?>

Yurt içi fuarlar için de "prestijli fuar" desteği verilecek

Ticaret Bakanı Bolat, "Ülkemizin uluslararası bir fuar merkezi haline gelmesi yolunda 'prestijli fuar' imkanını yurt içi fuarları kapsayacak şekilde genişleterek desteklerimizi daha da güçlendirdik." ifadesini kullandı.

Ekonomi - 5 ay önce

Ankara

İhracat Destekleri Hakkında Karar'da Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararla, firmalara yönelik fuar desteklerine ilişkin esaslar düzenlendi.

???? Artık haberler size gelsin ???? Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, ???? Anlık gelişmeler için AA Canlı

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, karara ilişkin yaptığı açıklamada, ekonomiye doğrudan gelir sağlayan, yeni iş imkanları oluşturarak istihdamı artıran, katılımcı firmalar arasında ticari bağlantılar kurarak iş hacminin artmasına yardımcı olan, firmaların ulusal ve uluslararası düzeyde tanınmasına olanak sağlayan yurt içi fuarları geliştirmek için çalışmalara kararlılıkla devam ettiklerini belirtti.

Kararla, "prestijli fuar" uygulamasını yurt içi fuarları kapsayacak şekilde genişlettiklerini, böylece firmaların Bakanlıkça "prestijli" olarak değerlendirilebilecek yurt içi fuarlara da daha büyük alanlarda katılarak ürünlerini rahatlıkla sergilemesini amaçladıklarını bildiren Bolat, "Böylelikle, yurt içi fuar katılımcı firmalarımızın Bakanlığımızca belirlenen ve uluslararası düzeyde sektöründe önde gelen prestijli yurt içi fuarlara katılımına yönelik destek üst limiti toplam maliyetin yüzde 50'sini geçmemek kaydıyla 1 milyon liraya yükseltildi." değerlendirmesinde bulundu.

Destek süreçleri hızlanacak

Bolat, halihazırda yurt dışı fuar destekleri kapsamında uygulanan ve destek başvurusu inceleme süreçlerini önemli ölçüde hızlandıran desteğe esas tutar uygulamasını yurt içi fuarlarda da devreye aldıklarına işaret ederek, "Yurt içi fuarlara katılımın teşvik edilmesi ve yurt dışı fuarların taşıdığı önem ve fonksiyonun yurt içi fuarlarca da paylaşılmasını teminen katılımcılarımızın daha hızlı şekilde destek ödemelerine kavuşmalarına imkan sağlandı. Alınan kararla, ülkemizin uluslararası bir fuar merkezi haline gelmesi yolunda 'prestijli fuar' imkanını yurt içi fuarları kapsayacak şekilde genişleterek desteklerimizi daha da güçlendirdik." ifadelerini kullandı.

Destek başvurusunda istenen belgelerin sayısını azalttıklarını, ayrıca destek tutarlarını fuar öncesinde belirleyerek başvuru dosyalarının daha hızlı sonuçlandırılabilmesine imkan sağladıklarını bildiren Bolat, yurt içi fuar desteklerine getirilen yeni nesil uygulamaların ihracatçılara hayırlı olması temennisinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, '60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun tanıtımına katıldı

2025-04-15 16:22 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vefatının 32. yılında 8'inci Cumhurbaşkanı Özal'ı andı

2025-04-17 11:42 - Siyaset

Usta yönetmen Derviş Zaim: Hikaye anlatma geleneğini devam ettirmemiz lazım çünkü hikaye ilaçtır

2025-04-15 16:08 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Panathinaikos, milli basketbolcu Cedi Osman'ın sözleşmesini 2027'ye kadar uzattı

2025-04-15 17:19 - Spor

Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Fidan Gül gözaltına alındı

2025-04-15 08:32 - Gündem

Etnospor Forumu, 'Geleneksel Sporların İhyası' parolasıyla St. Petersburg'da düzenlenecek

2025-04-16 11:23 - Spor

NBA'de normal sezon, 15 maçla sona erdi

2025-04-14 11:27 - Spor

Bakan Göktaş, ameliyat olan 15 Temmuz şehidinin annesini ziyaret etti

2025-04-16 21:17 - Siyaset

ABD'de gözaltına alınan Türk öğrenci Öztürk'e destek mesajları için çevrim içi form açıldı

2025-04-17 11:08 - Dünya

Bursa'da sıvılaşma alanlarını tespit eden akademisyenler deprem risk haritasını çıkarıyor

2025-04-10 14:08 - Teknoloji

İlgili Haberler

Finansal Hizmetler Güven Endeksi eylülde arttı

10:33 - Ekonomi

Küresel piyasalar Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarına odaklandı

09:23 - Ekonomi

Yeni KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz'dan açıklama

23:07 - Ekonomi

ECB: ABD ile ticaret gerilimleri Avro Bölgesi’nde tüketici davranışlarını etkiledi

16:17 - Ekonomi

Niğde'de elma bahçelerinde kuraklığa karşı havuzlu önlem

15:42 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Somalili bakanlar, Türkiye ile olan ilişkilerden memnun

11:28 - Dünya

Gezegenin su güvenliği için uluslararası güç birliği yapılacak

11:22 - Dünya

Fenerbahçe, Avrupa'da 291. maçını oynayacak

11:13 - Spor

Öğretmen ve öğrencilere yönelik umre turları için başvurular başladı

10:47 - İslam-Hayat - Rebiülahir 1447

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'ne Hırvatistan'da başlayacak

10:43 - Spor