Zonguldak ile Filyos arasındaki tünellerin inşası sürüyor

Zonguldak ile Filyos arasında zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlanması amacıyla geçen yıl yapımına başlanan tünellerde çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Gündem - 4 yıl önce

Zonguldak
Jandarma Sosyal Tesisi'nde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz, demokrasinin olmazsa olmazlarından kabul edilen basının rolünün her geçen gün arttığını söyledi.
İlk geldiği dönemde kentte ciddi anlamda moral bozukluğu ve stres olduğunu dile getiren, "Doğal gaz inşallah mart ayında vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Doğal gazın çıkması ve bazı yatırımların biraz daha görünür olmasıyla beraber kentte yeniden kendine güven geldi. Bunu OSB'lerde çok rahat görebiliyoruz. Farklı alanlarda sadece kömüre ve çeliğe dayalı ekonomi varken, şu anda çok farklı alanlarda ekonominin, kırsal kalkınmanın harekete geçtiğini görüyoruz." diye konuştu.
Tutulmaz, Filyos bölgesine açılan tünellerin çok ciddi ve hızlı şekilde ilerlediğini belirterek, "Üç ayrı müteahhit şu anda o bölgede çalışma yapıyor. Günde 35-40 metreyi bulan tünel açmaları var. Bunlar ülkemiz açısından çok üst düzey hizmetler. Şu anda 6 ayrı yerde tünel kazılıyor. Şu an itibarıyla 9 kilometrelik tünelin 2 kilometresi bitti. Bir taraftan da betonlama çalışmaları devam ediyor." ifadelerini kullandı.
Her ne kadar istedikleri alanda olmasa da kentte turizmin olabileceğini birlikte görmeye başladıklarını anlatan Tutulmaz, sözlerini şöyle tamamladı:
"Esas önemli tarafı da UNESCO'ya jeoparkla ilgili başvurumuzdur. UNESCO eğer bunu kabul ederse şehrimiz bir marka değeri daha kazanmış olacak. Bugün itibarıyla UNESCO'da ön ülke bölümünü geçtik. Biz ümitliyiz. Eğer jeopark unvanını alabilirsek UNESCO tarafından ülkemizde 2. jeopark olacağız. Bu çok önemli. Ülkemizin turizm alanında önemli alanlarından birisi olacaktır."
Konuşmanın ardından Vali Tutulmaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş ve İl Jandarma Komutanı Albay Cezmi Yalınkılıç ile gazetecilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dört Element -Zübeyde Kızılyer Aslan yazdı-

2023-01-07 07:56 - En Son Yazılar

Basın İlan Kurumu Genel Kurulu olağanüstü toplanacak

2023-01-10 10:40 - Medya

Fenerbahçe-Galatasaray derbisini Halil Umut Meler yönetecek

2023-01-06 13:33 - Spor

Kadın Futbol Süper Ligi 10. hafta sonuçları

2023-01-08 19:02 - Spor

Zonguldak ile Filyos arasındaki tünellerin inşası sürüyor

2023-01-10 17:31 - Gündem

Kapadokya'da turizmciler Uzak Doğu pazarından umutlu

2023-01-09 12:03 - Ekonomi

Voleybolda yedi Türk takımı Avrupa'da sahne alacak

2023-01-09 13:28 - Spor

Hataylı kuaför engellileri ücretsiz tıraş ediyor

2023-01-07 11:23 - Çevre-Hayat

Fransa Dışişleri Bakanı Colonna, Ukrayna'nın AB üyelik sürecinin uzun olacağını söyledi

2023-01-05 23:18 - Dünya

Kastamonu'nun tescilli kestane balında rekolte iklim şartları nedeniyle düştü

2023-01-07 13:09 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Bosphorus Diplomasi Forumu'nda "Yapay Zeka ve Ekonomi Arasındaki Asimetrik İlerleyiş"

19:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, Tavşan Adası'ndaki koruma modelini COP31'e taşıyacak

18:17 - Gündem

Ankara'da Terör Suçları Değerlendirme Toplantısı yapıldı

16:33 - Gündem

Günün Manşetleri

İsrail ordusu Beytüllahim'de Filistinlilere ait üç katlı binayı yıktı

10:22 - Dünya

Çin'in başkenti Pekin'de şiddetli yağışlar nedeniyle turistik alanlar kapatıldı

10:18 - Dünya

Borsa güne yatay seyirle başladı

10:13 - Ekonomi

Pentagon'un raporunda, Yemen'deki hava saldırılarında 153 sivilin öldürüldüğü bildirildi

09:43 - Dünya

Dış ticaret mevzuatına aykırı davranan firmalara yönelik 7 ayda 8,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza

09:27 - Ekonomi