Genel

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine katılım sürüyor

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşmak için HDP İl Başkanlığı binası önünde sürdürdüğü oturma eylemine bir aile daha katıldı.

Diyarbakır annelerinin oturma eylemine katılım sürüyor
21-11-2019 14:13

Diyarbakır annelerinin daÄŸa kaçırılan çocuklarına kavuÅŸmak için HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binası önünde sürdürdüÄŸü oturma eylemine bir aile daha katıldı.

Çocuklarının daÄŸa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutarak 3 Eylül'de HDP Ä°l BaÅŸkanlığı binası önüne gelen Diyarbakır annelerinin baÅŸlattığı oturma eylemi 80. gününe girdi.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinden, 4 yıl önce daÄŸa kaçırılan kardeÅŸi Hüseyin Aytekin için gelen Mehmet Aytekin de eyleme dahil oldu.

Aytekin yaptığı konuÅŸmada, kardeÅŸinin Ä°stanbul’da inÅŸaatta çalışırken daÄŸa kaçırıldığını söyledi.

Yıllardır haber alamadığı kardeÅŸi için oturma eylemine katıldığını ifade eden Aytekin, "Kendi rızasıyla gittiÄŸini düÅŸünmüyorum. Gittikten 4 ay sonra kısa bir görüÅŸme yaptık. Yerini söylemedi, sadece iyi olduÄŸunu söyledi. Ondan sonra bir daha görüÅŸemedik." diye konuÅŸtu.

"Aileleri maÄŸdur etmesinler"

Annelerin oturma eylemini televizyon haberlerinde izlediÄŸini, sesini duyurmak için oturma eylemine katıldığını belirten Aytekin, "Bir an önce eve dönsün. Annesini ve bizi düÅŸünüyorsa dönmesini istiyorum. HDP'ye çaÄŸrım, aileleri maÄŸdur etmesinler. 80 gün az deÄŸil. Millet iÅŸini gücünü bırakıp, burada oturuyor. HDP'nin bunu duyması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Bu kadar genç daÄŸda boÅŸu boÅŸuna ölüyor"

Aytekin, terör örgütünün çocukları ölüme sürüklediÄŸine dikkati çekerek, ÅŸöyle konuÅŸtu:

"Siyaset daÄŸda yapılmaz. Bu kadar genç daÄŸda boÅŸu boÅŸuna ölüyor. Suriye'de ziyan oluyorlar. Bir tek kardeÅŸim için demiyorum. Bir sürü genç bu durumda. Dönmelerini istiyorum. 2014 yılında böyle bir oturma eylemi yapıldı. Birçok kiÅŸinin ailesine döndüÄŸünü duydum. DaÄŸda çocuÄŸu, akrabası olan varsa gelsin buradaki oturma eylemine katılsın."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER