Dünya

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenlenen saldırıda 6 kişi öldü

İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün girişindeki Ramot Kavşağı'nda düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişinin öldüğü aktarıldı.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te düzenlenen saldırıda 6 kişi öldü
08-09-2025 14:12
Kudüs

İsrail devlet televizyonu KAN'ın bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde, 6 kişinin öldüğü saldırıyı gerçekleştiren 2 kişinin Ramallah yakınındaki köylerden geldiği öne sürüldü. Ordunun işgal altındaki Batı Şeria'ya geçiş için kullanılan kontrol noktalarını iki yönlü olarak kapattığı aktarıldı.

????

Saldırıda 43 yaşında bir haham, 50 yaşlarında bir erkek, 30 yaşlarında 3 erkek ve 50 yaşlarında bir kadının öldüğü bilgisi paylaşıldı.

İsrail Acil Yardım Servisi Kızıl Davut Yıldızı'ndan yapılan açıklamada, ekiplerin müdahale ettiği 12 kişinin hastanelere nakledildiği bildirildi. Açılan ateşte yaralanan 7 kişinin durumunun ağır olduğu, o sırada çevrede bulunan 2 kişinin orta derecede ve 3 kişinin cam kırıkları nedeniyle hafif şekilde yaralandığı, çok sayıda kişinin ise panik atak geçirdiği kaydedildi.

İsrail polisi, Ramot Kavşağı'ndaki saldırıyı düzenlediği iddia edilen 2 kişinin öldürüldüğünü açıkladı.

Olay yerine giden yolların kapatıldığı ve bölgeye takviye ekipler gönderildiği kaydedildi.

Öte yandan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir de saldırının düzenlendiği bölgeye geldi.

Yolsuzluk davasının devam ettiği mahkemede bugün ifade vermesi gereken Netanyahu'nun yaşanan "güvenlik olayı" gerekçesiyle mahkemeye ifade vermeye gitmeyeceğini aktarıldı.

Hamas'tan Kudüs'teki saldırıya ilişkin açıklama

Hamas’tan yapılan yazılı açıklamada, "İşgal altındaki Kudüs’ün kuzeyindeki Ramot kavÅŸağında iki Filistinli direniÅŸ savaşçısının gerçekleÅŸtirdiÄŸi kahramanca ve eÅŸsiz operasyonu selamlıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Bu operasyon, iÅŸgalcilerin Filistin halkına karşı iÅŸlediÄŸi suçlara ve yürüttüğü soykırım savaşına doÄŸal bir yanıttır. Gazze Åžehri’ni iÅŸgal edip yok etme ve Mescid-i Aksa’ya yönelik saygısızlık planlarının cezasız kalmayacağına dair açık bir mesajdır." denildi.

İsrail’in Gazze, Batı Åžeria ve Kudüs’te Filistin halkına yönelik saldırılarının, Filistinlilerin kararlılığını ve direniÅŸ iradesini zayıflatamayacağına iÅŸaret edilen açıklamada, "Kudüs’ün kalbinde düzenlenen bu eylem, iÅŸgalin güvenlik derinliÄŸini hedef almış, devrimci gençliÄŸimizin ve yiÄŸit direniÅŸimizin, iÅŸgalcilere ve faÅŸist Siyonist saldırganlığa karşı mücadeleyi sürdürme kararlılığını teyit etmiÅŸtir." ifadesine yer verildi.

İsrail kentleri ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri zaman zaman ölüm ve yaralanmalarla sonuçlanan silahlı saldırılara sahne oluyor.

Filistinli gruplar bu saldırıları, Tel Aviv’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de yürüttüğü soykırıma ve Batı Åžeria’daki saldırılarına "doÄŸal bir tepki" olarak deÄŸerlendiriyor.

Filistin verilerine göre, İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarına paralel olarak, DoÄŸu Kudüs de dahil Batı Åžeria’da İsrail ordusu ve Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler en az bin 18 Filistinliyi öldürdü, yaklaşık 7 bin kiÅŸiyi yaraladı ve 19 binden fazla kiÅŸiyi tutukladı.

İsrail, ABD desteÄŸiyle 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de soykırım yürütüyor. Bu süreçte çoÄŸu kadın ve çocuk olmak üzere 64 bin 455 Filistinli öldü, 162 bin 776 kiÅŸi yaralandı.

Bu süre zarfında 9 binden fazla kiÅŸi kayboldu, yüz binlerce kiÅŸi yerinden edildi. İsrail'in kıtlığı dayattığı Gazze'de 140’ı çocuk olmak üzere 393 Filistinli ise açlık nedeniyle hayatını kaybetti.​​​​​​​


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER