Dünya

ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın evine yapılan baskının detaylarının açıklanmasına karşı

ABD Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ajanlarının, 8 Ağustos’ta eski Başkan Donald Trump’ın evine düzenledikleri baskında arama emriyle ilgili argümanların açıklanmasını reddetti.

ABD Adalet Bakanlığı, Trump'ın evine yapılan baskının detaylarının açıklanmasına karşı
16-08-2022 09:41
New York

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Hükümetin beyanının bu aÅŸamada ifÅŸa edilmesi, muhtemelen, bu soruÅŸturma ilerledikçe ve diÄŸer yüksek profilli soruÅŸturmalarda yardım istenebilecek tanıkların gelecekteki iÅŸ birliÄŸini sekteye uÄŸratacaktır." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca “Bu soruÅŸturmanın son derece gizli materyalleri içermesi, soruÅŸturmanın bütünlüğünün korunması gereÄŸinin altını çizmekte ve bilgilerin zamanından önce veya uygunsuz ÅŸekilde kamuya ifÅŸa edilmesi halinde ortaya çıkabilecek zararı daha da artırmaktadır." uyarısı yapıldı.

ABD’nin önde gelen medya kuruluÅŸları, federal mahkemeden, FBI ajanlarının geçen hafta Trump’ın Mar-a-Lago malikanesinde arama yapmak zorunda kalmasının muhtemel nedenini açıklayan argümanı ortaya koyan yeminli beyanın açıklanması baÅŸvurusunda bulunmuÅŸtu.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland, 11 AÄŸustos’ta, FBI baskını hakkında ilk defa açıklama yaparak, Trump’ın malikanesinde yapılan aramayı kendisinin onayladığını söylemiÅŸ, kamuoyunda süren tartışmalar üzerine olayın daha net anlaşılması için Adalet Bakanlığının arama emri ve el konulan malzemelerle ilgili gizliliÄŸin kaldırması talebiyle Florida Bölge Mahkemesine baÅŸvuruda bulunduklarını duyurmuÅŸtu.

Trump’ın da arama emrinin kamuoyu ile paylaşılmasına karşı olmadığını belirtmesi üzerine federal yargıç, 12 AÄŸustos’ta arama emrini ve el konulan malzemeler listesi tutanağını kamuya açıklamıştı.

Yayımlanan “arama emri”nin detaylarında FBI ajanlarının, Casusluk Yasası kapsamında üç farklı federal yasanın olası ihlallerini araÅŸtırdıklarına yer verilmiÅŸ, baskında “çok gizli” (Top Secret) damgalı 11 set belge alındığı da tutanaklara geçirilmiÅŸti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÃœRKÄ°YE GÃœNDEMÄ°
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER