Gündem

Bazı illerde kar etkili oldu

Kocaeli, Karabük ve Bolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu. Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dörtdivan ile Ankara Çamlıdere kesiminde de kar yağışı etkili oluyor.

Bazı illerde kar etkili oldu
15-12-2025 13:07
Ankara

Kara yolunun Abant Kavşağı, Bakacak, Karanlıkdere ve Seymenler mevkilerinde gece etkili olan yağmur, sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

????

Bölgede görev yapan karayolları ekipleri yolda tuzlama çalışması gerçekleştirdi.

Geçişin Düzce kesiminde yer alan Taşaltı mevkisinde ise etkili olan sis görüş mesafesini düşürdü.

Karayolları ve trafik ekipleri, sürücüleri güzergahta etkili olan kar yağışına karşı dikkatli seyretmeleri konusunda uyardı.

Anadolu Otoyolu'nun Dörtdivan-Çamlıdere geçişinde kar yağışı etkili oluyor

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dörtdivan ile Ankara Çamlıdere kesiminde kar yağışı etkili oluyor.

Otoyolun Dörtdivan-Çamlıdere kesiminde gece saatlerinde etkili olan sağanak, yerini kara bıraktı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 1 dereceye kadar düştüğü bölgede, yer yer kar yağışı etkili oluyor.

Yüksek kesimler ile yol kenarlarında kar görülürken, bölgede ulaşım normal seyrinde ilerliyor.

Kocaeli

Samanlı Dağları'nın 1640 rakımlı zirvesinde yer alan Kartepe Kayak Merkezi ve Kuzuyayla Tabiat Parkı yağışla beyaza büründü.

Güzergahları kullanan sürücüleri kar yağışı konusunda uyaran Kocaeli İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, araçlarda kış lastiği kontrolü gerçekleştiriyor.

Ekipler, karla mücadele çalışmalarının daha etkin yürütülebilmesi için sürücüleri, araçlarını yol kenarlarına park etmemeleri, kış lastiği ve zincir olmadan yüksek kesimlere çıkmamaları konusunda uyarıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri de yolların ulaşıma kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Karabük

Karabük'ün yüksek bölgeleri, etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı.

Safranbolu'nun Sarıçiçek Yaylası ve Ömür Ahmet Kıran mevkileri ile Karabük-Bartın kara yolunun 1030 rakımlı Ahmetusta Geçidi gece saatlerinden itibaren etkili olan yağışın ardından beyaza büründü.

Kar yağışının ardından bölgede oluşan manzara dronla görüntülendi.

Bolu

Bolu'nun Abant, Kartalkaya ve Gerede Arkut Dağı Kayak Merkezi bölgelerinde kar yağışı sürüyor.

Abant Gölü Milli Parkı'nda gece başlayan kar yağışı devam ediyor. Yağışın ardından beyaza bürünen milli parkta kış manzaraları oluştu.

Konaklamak ve günübirlik tatil için Abant'a gelen tatilciler, kar altında yürüyüş yaptı, fotoğraf çektirdi.

Karayolları ekipleri, kar kalınlığının 10 santimetreye yaklaştığı Abant Gölü etrafında küreme çalışması yaptı.

Bölgedeki kış manzarası havadan da görüntülendi.

Öte yandan, kar yağışı Gerede Arkut Dağı ve Kartalkaya Kayak Merkezinde de etkili oldu. Arkut Dağı'nda kar kalınlığı 15 santimetreye yaklaşırken, Kartalkaya'da ise 10 santimetreyi geçti.


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER