Genel

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: Kontrollü darbe açıklaması bir faciadır

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 16 Nisan Pazar günü yapılacak halk oylamasında Türkiye'nin geleceğiyle ilgili çok önemli bir karar verileceğini söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı  Kılıç: Kontrollü darbe açıklaması bir faciadır
12-04-2017 17:47

Ä°STANBUL (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif ÇaÄŸatay Kılıç, 16 Nisan Pazar günü yapılacak halk oylamasında Türkiye'nin geleceÄŸiyle ilgili çok önemli bir karar verileceÄŸini söyledi.

BeyoÄŸlu Belediye BaÅŸkanı Ahmet Misbah Demircan'ın ev sahipliÄŸinde The Marmara Taksim Otel'de gerçekleÅŸtirilen 'BeyoÄŸlu BuluÅŸmaları'na Bakan Akif ÇaÄŸatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) BaÅŸkanı Yıldırım Demirören, TFF 1. BaÅŸkan Vekili ve UEFA Yönetim Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, TFF BaÅŸkan Vekili Ali Dürüst, yönetim kurulu üyesi Cengiz ZülfikaroÄŸlu, genel sekreter Kadir KardaÅŸ, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Kulüpler BirliÄŸi Vakfı BaÅŸkanı Göksel GümüÅŸdaÄŸ ve Galatasaray Kulübü BaÅŸkanı Dursun Özbek katıldı.

Bakan Kılıç, ülkelerin tarihlerinde önemli dönüm noktaları olduÄŸunu belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin ilk deÄŸil ama inÅŸallah son devleti olacaktır. Dolayısıyla önümüzdeki yıllar içerisinde ülkemizi, geleceÄŸe taşıyacak ve gelecekte de geçmiÅŸinden alacağı güçle sorunları çözerek torunlarımıza devretmemiz gerekiyor." dedi.

"Åžimdi çıkıp da siz bu ülkeyi neden farklı bir sistemle yönetmek istiyorsunuz diyenlere cevap açık, biz 2023'te cumhuriyetimizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri yapmak istiyoruz." diyen Akif ÇaÄŸatay Kılıç, konuÅŸmasını ÅŸöyle sürdürdü:

"Çalışmalarınızda sürekli birisi yakanızdan çekiyorsa bu olmaz. Ülkelerin geliÅŸmelerinde sistem deÄŸiÅŸiklikleri mevcuttur, bunlar olacak ÅŸeylerdir. Biz gayet sakin ÅŸekilde neyi amaçladığımızı anlatıyoruz, muhalefetin sözcüleri milletle kopmuÅŸ baÄŸlarından kaynaklı ırkçılıklarını ortaya koymaya baÅŸladılar. En son CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, neymiÅŸ evet çıkarsa, evetçileri Ä°zmir'den denize dökecekmiÅŸ ve Samsun'dan baÅŸlayacakmış. Sen nasıl böyle bir örneÄŸi verirsin. Bu milletin içinde farklı düÅŸünenlere düÅŸman gözüyle nasıl bakarsın. Hüsnü Bozkurt, Samsun'a çıkacağız diyor, ona açık açık ÅŸunu söylüyorum ne karadan, ne denizden ne de havadan Samsun'a gelemezsin, gelme, tavsiye etmiyorum çünkü infial oluÅŸur. Bu millet bu insanı görmek istemiyor, istifa etmesi lazım. Millete bu bakış açısıyla bakan kiÅŸinin milletin vekili olmak gibi bir yetisi kalmamıştır."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel BaÅŸkanı Kemal KılıçdaroÄŸlu'nun 15 Temmuz için kontrollü darbe yorumunda bulunduÄŸunu hatırlatan Bakan Kılıç, "Adnan Menderes'in asıldığı günleri, 28 Åžubat ve e-muhtırayı biz biliyoruz, 15 Temmuz gecesi yaÅŸananları hep beraber yaÅŸadık. Açık söylüyorum, CHP'ye gönül veren vatandaÅŸlara saygımız var ama Sayın KılıçdaroÄŸlu'nun en son yaptığı kontrollü darbe açıklaması bir faciadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin varlığını ve onun hükümetini ortadan kaldırmaya çalışanlar, milleti sokakta ateÅŸ altına alanların kontrollü darbe giriÅŸimi yaptığını söylemek bir felakettir. KılıçdaroÄŸlu'na ÅŸunu sormak istiyorum, o gece mecliste CHP'li vekiller de vardı ama F-16'yı çalan terörist meclise attığı bombayı 20-30 metre sola atsaydı, orada yaÅŸamını yitirecek milletvekilleri kontrollü darbe ile mi karşı karşıya kalacaktı. Tankların önüne çıkarız diyor ancak Sayın KılıçdaroÄŸlu, Atatürk Havalimanı terminalinde kalarak, tankların önüne çıkmayarak o ÅŸansını kaybetti." diye konuÅŸtu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem Ä°nce'nin, katıldığı bir televizyon programındaki iddialarına da yanıt veren Bakan Kılıç, ÅŸu sözleri kullandı:

"Sayın Muharrem Ä°nce, referandum da evet çıkarsa Sayın CumhurbaÅŸkanı lokantaları, muhtarlıkları kapatacakmış diyor. Kendisine soruluyor, 'Hazırlanan metnin neresinde yazıyor?' diye 'Metni yanımda getirmedim.' diyor. Arkasından söylediÄŸi daha da ağır, 'Getirsem de söylediÄŸimi anlamazlardı.' Millete güvenmeyenler, ne Ä°stiklal mücadelesini yürütürler, ne Ä°stiklal Savaşı'nı kazanırlar ne Cumhuriyet kurabilirler ne de ülkesini muasır medeniyetler seviyesinin üzerine taşıyabilirler. Kaçırdıkları en önemli ÅŸey 1915'te Çanakkale'de Gazi Mustafa Kemal emrindeki askere size ölmeyi emrediyorum dediÄŸinde orada askerlerimiz tereddüt etmeksizin kendilerini düÅŸmanın üzerine atmışlardır. Sayın CumhurbaÅŸkanımız milletle yola çıktık, milletle yürürüz diyor, Sayın BaÅŸbakanımız da aynı ÅŸekilde bu milletin geleceÄŸi için deÄŸil bir Ali, bin Ali feda olsun diyor. Sayın KılıçdaroÄŸlu, Sayın BaÅŸbakanımıza terbiye sınırını aÅŸacak ÅŸekilde cevap vermeye çalışıyor. Bunlar doÄŸru ÅŸeyler deÄŸil. Biz bu milletin fertleri olarak daha kuvvetli bir ÅŸekilde geleceÄŸe yürümek için, Türkiye Cumhuriyeti'nin daha da yükselmesi için bir mücadele içerisindeyiz. DoÄŸusu, batısı, kuzeyi ve güneyiyle her yeriyle aynı mücadele içerisindeyiz ve ben bunu baÅŸaracağımıza inanıyorum."

Muhabir: Hilmi Sever

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER