?>

Yunanistan'ın sınır dışı ettiği FETÖ hükümlüsü eski hakim tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü üyeliğinden hapis cezasına çarptırılan ve 2018'de adli kontrol şartıyla serbest bırakılması sonrasında geçen hafta kaçtığı Yunanistan'dan sınır dışı edilen eski hakim tutuklandı.

Gündem - 3 yıl önce

Ankara

Alınan bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra meslekten ihraç edilen Erhan Palancı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açıldı.

İddianamede, Palancı'nın ByLock kullanıcısı olduğu, aynı zamanda örgütsel bağlantısını ortaya koyan çok sayıda tanık beyanı bulunduğu belirtildi.

Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Palancı, 20 Aralık 2018'de "silahlı terör örgütüne üyelik" suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yaklaşık 18 ay tutuklu kalan Palancı, mahkumiyeti kesinleşene kadar hükümle birlikte yurt dışı yasağı konularak tahliye edildi.

O dönem Palancı'nın kendisi gibi eski hakim olan eşi de aynı suçtan Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesince hapis cezasına çarptırıldı.

Bota bindirip geri gönderdiler

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığından, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen yazıda 21 Mayıs gece saatlerinde, Şehit Er Cem Havale Karakolu sorumluluk sahası 1. Derece Askeri Yasak Bölgede 4 kişinin yakalandığı bilgisi yer aldı.

Kimlik ve adli kayıt sorgusunun sonucunda, yasak bölgede yakalananlardan 2'sinin FETÖ'den hapis cezasına çarptırılan ve dosyaları temyiz için Yargıtay 3. Ceza Dairesinde bulunan Palancı çifti oldukları belirlendi.

Bunun üzerine gözaltına alınan çiftin bu durumu, yargılamalarının yapıldığı Ankara ve Erzurum'daki ağır ceza mahkemelerine bildirildi.

Video konferans aracılığıyla Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkarılan Erhan Palancı, adli kontrol şartıyla tahliye edilmesinin üzerinden yaklaşık 4 yıl geçtiğini söyledi.

Eşiyle yurt dışına kaçmak için karar aldıklarını kaydeden Palancı, bu kapsamda Meriç Nehri'nden geçerek Yunanistan'a vardıklarını ifade etti.

Buradaki toplama kampına götürüldüklerini ancak kısa bir süre sonra Yunan askerlerinin, kendilerini bir bota bindirerek Türkiye'ye gönderdiklerini anlatan Palancı, "Yasa dışı yoldan Yunanistan'a geçtik ancak bizi deport ettiler ve Türkiye'ye geri gönderdiler. Türkiye'ye dönünce teslim olduk. Eşim tutuklandı, pişmanım. Ev hapsi dahil uygun görülecek adli kontrol ile serbest bırakılmayı talep ederim." dedi.

Mahkeme, 20 Aralık 2018'deki karar duruşmasında adli kontrol şartını ihlal etmesi halinde yeniden tutuklanacağı ihtarının yapılmasına rağmen sanığın yurt dışına kaçmaya çalıştığına dikkati çekerek, Palancı'nın tutuklanmasına karar verdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Şampiyon VakıfBank yurda döndü

2022-05-23 15:45 - Spor

Yanlış kişiye ödeme yapan banka, parayı sahibine faiziyle ödeyecek

2022-05-22 12:18 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefonda görüştü

2022-05-20 16:16 - Siyaset

Geçici orman işçileri kadro müjdesi bekliyor

2022-05-27 12:32 - Gündem

Edirne Yeni Saray'da "Osmanlı saray mutfağı" lezzetleri pişirildi

2022-05-24 10:06 - Çevre-Hayat

VakıfBank 5. kez Avrupa'nın zirvesinde

2022-05-22 21:55 - Spor

Sonbahar ve kış yağışları Ege'deki barajların su seviyesini korudu

2022-05-27 14:07 - Gündem

Terör örgütü YPG/PKK kazıdığı tünellerin içine hücreler inşa ediyor

2022-05-27 11:24 - Dünya

Fransa'da Macron'un yeni hükümeti açıklandı

2022-05-20 20:28 - Dünya

Hindistan, şeker ihracatını 10 milyon tonla sınırladı

2022-05-25 15:29 - Ekonomi

İlgili Haberler

Türk Kızılay, yaz boyunca 53 ilden gençleri ağırlıyor

17:18 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan, Mısırlı mevkidaşı Abdulati ile telefonda görüştü

16:57 - Gündem

Şırnak'ta orman ve örtü yangını kontrol altına alındı

16:38 - Gündem

Küçükçekmece'de kentsel dönüşüm için boşaltılan apartman yıkım sırasında çöktü

16:23 - Gündem

Tekirdağ'da anestezi gazı üreten fabrikada meydana gelen patlamada 2 işçi öldü

16:12 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemen açıklarında alabora olan teknede 20 düzensiz göçmen öldü

18:53 - Dünya

Batı Şeria'da binlerce Filistinli Gazze'deki soykırımı protesto etti

18:38 - Dünya

Avustralya ve Almanya'da Filistin'e destek gösterileri düzenlendi

18:28 - Dünya

Avustralya'da on binlerce kişi Filistin'e destek için Sydney Liman Köprüsü'nde yürüdü

18:03 - Dünya

Türk Kızılay, yaz boyunca 53 ilden gençleri ağırlıyor

17:18 - Gündem