, Ä°TO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaÅŸadıklarını belirterek, "195 meclis üyesi ile açık ara kazandık. Ä°stanbul Ticaret Odası üyeleri, bu seçimle birlikte bir kez daha Ä°TO’nun akl-ı selimin kalesi olduÄŸunu ortaya koydu. Biz ÅŸimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz. Ä°nanıyorum ki, yeni meclisle Ä°stanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli ÅŸeyler yapacağız." dedi.

Seçimlerin Fatih 2. Ä°lçe Seçim Kurulu BaÅŸkanı ve Sandık Kurulu Ãœyeleri gözetiminde demokratik bir ortamda ve huzur içinde tamamlandığını belirten Avdagiç, "Seçimde görev alan herkese ayrı ayrı teÅŸekkür ediyorum. Ä°TO personeline teÅŸekkür ediyorum. Seçim güvenliÄŸini saÄŸlayan Ä°stanbul valimize, emniyet müdürümüze ve Ä°stanbul emniyet teÅŸkilatımıza teÅŸekkür ediyorum.” diye konuÅŸtu.

"Kahir ekseriyetle seçimi kazanmış bulunuyoruz"

Åžekib Avdagiç, Türk iÅŸ dünyasının yüzakı Ä°TO’nun 140 yıllık geleneÄŸine yaraşır ÅŸekilde, 21’inci dönem oda organlarını oluÅŸturacak seçimi geride bıraktığını söyledi.

Sandıkların saat 17.00 itibarıyla açıldığını, Ä°TO’da 4 yıl görev yapacak meslek komitesi üyeleri ile meclis üyelerinin belirlendiÄŸini kaydeden Avdagiç, "Sonuçlar elimize ulaÅŸtı. Åžunu söylemek isterim ki; 81 meslek komitesinde, kahir ekseriyetle kazanmış bulunuyoruz. Ä°stanbul iÅŸ dünyası, son 4 yılda ortaya koyduÄŸumuz icraatları onaylamış, aynı hız ve rotada bize yeniden güç vermiÅŸtir." dedi.

Bugün oda seçimlerinde oy kullanan İstanbul iş dünyası üyelerini tebrik eden Avdagiç, "İTO üyelerimiz köklü seçim geleneğimize ve İstanbul iş dünyasına yakışır şekilde davrandılar. Bunu çok önemli buluyorum. Üyelerimizi, vakarlı ve sağduyulu yaklaşımları sebebiyle tebrik ediyorum, onlara şükranlarımı sunuyorum." yorumunu yaptı.

“Seçim geride kaldı, bütün iÅŸ dünyamızı kucaklıyoruz”

İTO Başkanı Avdagiç, "İTO Başkanı olarak, bu seçimin beni çok sevindiren tarafı, İstanbullu tüccarın, hiçbir gündelik ve popülist yaklaşıma prim vermemiş olmasıdır. Dünyada yaşanan pandemi ve savaş gibi krizler karşısında, İstanbul iş dünyası kenetlenmeyi ve dayanışmayı tercih etmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Ä°TO’da komite ve meclise seçilen iÅŸ dünyası temsilcilerini tebrik eden Avdagiç, "Åžunun altını özellikle çizmek isterim. Åžimdi, seçim dönemi geride kaldı. Seçim döneminde olanlar da söylenenler de orada kaldı. Bütün Ä°stanbul iÅŸ dünyasını ve üyelerimizi kucaklıyoruz. Bütün meclis üyelerimizi aynı hedef için çalışacak yol arkadaÅŸlarımız diye görüyoruz." dedi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise "Elhamdülillah. 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah." ifadelerini kullandı

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER