Dünya

İngiltere Başbakanı Sunak’ın gelir beyanına ilişkin soruşturma başlatıldı

İngiltere Başbakan Rishi Sunak hakkında gelir beyanına ilişkin soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İngiltere Başbakanı Sunak’ın gelir beyanına ilişkin soruşturma başlatıldı
17-04-2023 17:38
Londra

Ä°ngiliz parlamentosunun resmi sitesinden yapılan açıklamada, halkın yönetimle ilgili ÅŸikayetlerini denetlemekle görevli Parlamento Standartları Yetkilisi (Parliamentary Commissioner for Standards) Daniel Greenberg’in, Sunak’ın gelir beyanına dair soruÅŸturma baÅŸlattığı belirtildi.

Açıklamada, parlamento üyelerinin tüm gelirlerini “net ve açık” bir ÅŸekilde bildirmesini öngören 6. Madde uyarınca 13 Nisan'da soruÅŸturma açıldığı aktarılırken, baÅŸka detaylara yer verilmedi.

Ä°ngiliz basınında, daha önce Sunak’ın, eÅŸi Akshata Murty’nin ortağı olduÄŸu çocuk bakım ÅŸirketi Koru Kids’e iliÅŸkin olarak gelir beyanında bulunmadığı yönünde iddialar yer almıştı.

Ä°ngiltere BaÅŸbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada ise konuya iliÅŸkin daha önce Sunak’ın bakanlık döneminde gelir beyanında bulunulduÄŸu, soruÅŸturmanın yürütülmesinde yardımcı olunacağı ifade edildi.

Daha önce İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, çocuk bakıcılarının teşvik edilmesi amacıyla mesleğe yeni başlayanlara 600 sterlinlik teşvik ödemesi yapılması yönünde pilot programın başlatılacağını duyurmuştu.

Ä°ngiliz basınında, Sunak’ın eÅŸinin hissedarı olduÄŸu ÅŸirketin, bu devlet teÅŸvikinden yararlanmasının sorun teÅŸkil edebileceÄŸi, soruÅŸturma kapsamında da konunun ele alınmasının beklendiÄŸi kaydedildi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER