Genel

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı çiğnetmeyeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Doğu Akdeniz'deki çalışmalara ilişkin, "Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı kimseye çiğnetmeyeceğiz." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Uluslararası hukuktan doğan haklarımızı çiğnetmeyeceğiz
08-09-2019 17:32

BÄ°LECÄ°K (AA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik'in SöÄŸüt ilçesinde düzenlenen 738. SöÄŸüt ErtuÄŸrul Gazi'yi Anma ve Yörük Åženlikleri'nde yaptığı konuÅŸmada, vatan toprağının her bir karışında ÅŸehitlerin kanı, gazilerin yiÄŸitliÄŸi ve anaların duasının olduÄŸunu söyledi.

SöÄŸüt'ün üç kıta ve yedi iklime hükmetmiÅŸ bir cihan imparatorluÄŸunun doÄŸuÅŸ yeri, ruhunun üflendiÄŸi yer olduÄŸunu vurgulayan Dönmez, "O ruh ki Semerkand'ın, Buhara'nın feyziyle, Åžam'ın, BaÄŸdat'ın, Kahire'nin haÅŸmetiyle, Mekke'nin, Medine'nin, Kudüs'ün maneviyatı, Saraybosna'nın mütevazılığıyla, Anadolu'nun irfanıyla inÅŸa edildi." ifadesini kullandı.

Bakan Dönmez, ErtuÄŸrul Gazi'nin SöÄŸüt'ten yola çıkarak dünyaya dirlik ve düzen getiren bir çınarın tohumlarını attığını anlatarak, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Bu çınar öyle kökleÅŸti, öyle gürleÅŸti ki sadece bulunduÄŸu coÄŸrafyada deÄŸil bütün Ä°slam coÄŸrafyası ve mazlum coÄŸrafyalarda adaletin, barışın, huzurun simgesi oldu. Ä°slam sancağının altında gölgelenmek, sükunet bulmak isteyenlerin umudu oldu. SöÄŸüt ise bu milletin yüreÄŸi, sultanların obası, Alperenlerin ocağı, Hayme Anaların bucağı, erenlerin gönül sofrasıdır, canevimizde hilalimizdir. Gönül yurdumuzun payitahtı, Hakk'ın, hikmetin, güzelliÄŸin pınar kaynağıdır. Bu nedenle SöÄŸüt, sadece Türk tarihi için deÄŸil dünya tarihi için de bir köÅŸe taşıdır. Burada yaÅŸananlar tarihin tozlu sayfalarına gömülecek alelade olaylar olamaz."

"Bu topraklarda büyümek bizler için büyük bir iftihar vesilesidir"

Bu topraklarda hayat bulan her düÅŸüncenin halen dipdiri yaÅŸadığını ve milletin geleceÄŸine yön verecek güce sahip olduÄŸunu dile getiren Dönmez, SöÄŸüt'ü milletin geçmiÅŸinin olduÄŸu kadar bugünü ve yarınına malik anlamlı bir vatan parçası olarak nitelendirdi.

Dönmez, ÅŸunları söyledi:

"Bu topraklar ErtuÄŸrul Gazi'den, Fatih'e ve Abdülhamid Han'a kadar cihana nam salmış yiÄŸitlerin mayalarının yoÄŸurulduÄŸu topraklardır. SöÄŸüt, Orta Asya'nın steplerinde baÅŸlayan, Malazgirt'te parlayan, Ä°stanbul'un fethiyle ÅŸahlanan ve 'Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir' komutuyla efsaneleÅŸen büyük bir hikayenin köÅŸe taşıdır. Kimimizin çocukluÄŸu, kimimizin gençliÄŸi, kimimizin ise tüm hayatı iÅŸte bu topraklar üzerinde geçti. ErtuÄŸrul Gazi ile aynı havayı teneffüs ettik, Osman Gazi ile aynı gökyüzünü seyrettik. Böylesi büyük bir tarihin doÄŸuÅŸuna tanıklık eden bu topraklarda büyümek bizler için büyük bir iftihar vesilesidir."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün ecdada oynanan kirli oyunlar ve kurulan hain tuzakların bugün de sahnelenmeye çalışıldığına dikkati çekti.

Ä°ç karışıklık, düzmece taht kavgaları ve istihbarat ataklarıyla dün yok edilmeye çalışılan milletin, bugün de ekonomik saldırılarla hizaya sokulmaya çalışıldığının altını çizen Dönmez, "Malazgirt'te karşımıza dikilen, KurtuluÅŸ Savaşı öncesi Anadolu'yu iÅŸgale kalkışan ve 15 Temmuz'da milletimize kasteden düÅŸmanlarla, ÅŸer odaklarıyla mücadele içindeyiz." dedi.

Bu mücadelenin Kıbrıs'ta, Suriye'de ve dünyanın dört yanında süreceÄŸini belirten Fatih Dönmez, ÅŸu deÄŸerlendirmede bulundu:

"AteÅŸten gömleÄŸi giymekten dün nasıl geri adım atmadıysak bugün de atmıyoruz, yarın da atmayacağız. Milli Enerji ve Maden Politikamızın bir sonucu olarak Akdeniz'de Fatih ve Yavuz sondaj gemilerimiz ile Barbaros Hayreddin PaÅŸa ve Oruç Reis sismik arama gemilerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede hem Türkiye'nin hem de KKTC'nin haklarını savunmaya devam edeceÄŸiz. Uluslararası hukuktan doÄŸan haklarımızı kimseye çiÄŸnetmeyeceÄŸiz. Her zaman söylediÄŸimiz gibi varsa mutlaka bulacağız çünkü biz Türkiye'yiz. Bizim tarihi sorumluluÄŸumuz var çünkü dünyadaki mazlumların gözü, kulağı Türkiye'den gelecek yardım elinde. Ä°nanıyoruz ki bizler tarihe tekerrür deÄŸil tefekkür nazarından baktıkça aziz milletimizin varlığına kastedenler her zaman maÄŸlup olacaklar, milletimizin çelikten imanı karşısında eriyip yok olmaya mahkum olacaklar."

"Bu kale hiçbir zaman düÅŸmeyecek"

Dönmez, Türkiye'nin vicdan ve merhametin köreldiÄŸi bir dünyada umudun adresi olduÄŸu ifade ederek, "Ä°nsanlığın tek kalesiyiz. SöÄŸüt ruhuyla, Çanakkale aÅŸkıyla, Sakarya Zaferi'yle bu ruh her zaman dinç kalacak, bu kale hiçbir zaman düÅŸmeyecek Allah'ın izniyle. Bizler, kendi çıkarları uÄŸruna gözlerini dahi kırpmadan milyonlarca insanın ölmesine, evlerinden ve yurtlarından sürgün edilmelerine seyirci kalan bir zihniyetin savunucuları olmadık. GittiÄŸi her yeri yakıp yıkan, insanların hayatlarında onulmaz yaralar bırakan sömürgeci bir milletin mirasçıları da deÄŸiliz. Yüce bir dinin ve kadim bir medeniyetin temsilcileri olarak insanı eÅŸrefi mahlukat olarak kabul eden bizler, tarih boyunca onun ÅŸan ve ÅŸerefine layık adil bir düzenin kurulması için çalıştık." diye konuÅŸtu.

Türkiye'nin ÅŸefkat elini Afrika çöllerinden Güney Amerika'ya, Hint Yarımadası'ndan Kuzey Buz Denizi'ne kadar her yere ulaÅŸtırdığını vurgulayan Dönmez, sözlerini ÅŸöyle tamamladı:

"ErtuÄŸrul Gazi'nin torunları olarak yeniden dünya sahnesine çıktık. Bundan sonra da Sayın CumhurbaÅŸkanımız liderliÄŸinde bu sahnede baÅŸrolü oynamaya devam edeceÄŸiz. Asla yorulmadan, kibre kapılmadan hizmete devam edeceÄŸiz. Yolumuz daha çok uzun, hayallerimiz büyük, umudumuz çok. Türkiye için atmamız gereken çok adım var. Bunları da inÅŸallah tek tek gerçekleÅŸtireceÄŸiz. Åžeyh Edebali'nin söylediÄŸi gibi 'Ä°nsanı yaÅŸat ki devlet yaÅŸasın' felsefesiyle vatandaşımıza hizmeti temel görev kabul ediyoruz. Bütün gayretimiz bugünün Türkiye'sinin yarından çok daha güçlü olmasıdır."

Muhabir: Ä°smail Özdemir, Sinan Balcıkoca


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER