Korkma, çözümü var!

Fırat Han Koçak

2 yıl önce

İnsanlar sürekli soruyor; “son bir buçuk yılda fiyatlar neden bu kadar uçtu? Dünyada bu gidişat nereye böyle?” diye sürekli soru geliyor. Bu sorulara 2 sene evvelî cevabı veriyor idim.

Cevabım şöyle idi; “Küresel çeteler tarafından sunî kıtlık geliyor!” O günlerde bunu söylediğimde birileri gülüyor idi! Peki sonuç ne oldu? Haklı çıktım…

Maalesef sunî kıtlık hızla ilerliyor! Herkes elini taşın altına koymalı! Küresel çetelerin sunî kıtlığına karşı her insan bir şeyler yapmalı!

Umutsuzluk yok! Çözümü var!

Gördüğünüz üzere sunî kıtlık, alt ve orta gelirli insanları çok zor duruma düşürdü! 

Hatta alt gelirli insanları mahvetti! “Evet çok doğru” dediğinizi duyar gibiyim ve hemen peşine ekleyerek; “peki küresel çeteler bu sunî kıtlığın oluşmasını nasıl başardı ve amaçları ne?” dediğinizi de duyar gibiyim.

Bu sorularınıza da cevab vereceğim. Öncelikle “küresel çeteler bu sunî kıtlığın oluşmasını nasıl başardı?” sorusuna cevab vereyim; bu küresel şeytanlar, bu günlere planlayarak geldiler.

Çok uzun süre evvel üretim araçlarını ele geçirmeye başladılar. Kendileri de üretim merkezleri kurarak dünyayı kendilerine bağımlı kılmaya çalıştılar!

Kısmî olarak bunu başardılar. Şu an ise maalesef üretim araçlarını daha fazla ellerinde tutuyorlar!

Bu tehlike! “Neden tehlike” diyeceksiniz, şundan dolayı tehlike; şu an istedikleri gibi üretimi azaltarak kısıyorlar! Bu da şu an yaşadığımız sunî kıtlığa sebeb oluyor. Tabii bu daha sebeblerden bir tanesi.

Plândemi sürecinde ise tüm dünyada insanları eve tıktılar! Üretim çok çok azaldı! Fiyatları uçurdular! İşte bugün yaşanan sunî kıtlığın sebeblerinden biri de; o günlerdeki kapanmalar!

Bunu kimse inkâr edemez çünkü bunu herkes gördü ve yaşadı!

Şunu da belirteyim; umutsuzluğa kapılmayın ve korkmayın! Yüce ALLAH, bize yardım eder. Bizler gayret edelim. Sunî kıtlığa karşı çözümler elbette var.

Tüm devletler ve insanlar harekete geçerek sunî kıtlığı durdurabilir! Yoksa bu sunî kıtlık üzerinden kaoslar amaçlıyorlar!

Küresel çetelerin kaos plânları tutmadan önce devletler harekete geçmeli!

Sunî kıtlığın önüne geçilmeli!

Sorunlara hızlı bir şekilde müdahale etmeli!

Tabii millîleşen devletler, çözüme daha hızlı ulaşırlar! Çünkü Millîleşen devletlerin içinde kripto yapılar pek olmaz! Böylelikle halka daha fazla iyi işler yapabilirsin… Devam edelim…

Sunî kıtlığa dur diyebilmek için; başta tüm devletler, küresel çetelere karşı savaş açmalıdır!

Hakîkâten tüm devletlerin artık uyanması lâzım yoksa sunî kıtlık yüzünden kaoslar başlayabilir! Eğer devletler, yerli ve millî üretimlerini çoğaltırlar ise insanlar rahat bir nefes alabilirler.

Yerli ve millî üretimler, pazara uygun fiyata çıkar ise ekonomi çarkları da hızlanmaya başlar! Ekonomî canlanır! Devam ediyoruz…

Tüm devletler tarım ve hayvancılığı doğal yöntemler ile çoğaltmalı! “Küresel çeteler buna izin vermez!” diyeceksiniz ama başka çare yok!

Tüm cihanı ele geçirmeye çalışan bu küresel şeytanlara karşı savaşmaktan başka yol yok!

Devletlerin yapması gereken konulardan iki tane daha yazayım; hammadde üretimi…

Devletler, hammaddelerini kendilerini üretmeli. Ne olur ise olsun ne kadar imkânları var ise o kadar hammadde üretilmeli. Böylelikle ürünler halka daha ucuza verilebilir.

Bir diğeri de; tüm devletler, ev kiralarını ve satılık ev fiyatlarını düşürmesi lazım. Devletler halkına uygun fiyatlı evler yapabilir. Tüm devletler, imkânlarını sonuna kadar kullanırlar ise bunu da başarabilirler!

Üst satırlarda belirttiğim gibi; eğer tüm devletler hammadde üretimlerini kendileri yaparlar ise birçok konuda fiyatlar düşebilir. İşte bu inşaat sektöründe de geçerli.

Ham maddeni üret, stokçuluğu önle, fahiş fiyata engel ol! Böylece halkı rahatlatabilirsin! Suni kıtlığa engel olabilirsin!

Özellikle devletlerin, konut yaparak satması halk için daha iyi olacak. Kiralar da düşer. İnsanlar rahat bir nefes alır.

Hükümetler ve muhalefetler artık insanlar için birlik olmalı ve sunî kıtlığa karşı geç olmadan adımlar atılmalı!

Bu arada sunî kıtlığa karşı insanlar da harekete geçmeli. “Neler yapabiliriz” diyorsunuz… Hemen onu da yazayım;

Öncelikle insanlar israftan kaçmalı! Gereksiz şeyler almayın. Aynı şeylerden de fazlaca almayın. Pahalı ürünlere hemen yaklaşmayın. İndirim olur ise alın. Fuzulî harcamalardan uzak durun. Yerli ve millî ürünlerden alın. Mümkün ise sebze ve meyveleri kendiniz ekin, yetiştirin. Yardımlaşmayı çoğaltın. Birlik ve beraberlik içinde yaşayalım!

Velhâsıl-ı kelâm; KORKMAYIN! Yüce ALLAH’a sığının! Yüce ALLAH’ın emir ve yasaklarına uyun. Peygamber Efendimizin mücadelesine uygun bir şekilde hareket ederek; küresel çetelere karşı dik duralım!

KORKMAYIN!..

Tüm Müslüman Türkler ve hatta tüm Müslümanlar birlikte hareket edelim! Gayret edelim! Böylece küresel çetelerin plânlarını durdurabiliriz!

KORKMAYIN! Yüce ALLAH bizimle! Kalın sağlıcakla…

.

Fırat Han Koçak, dikGAZETE.com

 

YAZARIN DİĞER YAZILARI