Genel

Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka: Açık denizde ölümden kurtulmak Avrupa'ya giriş bileti değil

Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka, "Açık denizde kurtarılmanın anlamı Avrupa'ya giriş bileti olmamalı. Bu durum insan kaçakçılarının eline imkan veriyor ve böylelikle ekonomik nedenlerle gelen insanları daha rahat ikna ediyorlar." dedi.

Avusturya İçişleri Bakanı Sobotka: Açık denizde ölümden kurtulmak Avrupa'ya giriş bileti değil
19-04-2017 20:02

VÄ°YANA (AA) - Avusturya Ä°çiÅŸleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Balkan rotası gibi Akdeniz rotasının da kapatılabileceÄŸini belirterek, "Açık denizde kurtarılmanın anlamı Avrupa'ya giriÅŸ bileti olmamalı. Bu durum insan kaçakçılarının eline imkan veriyor ve böylelikle ekonomik nedenlerle gelen insanları daha rahat ikna ediyorlar." dedi.

Sobotka, Alman Haber Ajansı'na (DPA) yaptığı açıklamada, Balkan rotasında olduÄŸu gibi Akdeniz'in de sığınmacılara kapatılabileceÄŸini, böylelikle Akdeniz'de insanların ölmesinin engellenebileceÄŸini savundu.

Özellikle açık denizlerde yardım organizasyonları ya da Ä°talyan sahil güvenliÄŸi tarafından kurtarılan sığınmacıların kolayca Avrupa'ya girebileceÄŸinin düÅŸünülmemesi gerektiÄŸini belirten Sobotka, "Açık denizde kurtarılmanın anlamı Avrupa'ya giriÅŸ bileti olmamalı. Bu durum insan kaçakçılarının eline imkan veriyor ve böylelikle ekonomik nedenlerle gelen insanları daha rahat ikna ediyorlar." diye konuÅŸtu.

Ä°talya-Avusturya sınırın gerekli durumlarda kapatılması için temasa geçildi

Sobotka, özellikle havaların iyi olduÄŸu dönemlerde çok sayıda sığınmacının Avrupa'ya yöneldiÄŸini, bu nedenle Ä°talya-Avusturya sınırdaki Brenner sınır geçiÅŸ noktasının gerekli durumlarda kapatılması için Ä°talyan yetkililerle temas kurduklarını aktardı.

Muhabir: Aşkın Kıyağan

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER