Siyaset

Finlandiya ve Türkiye arasında 'Savunma Sanayii İş Birliği Mutabakat Muhtırası' imzalandı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, "Finlandiya ile imzaladığımız mutabakat muhtırası, ortak üretim, teknoloji paylaşımı ve kabiliyet geliştirme alanlarında yeni bir dönemin kapısını aralamaktadır" ifadesini kullandı

Finlandiya ve Türkiye arasında 'Savunma Sanayii İş Birliği Mutabakat Muhtırası' imzalandı
02-06-2025 15:38
İstanbul

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Finlandiya ile Türkiye arasında imzalanan Savunma Sanayii İş Birliği Mutabakat Muhtırasıyla ilgili "Finlandiya ile imzaladığımız mutabakat muhtırası, ortak üretim, teknoloji paylaşımı ve kabiliyet geliştirme alanlarında yeni bir dönemin kapısını aralamaktadır." ifadesini kullandı.

Savunma Sanayii Başkanlığının (SSB) X hesabından yapılan açıklamada, Finlandiya ile Türkiye arasında savunma sanayisi işbirliğinin gelişmesine katkı sağlayacak mutabakat muhtırasının, Finlandiya Savunma Bakanlığı Kaynak Politikalarından Sorumlu Genel Direktörü ve Finlandiya Milli Silahlanma Direktörü Olli Ruutu ile Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün tarafından imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Bu anlaşma, NATO Müttefikleri Türkiye ve Finlandiya arasındaki savunma sanayisi işbirliğinin geliştirilmesi ve en iyi seviyeye getirilmesini amaçlamaktadır. Türkiye-Finlandiya Savunma Sanayii İşbirliği Mutabakat Muhtırası’nın her iki ülke ve NATO müttefiklerimiz açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederiz." ifadelerine yer verildi.

Görgün de X hesabından, "Güçlü ortaklıklar, sürdürülebilir barış ve ortak güvenlik vizyonunun temelidir. NATO’nun caydırıcılığını pekiştirecek bu işbirliği, aynı zamanda Avrupa’nın savunma sanayisi entegrasyonuna yönelik önemli bir adımdır. Finlandiya ile imzaladığımız mutabakat muhtırası, ortak üretim, teknoloji paylaşımı ve kabiliyet geliştirme alanlarında yeni bir dönemin kapısını aralamaktadır. Müttefiklik ruhunu sanayi vizyonumuzla buluşturuyor, Avrupa-Atlantik güvenliğine katkımızı derinleştiriyoruz" dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER