İsrail'in Suriye'deki saldırılarına karşı TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

İsrail'in Suriye'deki saldırılarına karşı TBMM kararı Resmi Gazete'de yayımlandı

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen İsrail'in Suriye'deki saldırılarına karşı Meclis Başkanlığı tezkeresine ilişkin karar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara

TBMM kararı nda, İsrail 'in hukuk tanımazlığının bugün yüzünü bir kez daha Suriye 'de gösterdiğine dikkati çekildi.

????

Gazze 'de ve işgal altındaki Filistin topraklarında devam Eden soykırımın, Lübnan ve İran 'a yapı lan saldırı ların ardından bugün de Suriye'nin baş kenti Şam 'ın hedef alınmasının, İsrail yönetiminin bölgesel barışı topyekun tehdit eden bir çatı şma stratejisi yürüttüğünü açıkça ortaya koyduğu vurgulanan kararda, şu ifadelere yer verildi :

"Uluslararası toplumun müşterek taahhüdü olan Birleşmiş Milletler Şartı'nı ve uluslararası hukukun kural ve prensiplerini ayaklar altına alan İsrail, bir taraftan Suriye'nin Toprak bütünlüğünü açıkça ihlal etmekte, diğer taraftan Filistin halkına karşı sürdürdüğü soykırımı dikkatlerden uzaklaştırmaya yönelik yeni bir saldırganlığa girişmektedir. İsrail'in gerçekleştirdiği bu saldırılar, Suriye'yi ve bölgeyi istikrarsızlaştırma amacı taşımaktadır. Bu noktada uluslararası toplumun anlaşılmaz sessizliği ve etkisizliği İsrail'in bu hukuk tanımaz ve pervasız saldırganlığına cesaret vermektedir."

"Her türlü çabayı göstermeye devam edeceğimizi ilan ediyoruz"

Kararda, bu saldırılara karşı tüm insanlıkça güç lü bir tepki verilmediği sürece, hem Bölgede hem de dünyada barış, güvenlik ve istikrar ortamı nın zarar görmeye devam edeceğinin aşikar olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

" Türkiye büyük millet meclisi olarak, İsrail'in başta baş kent Şam Olmak üzere Suriye'ye yönelik alçak saldırılarını en sert şekilde kınıyoruz. uzun yıllar boyunca büyük acılar çekmiş Suriye halkının Yanı nda olduğumuzu yineliyoruz. Suriye'nin toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklediğimizi, dost ve kardeş Suriye halkının huzuruna kasteden tüm eylemlerin karşı sında olduğumuzu en güçlü şekilde vurguluyoruz. Suriye'deki barış ve istikrarın, Bölge barışı ve istikrarına da hizmet edeceğini; tersine gelişmelerin ise sadece, varlığını kan ve ç Atış ma üstü ne Kuran Netanyahu ve ekibine çıkar sağ layacağını ifade ediyoruz.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da bölgemizdeki Huzur , istikrar, güven ve barış ortamı için her türlü çabayı göstermeye devam edeceğimizi ilan ediyoruz. İsrail'in bölgesel krizi derinleştiren ve dünya barışını tehdit eden saldırganlığına karşı uluslararası toplumu sesini yükseltmeye; etkili, tutarlı ve kararlı önlemler almaya bir kez daha davet ediyoruz. Bu çerçevede, bu bildirinin oylanarak kabul edilmesi ve alınan kararın Resmi gazete 'de yayımlanması hususu Genel Kurulun 16 Temmuz 2025 tarihli 109'uncu birleşiminde kabul edilmiştir."


Kaynak: AA

dikGAZETE .com
ilgili haberler...
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ