Türkiye Yüzyılı ve çağ atlatan deprem!

Erkan Trükten

1 yıl önce

TÜRKİYE YÜZYILI VE ÇAĞ ATLATAN DEPREM!

Tarih 17 Ocak 2023: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı Projesi'ne vurgu yapan Kahramanmaraş Oniki Şubat ilçesinde Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Nisan 2023'te gerçekleşmesi plânlanan Expo 23 için "Kahramanmaraş bu projelerle Çağ atlayacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye Yüzyılı projesi, kendi ifadesi ile dijitalin projesiydi. Metaverse'in projesiydi gözetim toplumunun projesiydi. “Suçluları sokağa adım atamaz hale getirecek” bir projeydi.

Merak edip de kimse sormuyordu: Suçluların yeri hapishane değil miydi? Bu yeni tip sistem, biraz Çin tipini andırmıyor muydu? Yeni suçlar imal edilmiş olabilir miydi? Karbon ayak izi kotası dolanlardan, vatandaşlık puanı eksiye düşenlerden bahsediliyor olabilir miydi?

Türkiye Yüzyılı'ndan hararetle bahsedilirken sürdürülebilir ekonomi, karbon ayak izi kotası, iklim değişikliği, Çin tipi puanlama sistemi bu gündemin dışında gösterilse bile ajandanın bir parçasıydı.

Hele de ‘akıllı şehirler’ Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'in dediği üzere Yeni Dünya Düzeni için elzemdi!

Birileri bunları dillendirenlere "komplo teorisyeni, komplocu" deyip duruyordu ama hiç kimse Fatma Şahin'e "neden bir Komplo teorisini dillendiriyorsunuz?" diye sormuyor, medya algı oyunu ile Türk vatandaşlarını zehirliyordu!

Bir yerlerde tek dünya hükümeti zirveleri resmen yapılıyor, hatta Elon Musk’lar, Bill Gates’ler, Klaus Schwab’lar bu zirvelere katılıyor ancak bazıları ısrarla 'Komplo Teorisi' demeye devam ediyordu.

Bu ısrarın sebebi neydi?

Kimler Türk halkından neyi gizlemek istiyorlardı?

Devlet Bahçeli'ye göre bu depremlerin içerisinde çok anlamlı mucizevi “Bir Sır” vardı!

Devlet Bahçeli, öyle bir konuşmuştu ki; bu depremlerin akabinde Türkiye, bambaşka bir Türkiye'ye bürünecek gibi görünüyordu!

Türkiye'yi ayağa kaldıracak bu sır; kırılan fay hatlarının ardından petrol yataklarının ortaya çıkması mıydı?

Petrolün oluk oluk akması mıydı?

Bu petrolün Yeni Dünya Düzeni ile Doğu Perinçek'in depremden sonra ifade ettiği gibi “birleşik Türkiye” ile meczedilmesi miydi?

Bilinçli tetiklendiği şüphesini -ki benim için yapay olma ihtimali yüzde 99,9- ısrarla dile getirdiğimiz, bu depremin ardından İslâm Memiş'in 22 Şubat 2023'te “TV100” internet sayfasında "OPEC'in Yeni Üyesi Türkiye mi Olacak?" başlıklı köşe yazısında da vurguladığı gibi Türkiye'nin Petrol organizasyonu OPEC'e üye olacağına dair makalelerin yazılması, insanları Bahçeli'nin ifadesiyle 'mucizevi sırlarla dolu' bu deprem üzerine düşündürmeye sevk eder mi?

Bilinmez.

Deprem öncesinde Kahramanmaraş için Expo 2023'te zaten bir doğa dostu şehir senaryosu çizilmişti.

Başka bir senaryoyu da Yeni Dünya Düzeni için adım atılması gerektiği fikrini tıpkı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gibi dilinden düşürmeyen Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin çizmişti.

Anlaşılıyor ki “Karbon ayak izi takipli akıllı şehirler” her yerde inşa edilecekti! 

Hatay Belediye Başkanı dahi bu senaryo için hazırdı! 

Geleceğin şehirlerine barkodlu, pasaportlu gireceğimiz bir döneme mi gidiyoruz? 

Ne dersiniz?

Hatay Belediye Başkanının henüz insanların bedenleri enkazda iken söylediklerine bakacak olursak, sıfır karbon ve akıllı şehirler meselesi her şeyden daha önemliydi!

Herkes biliyor ki bu deprem felaketi, bu bölgelerde uygulanması düşünülen sürdürülebilir büyüme, karbon ayak izi takibi ve akıllı şehirler konseptindeki uluslararası projeler için hızlandırıcı oldu.

Deprem yapay mı doğal mı” tartışması bir kenara, Türkiye'yi şimdiden dönüştürdü!

Korkunç derecede can kaybına yol açan bu deprem, Türkiye'yi kendi ajandalarına göre ayarlamak isteyenler için mi yoksa küresel ajandalara meydan okuyanlar için mi bir dönüşüm faktörü olacak?

Göreceğiz!

Bildiğimiz tek şey, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı!

.

Erkan Trükten, dikGAZETE.com

YAZARIN DİĞER YAZILARI