Dünya

Afganistan'da seller sebebiyle ölenlerin sayısı 400'e yaklaştı

Afganistan'ın Türkmenistan sınırındaki Faryab vilayetinde meydana gelen seller sebebiyle en az 18 kişi can verirken, ülkenin kuzey vilayetlerinde aşırı yağışların sebep olduğu seller sonucu ölenlerin sayısı 400'e yaklaştı

Afganistan'da seller sebebiyle ölenlerin sayısı 400'e yaklaştı
18-05-2024 20:58
Kabil

TOLO News'a konuşan Faryab Valiliği Sözcüsü İsmetullah Muradi, vilayetteki seller nedeniyle en az 18 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Muradi, ayrıca iki bin dönümden fazla tarım arazisinin kullanılamaz olduğunu, 1000'den fazla evin hasar aldığını ve 300'den fazla hayvanın telef olduğunu belirtti.

Öte yandan, gün içerisinde Gor vilayetinde de aşırı yağışların neden olduğu seller nedeniyle en az 50 kişinin yaşamını yitirdiği ve onlarca insanın kayıp olduğu açıklanmıştı.

300'den fazla insanın öldüğü açıklanmıştı...

Afganistan'ın kuzeyinde ağırlıklı Bağlan, Badahşan ve Tahar vilayetlerinde geçen hafta meydana gelen seller ağır kayıplara yol açmıştı.

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), söz konusu sellerde 300'den fazla insanın yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

Afganistan'da kış aylarında yağan karın havaların ısınmasıyla erimesi, şiddetli yağışlar ve altyapının yetersiz olması sonucu meydana gelen seller, can ve mal kayıplarına sebep oluyor. Ülkede her yıl, yüzlerce kişi bu sebeple canından oluyor.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER