?>

Yürüyerek dünya turuna çıkan İngiliz seyyah, Türkiye'ye girdi

Yürüyerek dünyayı gezen İngiliz seyyah Karl Bushby, Gürcistan sınırındaki Sarp Sınır Kapısı'ndan geçiş yaparak Türkiye'ye geldi

Çevre & Seyahat - 3 ay önce

Artvin

Dünyanın tamamını yürüyerek gezmeyi hedefleyen ve 1999'da seyahatlerine başlayan 55 yaşındaki Bushby, 3 ayda tamamlamayı planladığı Türkiye gezisine Artvin'in Kemalpaşa ilçesinden başladı.

26 yıldır hiçbir ulaşım aracı kullanmadan adım adım adım dünyayı gezen İngiliz seyyah, Karadeniz illerini gezerek İstanbul'a ulaştıktan sonra Edirne üzerinden Yunanistan'a, oradan Avrupa'ya gitmeyi amaçlıyor.

Türkiye'ye gelişindeki ilk gününde yaklaşık 20 kilometre yürüyerek Hopa ilçesine ulaşan Bushby, herhangi bir ulaşım aracı kullanmadan dünyanın dört bir yanını yürüyerek dolaştığını söyledi.

Yürüyerek İngiltere'deki evine tekrar geri dönmeyi planladığını anlatan Bushby, "Bugün 9 bin 584 gün oldu. Sanırım bu 26 yıl 3 aydır yürüdüğüm anlamına geliyor. Bu inanılmaz derecede zorlu bir yolculuktu. 1999 yılında başladık ve bu sürenin büyük bir kısmını yürüdüm. Toplumsal ve finansal krizler, vize yasakları, salgın hastalıklar gibi beni yavaşlatan nedenler nedeniyle yürüyemediğim zamanlar oldu." diye konuştu.

"Türkiye'deki seyahatimin 3 ay süreceğini tahmin ediyorum"

Bushby, ulaşım aracı kullanmadığı için okyanusları ve denizleri yüzerek ya da buzulları kullanarak geçtiğini dile getirdi.

Alaska'dan Rusya'ya kadar Kuzey Buz Denizi'ni buzulların üzerinden yürüyerek geçtiğini anlatan Bushby, "En son Hazar Denizi'ni yüzerek geçmek zorunda kaldım. Böyle bir şey yapmak oldukça karmaşık olabiliyor. Olabildiğinden fazla çok hikayem var. İnanılmaz bir yolculuktu ve Türkiye'deyim. Türkiye'de çok zaman geçireceğim. Türkiye çok büyük bir ülke. Türkiye'deki seyahatimin 3 ay süreceğini tahmin ediyorum. Vize konusunda 3 ayım var ve bu süreyi kullanmayı umuyorum." diye konuştu.

İngiliz seyyah, Türkiye'deki rotasında Karadeniz'de son olarak Samsun'a ulaşacağını belirterek, "Güneye doğru dağları ve otoyolları aşarak İstanbul'a gideceğim. İstanbul ilginç olacak. Tabi boğazı yüzerek ya da köprüden geçmem için izin almam gerekiyor. Bu konuda biraz sıkıntı yaşayabilirim. İstanbul'dan da Yunanistan'a gideceğim." dedi.

Hava koşullarını ön planda tuttuğunu, genellikle gündüz saatlerinde yolculuğunu sürdürdüğünü aktaran Bushby, şöyle devam etti:

"Geceleri nerede uyuyacağımı bilmiyorum ve çoğu zaman bir yer bulamıyorum. Geceleri yol kenarlarında yatıyorum. Bu yolda uyumak için yer bulmak çok zor. Uçurum ve deniz var. Hazar Denizi'nde uyumak için destek teknemiz vardı. Bütün gün yüzdükten sonra teknede gece uyudum. Sonra kaldığım yerden devam ettim. Bering Denizi'nde Alaska'dan Rusya'ya geçerken buz üzerinde uyudum. Bu farklı bir hikaye. Buz üzerinde uyur, sonra 12 saat hareket edersiniz."

"Eminim yol boyunca harika manzaralar göreceğim"

Karl Bushby, İstanbul'a gitmek için sabırsızlandığını, Türkiye hakkında merak ettiği çok şeyin olduğunu vurguladı.

Yollarda kendini mutlu hissettiğini ifade eden Bushby, şunları söyledi:

"Türkiye'de yol boyunca güzel manzaralar göreceğime inanıyorum. Karadeniz kıyısı boyunca nasıl şeyler olduğunu görmek istedim. Dağların üstünden ve arasından geçmek ilginç olacak. İstanbul'a ulaşmak için sabırsızlanıyorum.

Eminim yol boyunca harika manzaralar göreceğim. Yol şartları oldukça iyi. Ben günlük bazda yol koşullarının ne olduğu ile ilgileniyorum. Hava şu an harika değil ama kötüde değil. Uyumak için yer bulduğum sürece sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. Yollar iyi ise ben mutluyum."

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'ne hayal kırıklığıyla veda etti

2025-01-31 14:02 - Spor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirlerimizi süratle depreme dayanıklı hale getirmek dışında bir seçeneğimiz bulunmuyor

2025-02-03 20:02 - Siyaset

İstanbul'da metrobüste çıkan yangın kamerada

2025-02-01 15:53 - Asayiş

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, enflasyon verilerini değerlendirdi

2025-02-03 12:08 - Ekonomi

Depremde ölen anne ve babasının hakkını savunmak için cübbesiyle hukuk mücadelesi veriyor

2025-02-02 12:28 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye ile dayanışma içinde, terörün olmadığı, huzur iklimini ortak coğrafyamızda hakim kılacağız

2025-02-04 20:56 - Siyaset

Sivas'ta otobüsün tıra arkadan çarptığı kazada 25 kişi yaralandı

2025-02-06 09:17 - Asayiş

Suriye Geçiş Dönemi Cumhurbaşkanı Şara, eşiyle birlikte Mekke'de umre yaptı

2025-02-03 19:37 - Dünya

Avrupa Ligi'nde en çok gol atan Galatasaray, en çok kart gören Fenerbahçe

2025-01-31 13:28 - Spor

Fenerbahçe Beko, THY Avrupa Ligi'nde yarın Real Madrid'i ağırlayacak

2025-02-05 17:30 - Spor

İlgili Haberler

Tekirdağ'da poyraz 5 gündür deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor

12:27 - Çevre & Seyahat

İstanbul'da toplu ulaşım ve deniz ulaşımına 1 Mayıs düzenlemesi

22:52 - Çevre & Seyahat

İstanbul Havalimanı, günlük 1482 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu

20:17 - Çevre & Seyahat

Başkentte 1 Mayıs kutlamaları sebebiyle bazı yollar trafiğe kapatılacak

17:43 - Çevre & Seyahat

Ankara'da 3 metro istasyonu 1 Mayıs dolayısıyla geçici kapatılacak

17:27 - Çevre & Seyahat

Günün Manşetleri

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 10 Filistinli hayatını kaybetti

10:13 - Dünya

Lider Galatasaray, Süper Lig'de Sivasspor'u ağırlayacak

10:07 - Spor

Bakan Kurum'dan KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ilişkin paylaşım

10:03 - Gündem

ABD'de Trump yönetiminden, iki basın kuruluşuna yönelik fon kesintisi kararı

09:57 - Dünya

Gaziantep FK yarın Çaykur Rizespor'a konuk olacak

09:52 - Spor