Siyaset

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan, 27 Mayıs 1960 darbesi mesajı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 Mayıs 1960 darbesine ilişkin, "Yaşananlar sadece demokrasi adına değil, adalet adına da insanlık adına da utanç vericiydi." ifadesini kullandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan, 27 Mayıs 1960 darbesi mesajı
27-05-2024 13:13
Ankara

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 27 Mayıs 1960 darbesinin 64. yılı dolayısıyla sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, 1950'de Aydın'ın Çakırbeyli köyünden çıkan bir yiğidin, "Yeter söz milletindir" diyerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Başvekili seçildiğini ve büyük bir kalkınma hamlesi başlattığını hatırlattı.

1950 yılında Aydın’ın Çakırbeyli köyünden çıkan bir yiğit ''Yeter söz milletindir’’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Başvekili seçilmiş ve büyük bir kalkınma hamlesi başlatmıştı.

Başvekil ve arkadaşları görevde kaldıkları 10 yıl boyunca ülkemizin gelişmesi ve ilerlemesi… pic.twitter.com/B0GtjKtvx0— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) May 27, 2024

Başvekil ile arkadaşlarının, görevde kaldıkları 10 yıl boyunca, Türkiye'nin gelişmesi ve ilerlemesi yolunda büyük hizmetlere imza attıklarını belirten Yerlikaya, "Ta ki o karanlık güne, tankların yürüdüğü ve milli iradenin ayaklar altına alındığı 27 Mayıs'a kadar. Yassıada günleri bu acı hikayenin en yürek burkan sayfasıydı." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Yerlikaya, mesajında şunları kaydetti:

"Başta Adnan Menderes olmak üzere, aralarında bakanların, milletvekillerinin, komutanların ve bürokratların olduğu 592 vatan evladı 11 ay boyunca yargılandılar. Her biri hücrelerde, zindanlarda tutuldu, insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldılar.

Yaşananlar sadece demokrasi adına değil, adalet adına da insanlık adına da utanç vericiydi. 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 64. yılında, merhum Adnan Menderes ve dava arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'ı rahmetle anıyorum. Mekanları cennet, makamları ali olsun."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER