?>

Zelenskiy: Rusya şimdi İran nükleer programını kurtarmaya çalışıyor

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Rusya şimdi İran nükleer programını kurtarmaya çalışıyor. Kamuya açık sinyalleri ve kamuya açık olmayan faaliyetleri başka türlü yorumlanamaz." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya - 2 ay önce

Kiev

Zelenskiy, gece paylaştığı geleneksel görüntülü mesajında, Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

????

Rusların 17 Haziran'da düzenlediği hava saldırısında Kiev'de hasar gören bir apartmanın önünde incelemelerde bulunduğunu aktaran Zelenskiy, bu binada 23 kişinin öldüğünü kaydetti.

Bunu "terör saldırısı" olarak nitelendiren Zelenskiy, "Ruslar, Ukrayna'ya yaptıkları büyük saldırıda toplam 30 kişiyi öldürdü ve 172 kişiyi yaraladı." dedi.

Rusya'nın İran ve Kuzey Kore ile işbirliği yaptığını ifade eden Zelenskiy, "Rusya şimdi, İran nükleer programını kurtarmaya çalışıyor. Kamuya açık sinyalleri ve kamuya açık olmayan faaliyetleri başka türlü yorumlanamaz." ifadelerini kullandı.

Esir takası ve Rusya ile görüşmeler

Zelenskiy konuşmasında, İstanbul'da 2 Haziran'da yapılan görüşmelerde varılan anlaşmalar kapsamında Rusya ile bugün bir esir asker takası daha gerçekleştirdiklerini anımsattı.

Tüm Ukraynalı esirleri geri getirmek istediklerini kaydeden Zelenskiy, "Her soyadı üzerinde çalışıyoruz. Herkesi herkesle takas etmeye ihtiyacımız var." diye konuştu.

Zelenskiy, savaşı sona erdirmek için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelmeye hazır olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Savaşın gerçekten sona ermesi gerekiyor. Ukrayna en üst düzeyde görüşme yapmaya hazır ve bu bir karar seviyesidir. Kararları veren ve uygun yetkilere sahip olanlarla herhangi bir formatta görüşmeye hazırım. Putin de dahil, anayasal yetkilerini en az üç dönem aşmış olsa bile."

Savaşın, ABD Başkanı Donald Trump'ın görev süresi içerisinde sona ermesini istediğini kaydeden Zelenskiy, "Savaşın Başkan Trump döneminde sona ermesi arzu edilir. Onun yardımına çok güveniyorum." şeklinde konuştu.

Zelenskiy ayrıca, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığına Tuğgeneral Gennady Şapovalov'un getirilmesine ilişkin kararname imzaladığını bildirdi.

Şapovalov'un daha önce Almanya'da görev yaptığını aktaran Zelenskiy, bu kararın NATO'daki müttefikler ile koordinasyon içinde verildiğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İran biraz daha dayanırsa… -Emin Batur yazdı-

2025-06-17 19:33 - En Son Yazılar

Toplanan inek sütü miktarı nisanda 981 bin 10 ton oldu

2025-06-13 10:32 - Ekonomi

Samsun'da kurulan sıfır atık pazarında alışveriş takas yöntemiyle yapılıyor

2025-06-13 15:12 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: En kısa sürede asrın felaketinin şehirlerimizde açtığı yaraları sarmanın derdindeyiz

2025-06-19 16:24 - Siyaset

Çocuklarda çene geriliği sorunu ihmal edilmemeli

2025-06-19 14:22 - Sağlık

MASAK raporunda Ekrem İmamoğlu'nun 7 aklama suçunun faili olduğu tespit edildi

2025-06-18 19:27 - Gündem

Muğla Valisi Akbıyık'tan Marmaris'teki eğlence mekanlarına ilişkin açıklama

2025-06-18 17:36 - Gündem

THY onuncu kez "Avrupa'nın En İyi Havayolu" şirketi seçildi

2025-06-17 17:23 - Ekonomi

Muş'ta baraj gölünde kano etkinliği

2025-06-17 16:18 - Magazin

Türkiye, Körfez Yatırımcılarının Desteğiyle Bölgesel Bir Teknoloji Üssü Oluyor

2025-06-20 00:06 - İnsan&Hayat

İlgili Haberler

İsrail basını: Netanyahu yardımlara izin vererek Gazze’de yeni saldırıya zemin hazırlıyor

16:27 - Dünya

ABD-Rusya geriliminde uzun menzilli balistik füze taşıyan nükleer denizaltı kapasiteleri gündemde

15:38 - Dünya

Anket: Almanların çoğunluğu olası ülke savunmasında eline silah almak istemiyor

15:28 - Dünya

Temsilciler Meclisi'nde 13 Demokrat üye, ABD yönetimine Filistin'i tanıma çağrısı yaptı

15:22 - Dünya

İsrail’in kıtlığa sürüklediği Gazze’de 9 yaşındaki Meryem, 25 kilodan 10 kiloya düştü

15:02 - Dünya

Günün Manşetleri

Kırklareli'nde ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü

17:17 - Gündem

Bakan Bayraktar, Türkiye Kömür Üreticileri Derneği yönetimini kabul etti

17:13 - Ekonomi

60 saniyede ekonomide bugün (04 Ağustos 2025)

17:08 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kongo Başbakanı Makosso ile görüştü

16:48 - Siyaset

İsrail basını: Netanyahu yardımlara izin vererek Gazze’de yeni saldırıya zemin hazırlıyor

16:27 - Dünya