Dokunulmamış omurga FETÖ’cülerle daha nereye kadar!.. İşte bazı isimler!

ArşiV-lik- YaZı-Lar...

6 yıl önce

"Savcılarımızın not alması için, hayalet FETÖ’cüleri deşifre ediyoruz” ve "Dokunulmamış gölgede kalan FETÖ’cüler” diye başlıklar attığı iki yazısında Nurettin Veren, “Dokunulmamış omurga FETÖ’cüleri, unutulmuş olanların isimlerini ve görevlerini, teker teker yazmıştım ve devam ediyorum” diyerek başladı gene ve hem savcılara hem de ilgilerine çağrıda bulundu.

FETÖ elebaşının son fotoğraflarından biri... Arkada, tuğra şeklindeki Besmele-i Şerif'in hemen yanında ve siyah zemindeki "hüsn-ü hat"ta "MUHABBETE DEVAM" yazısı...

İşte, Fetullah’ın eski elemanı olarak “17/25 kumpası”ndan çok önce o yapı ve liderinin gadrine uğradıktan sonra bugün “FETÖ karşıtı” gibi görünerek medya köşelerinde halen iş tutanlar tarafından bile o günlerde alaya alınan ancak 15 Temmuz sonrası biraz da olsa söylediklerine kulak kabartılıyormuş gibi görülen bir adamın yazdığı ve bazı isimlere de dikkat çektiği ilgili yazılarından sadece ikisi

:

Geçen haftaki yazılarımda dokunulmamış omurga FETÖ’cüleri, unutulmuş olanların isimlerini ve görevlerini, teker teker yazmıştım ve devam ediyorum.

Örgütün esas ilk kuruluşundan bu yana, FETO’nun çekirdek kadroları ve en üstteki FETÖ adına temsilcilik yapabilecek kadar kendilerine itaat edilen isimler, şu anda hâlâ daha takibat altında değil.

Mesela Adil Öksüz ile ilgilenildiği ve takip edildiği kadar, gündeme hiç gelmedi.

Unutulmuş Adil Öksüz’den daha üst kademede olan FETÖ’cüler, Türkiye içinde ve dışında ana görevlerini yapmaya devam etmektedirler.

Suat Yıldırım ve arkadaşları, emsalleri, en üst düzeyde tayin heyetinde bulunanlar, şu anda unutuldular veyahut da gündemden isimleri bilinçli olarak çıkarıldı.

“ARAŞTIRILMASI GEREK” DİYE YAZMIŞTIM!...

Sakarya Üniversitesi’ndeki bütün FETÖ yapılanmasının organizasyonu, Konya’daki üniversitelerin bütün FETÖ yapılanmasının elemanları, Erzurum Atatürk Üniversitesi’ndeki ilk kadroların örümcek ağı gibi yerleştirilmesi, Ankara’daki bütün FETÖ altyapıları, FETÖ’nün 5-10-15 yıl dizinin dibinde özel olarak yetiştirmiş olduğu, Yüksek İslam Enstitüsü ve İlahiyat mezunu mollalar, bu isimler tarafından özellikle de SakaryaÜniversitesi’nde şaibeli bir şekildemaster, doktora, doçentlik ve Prof. unvanları kazandırılarak pek çok öğretim elemanları yetiştirilmiş ve Türkiye genelinde değişik üniversitelere, rektör, dekan ve öğretim elemanı olarakatanmıştır.

Kamu kurumlarında da hayalet imamlar olarak, değişik görevlerde görevlendirilmişlerdir.

Yakın bir zamanda Sakarya’da daha önceden yine FETÖ’nün trollerinden yetişmiş Prof. Hüdaverdi Adem gözaltına alınmış, bir takım itirafçılık veya pişmanlık yasasından yararlandıktan sonra serbest bırakılmış, yol kenarından ticari bir taksi tarafından, şüpheli bir trafik kazası ile ölü olarak bulunmuştu.

Bu olay ile ilgili, bu işin arkasında FETÖ olabileceğinin araştırılması gerektiğini yazmıştım.

MUTLAKA YAKALANMASI GEREKENLER...

Bütün bu olayların hepsi tek tek ele alınarak, itirafçı olanların çapraz sorguları ile zaten ortaya çıkabilecek iz bırakmış makamı, mevkisi itibariyle halen Türkiye’de görev başında olan itirafçılardan da öğrenilebilir.

ABD’deki İsmail Büyükçelebi’nin kardeşi Mehmet Ali Büyükçelebi, Ankara’nın ilk imamıdır, nerede olduğu mutlaka bilinmeli ve bulunmalıdır.

PapaZ Brunson ile birlikte hareket eden İzmir imamı ve onun da hocası ilk molla Bekir Dündar’ın yakalanması eğer kaçmış ise mutlaka Türkiye’ye getirilmesi lazımdır.

TUSKON ÜYELERİNİN HEPSİNİN KAYDI MEVCUT!… KAÇ TANESİ YAKALANDI?..

Gözden kaçan bir diğer husus da, FETO’nun kurmuş olduğu paralel DışişleriBakanlığı Teşkilatı gibi, örgüt içerisindeki büyük ağabeylerden kurulmuş, (genellikle TUSKON üyesi) fahri başkonsoloslukları yapan önemli isimler.

TUSKON üyelerinin hepsinin kaydı, MASAK’ta, Dış İşleri Bakanlığında, MİT gibi birimlerde muhakkak kayıtlıdır.

Kemalettin Özdemir, FETÖ’nün üniversitelere yerleştirilen bütün mollalarını ve fahri başkonsolosluk yapanların hepsini çok iyi bilir.

Bu TUSKON üyelerinin hepsi dünya çapında FETÖ’nün omurgası olan büyük iş adamları ve maddi yönden en büyük destekçileridir.

Bunların bulunması, ortaya çıkarılması çok kolaydır.

İşe buradan başlamak lazımdır.

Bunlarla ilgili TUSKON üyeleri kaç kişidir ve kaç tanesi yakalanmış ve içeriye alınmıştır?

Yurt dışına kaçmış olanların ve yurt içinde olanların şu andaki durumu nedir?

Kamuoyuna bu husus mutlaka açıklanmalıdır.

BANK ASYA YÖNETİCİLERİ DIŞARIDA PARA YATIRANLAR İÇERİDE...

Yine Bank Asya’nın kurucularının içinde bulunup da deşifre edilmeyip, sadece Bank Asya’ya para yatıranlar ile uğraşılmaktadır.

Kurucuların listesi de yine devletin denetleme kurumlarında veya bankacılık kurumların da ismen ve payları ile birlikte, kuruluştan itibaren hepsi vardır.

Hisselerini devretmiş iseler, kimlere devretmiş oldukları takip edilmelidir.

Üst düzey yöneticiler ve müdürler de, mutlaka FETO’nun onayı ile yapılmıştır.

BUNLARIN ÜZERİNE YÜRÜNMELİDİR...

Samanyolu televizyonundan da bahsetmiştim. Ankara Dedeman’da 1993’te ilk yapılan kuruluş toplantısından itibaren, 300’e yakın isme paylaştırılmış hisseler ve bu paylar, 1993’ten itibaren, televizyona el konuluncaya kadar hisseleri elden ele değiştirilenlerin isimleri bellidir ve bu hissedarların hepsi, MASAK tarafından ve ticaret sicillerde kayıtlıdır.

Eğer FETÖ’nün ana omurgası ve gözden kaçırılan, saklanan isimler aranıyorsa, işe dipten başlanacaksa, bu noktalar göz önüne alınmalı ve bunların üzerine yürünmelidir.

CEZALANDIRMAYA EN ALTTAN BAŞLAYARAK YUKARIDAKİLERİN ÜZERİNE GİTMEMEK FETÖ MÜCADELESİNİN HAKKANİYETLE YAPILMADIĞI KANAATİNİ UYANDIRIR...

Yine en önemli kurumlardan 17 tane vakıf üniversitesinin mütevelli heyetleri kurucuları, finansörleri, üniversite hazırlık kurslarının yöneticileri, esas araştırılacak noktalardan biridir.

Yoksa darbeden sonra cezalandırmaya en alttan başlayarak, yukarıdakilerin üzerine gitmemek, FETÖ ile mücadelenin hakkaniyetle yapılmadığı kanaatini uyandıracak, yargıya güveni sarsacaktır.

FETÖ, seçim öncesi bu gibi mağduriyetleri ve küskünleri çoğaltarak, eylem yavaşlatmak yollarını da kullanarak, AK Parti’ye zarar verme hususunda, ciddikumpaslar ve planlar yapma gayreti içindedir.

Nurettin Veren, Yeni Akit -10 Mayıs 2018, Perşembe-

*****

Bu da daha önceki yazı:

Dokunulmamış gölgede kalan FETÖ’cüler

Fetullah Gülen›in Şifreleri isimli 1. Kitabımda, 2005 yılında FETÖ’nün yapılanmasını, çekirdek kadronun isimlerini, 18 maddelik faaliyet alanlarını bildirdiğim halde, hâlâ hiç gündeme gelmemiş ve dokunulmamış olan yurtiçi ve yurtdışında çok önemli esas omurgayı teşkil eden isimleri gündeme almadan ve ele geçirmeden, FETÖ mücadelesi yapılamaz.

Pek çok konuda tutarsız operasyonlarla, kafalar allak bullak olmuş vaziyette.

Bu isimleri gündeme getirmekteki maksadım, Basın savcılıkları, Milli İstihbarat Teşkilatı, Devlet Denetleme kurumları bu işin peşine düşüp, bu şahısların ele geçirilmesine dikkat çekmek içindir.

BİLİNDİĞİ HALDE YAKALANMAYAN İSİMLER…

2014-2015 yılında MİT’e ve Terörle Mücadele bürolarına, Genelkurmay Başkanlığı’na vermiş olduğum bu isimlerin bilindiği halde yakalanmamış olması ve kaçmalarına göz yumulması, özellikle korunup kollanmaları, esas suçluların bu işi örtbas edenlerin araştırılması içindir.

FETÖ’nün en önemli birinci halkadaki güç kadrolarınıyakalamadan ve durdurmadan, ikinci-üçüncü seviyedeki FETÖelemanlarının yakalanmasının çok faydası olamayacağını anlatmak istiyorum.

ÇEKİRDEK KADRODAKİ KRİPTO İMAMLARIN HALA DAHA PEŞİNE DÜŞÜLMEDİ...

Çekirdek kadroda olup da ismi hiç duyulmayan, şekil ve renk değiştirmiş kripto imamların, Türkiye içinde ve Türkiye dışında hâlâ daha peşine düşülmemiştir.

İş güvenliği müfettişi Halil İbrahim Uçar ve İzmir’de avukatlık yapan meşhur (AMA) Mehmet Ali Uçar, örgütün açıkça avukatlığını yapmaktadır.

İngiltere’de bulunan ve çekirdek kadro listesindeki matematikçi İsa Saraç ve oğlu Talha Saraç, Sızıntı dergisinin İngilizce versiyonu olan FAUNTAİN dergisinin sahibi ve İngiltere’nin ilk imamıdır.

İngiltere’deki ilk altyapıyı kurmuştur.

DARBEDEN 20 GÜN ÖNCE “TEMMUZ’DA…” DEDİ, SONRA ABD’YE KAÇTI...

1. Çekirdek kadroda bulunan en önemli isimlerinden olan kimyacı Prof. Zafer Ayvaz, Ege Üniversitesinde yıllarca FETÖ altyapısını kurmuş, çeşitli dernek ve FETÖ dergilerininorganizasyonunu yapmıştır.

Ege Üniversitesine yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alındı

15 Temmuz Darbesinden 20 gün önce operasyon düzenleyen Savcı Ayhan Yılmaz’ın talimatı ile gözaltı kararı verilen 22 kişiden aralarında öğretim üyelerinin de bulunduğu 16 kişinin, Bylockkullandığı tespit edildi.

Soruşturma kapsamında örgütün üniversiteler imamı olan Zafer Ayvaz’ın, darbeden 20 gün önce üniversitenin parasıyla (proje geliştirme programı) için Almanya’ya gittiği belirlendi. Çevresine:

Belki erken dönerim, "TEMMUZ SONU GÜZEL ŞEYLER OLACAK, BÜYÜK SÜPRİZLER VAR, BELKİ REKTÖR OLURUM dediği, darbe girişimi de başarısız olunca ABD’yekaçtığı belirlendi.

Zafer Ayvaz’ın kayınpederi, Edremitli Arif Çağan’dır.

FETÖ’nün stratejik evlilikler konusunu anlattığımızda görüleceği gibi, FETÖ’nün organizesi ile yapılan evliliklerinden biridir.

Diğer kızını da; Örgüt’ün çekirdek kadroda yer alan iş güvenliği müfettişi Mehmet Kadan’a vermiştir.

BU GÜNE KADAR BU İSİMLERLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILDIĞINI DUYMADIM...

Örümcek ağı gibi bu içli dışlı ilişkiler, ilmek ilmek kurulmuş olan yapının, bu isimlerin birbiriyle olan ilişkileri ve bunların ortaya çıkardığı kadrolar tespit edilsin diye, sadece küçük birer misaldir.

Bunları tek tek sayıyorum, bugüne kadar bunlarla ilgili bir çalışma yapıldığını duymadım.

Kırgızistan’da FETÖ üniversitesinin başında, eski milletvekillerinden İbrahim Hasgür, rektörlük yaparken, yine eski milletvekillerinden İlhan İşbilen şu anda müebbet ile yargılanmaktadır.

İbrahim Hasgür mutlaka bulunmalı ve Türkiye’ye geri getirilmelidir.

Yine Kırgızistan imamı olan Osman Karakuş’un, Türkiye’deki görevi, polis akademisi öğretim üyesi ve Yargıtay imamıdır.

FETO’nun kardeşi Mesih Gülen’in oğlunu, Osman Karakuş’un kızı ile evlendirip dünür olmuşlardır.

Kırgızistan’daki bütün şirketlerin ve okulların baş imamıdır.

Aynı şekilde 25 yıldır Türkmenistan’da Milli Eğitim bakan yardımcılığı yapan Muammer Türkyılmaz, Türkmenistan’da ikamet etmekte ve örgütü tek başına FETO’nun talimatı ile milli eğitimi, ticari şirketleri ve kamu kurumlarındaki bütün yönetimi tam yetkili olarak yöneten, büyük ağabeylerden biridir.

FETÖ ile mücadele, gölgede kalanlar da dahil, ısrarla sürdürülmelidir.

Nurettin Veren, Yeni Akit -8 Mayıs 2018, Salı-

.

Yazılarda, siyahlaştırma ve bazı paragraf açmalarla ara başlıklar bize aittir.

dikGAZETE.com

YAZARIN DİĞER YAZILARI