Hani bu bayrak inmezdi?

Yener Bozkurt

7 ay önce

HANİ BU BAYRAK İNMEZDİ? 

Başımı Şanlı Türk Bayrağı için öne eğiyorum.

Tarih 5 Kasım 2019…

Tarih 26 Ağustos 2022…

Bu da 20 Ekim 2023…

Yer başkentin göbeği. Çankaya Uğur Mumcu Caddesi üzerindeki AB Türkiye Delegasyonu Binası’nın önü.

12 yıldızlı AB Bayrağı gönderin tepesinde, Cumhurbaşkanlığı forsunda 16 yıldızla temsil edilen Türk Bayrağı gönderin yarısında.

Nasıl mı oluyor? Hemen anlatalım…

İsrail’in 17 Ekim 2023’deki hastane saldırısının ardından Türkiye Cumhuriyeti olarak 3 günlük milli yas ilan etmiştik ya,

Bizim Dışişleri de 18 Ekim 2023’de Türkiye’deki yabancı misyonlara nota göndererek, “Türkiye’de ve Türkiye’nin dış temsilciliklerinde bayrakların 21 Ekim 2023 Cumartesi gün batımına kadar yarıya indirileceğini” bildiriyor.

T.C. Dışişleri bakanlığı, bu vesileyle Büyükelçilikler ile Uluslararası kuruluşların temsilciliklerine en derin saygılarını yineler.” ifadesiyle biten Notanın ardından yabancı Büyükelçilik ve temsilcilikler ne yapıyor sizce?

Türkiye’de faaliyet gösteren 140’a yakın yabancı Büyükelçilik ve Temsilciliğin büyük kısmı verilen notayı tınlamıyor bile.

Avusturya, Belçika, Almanya, İtalya, İsveç, Polonya, Yunanistan, Slovakya, İngiltere, Rusya, Pakistan, Hindistan ve daha niceleri, bayraklarını indirmeksizin adeta, “Bak çorbana birader” diyorlar Türkiye Cumhuriyeti’ne.

Bu arada çok enteresan biçimde, ABD'nin Türkiye’deki diplomatik temsilcilikleri, çağrıya uyarak bayraklarını yarıya indiriyor.

Ama emin olun bunu bize ya da Filistin halkına duydukları saygıdan değil, diplomatik misyonlarını hedef alacak olası protestoları engellemek amacıyla yapmışlardır.

Asıl çakallık ise AB Türkiye Delegasyonundan geliyor.

Ne yapıyor bu uyanıklar biliyor musunuz?

Türk Dışişlerinin o nezaket dolu çağrısına, Türk bayrağını yarıya indirip, kendi bayraklarını gönderde tutarak aynı nezaketle yanıt veriyorlar.

Sadede gelecek olursak.

Dünyanın hiçbir yerinde, hele ki Türkiye Cumhuriyeti’nin başkentinde, sebebi, gerekçesi ne olursa olsun Al Sancağımızın, başka hiçbir bayrağın altında dalgalanması asla ve kat’a kabul edilemez.

Böyle bir durum için hiçbir mazeret gösterilemez.

Bu arada üst düzey bir yetkilimiz, "diplomatik nezaket gereği, Türkiye’deki temsilciliklerden doğrudan bayraklarını yarıya indirmeleri istenemez” buyurmuş.

O zaman ya onların da bayraklarını indirmek zorunda kalacakları bir formül bulacaksın ya da sen de indirmeyeceksin kardeşim.

Senin 100 bine yakın insanını kaybettiğin 6 Şubat depremini dahi yas olarak görmeyenler, Filistin’in yasını mı tutacak sanıyorsun?

Ülke genelinde milli yas ilan edip, kendi bayrağımızı yarıya indirdiğimiz bir ortamda, Türkiye’deki yabancı temsilciliklerden aynı şeyi beklemek yanlış da o şımarıkların kendi bayraklarını yukarıda tutup, şanlı Türk bayrağını aşağıda bırakmaları mı doğru?

Hani ezan dinmez, hani bayrak inmezdi?

Ey Cumhurun Reisi, Ey Türkün Dışişleri

Size de Al Sancağımızı bu duruma düşüren politikalarınıza da yazıklar olsun…

Bu yaptığınızı tarih de biz de affetmeyeceğiz haberiniz olsun.

YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ,

VAR OLSUN TÜRK MİLLETİ…

.

Yener Bozkurt, dikGAZETE.com

-Bağımsızlık Partisi Genel Başkanı, Emekli MİT mensubu

 

.

YAZARIN DİĞER YAZILARI