Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu, savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddetti

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, 8 aydır süren savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddettiği belirtildi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddetti
27-05-2024 01:32
Kudüs

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, Gazze'deki İsrailli esirlerin kurtarılması için müzakerelerde bulunan heyete defalarca geniş yetkiler verdiği ifade edildi.

İsrail'in Refah'ta yerinden edilmiş Filistinlilerin kampını bombalaması sonucu 40 kişi hayatını kaybettiGazze'deki hükümetten, yardım girişinin azaldığı Gazze'nin kuzeyinde "kıtlık uyarısı"Hollanda'da bir araya gelen gruplar, Starbucks şubelerinin önünde İsrail'i protesto ettiYemen'de Filistin halkına yönelik "soykırımın" son bulması için 16 gösteri düzenlendi

Açıklamada, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar'ın, savaşın sona ermesi ve Hamas'ın olduğu gibi kalması için İsrail ordusunun Gazze'den çekilmesini talep ettiği ancak Netanyahu'nun bunu reddettiği aktarıldı.

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre ise Netanyahu, Savaş Kabinesi'nin "Hamas'la esir takası anlaşması ve Gazze'de savaşın devam etmesiyle" ilgili düzenlediği toplantı öncesinde, savaşın sona ermesine karşı olduğunu dile getirdi.

İsrail 25 Mayıs'ta, Hamas'la esir takası ve ateşkes müzakerelerinin gelecek hafta yeniden başlayacağını duyurmuş ancak Hamas, arabuluculardan müzakerelerin gelecek hafta başlayacağına dair bir bilgi almadıklarını açıklamıştı.

Netanyahu, İsrail ve uluslararası kamuoyunda, siyasi nedenlerle Hamas ile esir takası anlaşması yapmamakla suçlanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER