?>

Zalando, yeni içerik kuralları nedeniyle AB Komisyonu'nu dava etti

Avrupa'nın en büyük sanal alışveriş sitesi Zalando, Avrupa Birliği'nin (AB) yeni içerik kurallarına karşı hukuki süreç başlattı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Brüksel

Almanya merkezli Zalando firması, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında "Çok Büyük Çevrimiçi Platform" olarak tanımlanması nedeniyle AB'nin en yüksek hukuki merci olan Avrupa Adalet Divanı'nda AB Komisyonu'na karşı hukuki süreç başlattığını duyurdu.

Açıklamada, Zalando'nun yeni yasa kapsamında sistemik riskleri yönetmekle yükümlü çok büyük dijital platform olarak tanımlanmasına itiraz ettiğine dikkat çekildi.

AB Komisyonu'nun Zalando iş modelinin büyük kısmının perakende niteliği taşıdığını dikkate almadığı belirtilen açıklamada, şirketin 3'üncü taraflardan gelen zararlı veya yasa dışı içeriği yayma konusunda sistemik bir risk oluşturmadığına işaret edildi.

Açıklamada, Zalando'nun müşterilerine çeşitli markaların ve yerleşik ortakların titizlikle incelenmiş ürünlerini almaları için güvenli bir çevrim içi ortam sunduğuna vurgu yapıldı.

AB'nin "Çok Büyük Çevrimiçi Platformları" değerlendirmek için açık ve tutarlı bir metodolojisi olmadığı ifade edilen açıklamada, firmanın bu durumdan kaynaklanan eşit olmayan muameleye itiraz ettiği kaydedildi.

AB Komisyonu, nisan ayında, yeni yasa kapsamında Avrupa'da faaliyet gösteren ve daha sert kurallar uygulanacak büyük dijital platform ve arama motorları listesini belirlemişti.

Burada, Alibaba, Amazon, Apple AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube ve Zalando'nun çok büyük çevrim içi platform, Bing ve Google da çok büyük arama motoru olarak sınıflandırılmıştı.

Belirlenen 19 platform yasa kapsamında yeni ve katı yükümlülüklere uymak zorunda kalacak.

Bu platformların dezenformasyonu sınırlamaları, yasa dışı içeriği hızla kaldırmaları, reşit olmayanları internet ortamında daha iyi korumaları, risk değerlendirmesi yapmaları, riskleri azaltmaya yönelik adım atmaları ve dış denetime tabi tutulmaları gibi kurallara uymaları gerekecek.

Bu dijital platformlar AB tarafından daha sıkı biçimde denetlenecek.

Kural ihlalinde bulunan dijital platformlara küresel cirolarının yüzde 6'sına ulaşan para cezaları uygulanabilecek.

İhlallerin tekrarı durumunda söz konusu dijital platformların AB'deki faaliyetine son verilebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere'nin kamu borcu 1961'den beri ilk kez GSYH'yi aştı

2023-06-21 13:22 - Ekonomi

Dünya şampiyonu paletli yüzmeci, Avrupa Şampiyonası'nda madalya peşinde

2023-06-24 11:33 - Spor

Saros Körfezi sahillerinde bayram tatili yoğunluğu

2023-06-25 18:18 - Çevre-Hayat

Paris'te küresel finansal sistemin reforme edilmesi için mutabakat sağlandı

2023-06-23 20:07 - Dünya

Azerbaycan'ın "yeşil enerji" projelerine Türkiye'den firmaların ilgisi yüksek

2023-06-21 14:48 - Ekonomi

Zalando, yeni içerik kuralları nedeniyle AB Komisyonu'nu dava etti

2023-06-27 11:52 - Ekonomi

Başkentte sağanak su baskınlarına yol açtı

2023-06-21 18:23 - Asayiş

Milli Savunma Bakanı Güler, Özbek mevkidaşı Kurbanov ile telefonda görüştü

2023-06-23 22:44 - Gündem

Almanya'da 2022'de Müslüman karşıtı 898 ırkçı vaka kaydedildi

2023-06-26 15:37 - Dünya

Kurtulmuş: Önümüzde büyük İslam medeniyetinin üçüncü büyük yürüyüşünün hazırlıkları var

2023-06-24 21:44 - Siyaset

İlgili Haberler

Ticaret Bakanlığı ekimde 531 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

09:38 - Ekonomi

Rekabet Kurumu, 40 uzman yardımcısı alacak

09:13 - Ekonomi

Kasım fırsatlarında iyzico'nun işlem hacmi yüzde 22 arttı

18:07 - Ekonomi

IPARD programlarıyla 14 yılda 26 bin projeye destek sağlandı

14:38 - Ekonomi

Organik tarım üretimi 1,3 milyon tonu aştı

13:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tacikistan ve Özbekistan'a gidecek

09:52 - Siyaset

İzmir'de 2 milyon 309 bin 774 uyuşturucu hap ele geçirildi

09:48 - Gündem

Gençlerbirliği, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Sakaryaspor'a konuk olacak

09:43 - Spor

Ticaret Bakanlığı ekimde 531 firmaya dahilde işleme izin belgesi verdi

09:38 - Ekonomi

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyini topçu ve helikopter ateşiyle vurdu

09:28 - Dünya