?>

Zalando, yeni içerik kuralları nedeniyle AB Komisyonu'nu dava etti

Avrupa'nın en büyük sanal alışveriş sitesi Zalando, Avrupa Birliği'nin (AB) yeni içerik kurallarına karşı hukuki süreç başlattı.

Ekonomi - 2 yıl önce

Brüksel

Almanya merkezli Zalando firması, Dijital Hizmetler Yasası (DSA) kapsamında "Çok Büyük Çevrimiçi Platform" olarak tanımlanması nedeniyle AB'nin en yüksek hukuki merci olan Avrupa Adalet Divanı'nda AB Komisyonu'na karşı hukuki süreç başlattığını duyurdu.

Açıklamada, Zalando'nun yeni yasa kapsamında sistemik riskleri yönetmekle yükümlü çok büyük dijital platform olarak tanımlanmasına itiraz ettiğine dikkat çekildi.

AB Komisyonu'nun Zalando iş modelinin büyük kısmının perakende niteliği taşıdığını dikkate almadığı belirtilen açıklamada, şirketin 3'üncü taraflardan gelen zararlı veya yasa dışı içeriği yayma konusunda sistemik bir risk oluşturmadığına işaret edildi.

Açıklamada, Zalando'nun müşterilerine çeşitli markaların ve yerleşik ortakların titizlikle incelenmiş ürünlerini almaları için güvenli bir çevrim içi ortam sunduğuna vurgu yapıldı.

AB'nin "Çok Büyük Çevrimiçi Platformları" değerlendirmek için açık ve tutarlı bir metodolojisi olmadığı ifade edilen açıklamada, firmanın bu durumdan kaynaklanan eşit olmayan muameleye itiraz ettiği kaydedildi.

AB Komisyonu, nisan ayında, yeni yasa kapsamında Avrupa'da faaliyet gösteren ve daha sert kurallar uygulanacak büyük dijital platform ve arama motorları listesini belirlemişti.

Burada, Alibaba, Amazon, Apple AppStore, Booking.com, Facebook, Google Play, Google Maps, Google Shopping, Instagram, LinkedIn, Pinterest, Snapchat, TikTok, Twitter, Wikipedia, YouTube ve Zalando'nun çok büyük çevrim içi platform, Bing ve Google da çok büyük arama motoru olarak sınıflandırılmıştı.

Belirlenen 19 platform yasa kapsamında yeni ve katı yükümlülüklere uymak zorunda kalacak.

Bu platformların dezenformasyonu sınırlamaları, yasa dışı içeriği hızla kaldırmaları, reşit olmayanları internet ortamında daha iyi korumaları, risk değerlendirmesi yapmaları, riskleri azaltmaya yönelik adım atmaları ve dış denetime tabi tutulmaları gibi kurallara uymaları gerekecek.

Bu dijital platformlar AB tarafından daha sıkı biçimde denetlenecek.

Kural ihlalinde bulunan dijital platformlara küresel cirolarının yüzde 6'sına ulaşan para cezaları uygulanabilecek.

İhlallerin tekrarı durumunda söz konusu dijital platformların AB'deki faaliyetine son verilebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eskişehir'de hasat döneminin ilk mahsulü arpa, borsaya getirildi

2023-06-23 14:32 - Ekonomi

Paris'te gaz kaçağı kaynaklı patlamada 4 kişi yaralandı

2023-06-21 19:37 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Miçotakis'in NATO Zirvesinde buluşması bekleniyor

2023-06-26 22:32 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Karadağ Başbakan Yardımcısı Ervin İbrahimovic ile görüştü

2023-06-26 20:28 - Gündem

Kosova Başbakanı Kurti, Belgrad-Priştine Diyaloğu için Brüksel'e gitmeye hazır

2023-06-20 23:48 - Dünya

Fransa'da polis Paris Olimpiyat Komitesi merkezine baskın düzenledi

2023-06-20 15:15 - Dünya

Putin, İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Rusya'da 24 Haziran'da yaşananları görüştü

2023-06-26 16:07 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde saldırı hazırlığındaki 2 terörist etkisiz hale getirildi

2023-06-20 13:17 - Gündem

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın 2023-2024 sezonda giyeceği formalar tanıtıldı

2023-06-20 20:14 - Spor

60 saniyede ekonomide bugün (23 Haziran 2023)

2023-06-23 17:22 - Ekonomi

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da geliştirilen "Hızır" mikrobiyal gübresi çiftçilerin hizmetine sunuldu

17:03 - Ekonomi

Yapay zeka destekli güvenli yazılımın geleceği Borsa İstanbul’da tartışılacak

16:48 - Ekonomi

Çin ve ABD ticaret görüşmelerinde ilerleme sermaye piyasalarında coşkuyla karşılandı

16:37 - Ekonomi

Kripto para piyasasının değeri, ABD ve Çin'in gümrük tarifelerinde anlaşmaya varmasıyla yükseld

16:13 - Ekonomi

Aramco'nun net karı yılın ilk çeyreğinde yüzde 4,8 azaldı

15:23 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kayserispor, sahasında Antalyaspor’u 3-1 mağlup etti

22:33 - Spor

Hindistan Başbakanı Modi, Pakistan'a yönelik operasyonların "askıya alındığını" söyle

22:07 - Dünya

Brezilya Milli Takımı, İtalyan teknik adam Carlo Ancelotti ile anlaşma sağladı

21:47 - Spor

Rize-Artvin Havalimanı nisanda 77 bin 895 yolcuya hizmet verdi

21:43 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan'dan telefon diplomasisi

21:37 - Siyaset