?>

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Her zaman diyaloğa hazırız

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, "Biz her zaman diyaloğa hazırız ve bu çerçevede Türkiye'nin gerginliğin giderilmesi yönündeki ilk adımını olumlu karşılıyoruz." dedi.

Genel - 5 yıl önce

ATİNA (AA) - Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Maksimu Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmelerinin ardından ortak basın açıklaması yapan ikili, Türk-Yunan ilişkileri ve Doğu Akdeniz'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Doğu Akdeniz'in tüm NATO üyelerini ilgilendirdiği vurgusunu yapan Miçotakis, Türkiye'nin bu bölgede "tahriklerde bulunduğunu" iddia etti.

Miçotakis, Yunanistan'ın anlaşmazlıkların barışçıl yoldan çözümlenmesini arzu ettiğini savunarak, "Biz her zaman diyaloğa hazırız ve bu çerçevede Türkiye'nin gerginliğin giderilmesi yönündeki ilk adımını olumlu karşılıyoruz." ifadesini kullandı.

İstikşafi görüşmeler için takvim belirlenmesini beklediklerini dile getiren Miçotakis, bu görüşmelerde "sadece Ege ve Doğu Akdeniz'deki deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunun gündemlerinde olduğunu" ileri sürdü.

"Kırmızı hat diplomasiye alan açabilir"

Stoltenberg ise Brüksel'de iki taraf arasında NATO himayesindeki ayrıştırma usulleriyle ilgili yapılan teknik toplantıların "verimli geçtiği" değerlendirmesini yaparak, tarafların kesintisiz iletişimini sağmak için tesis edilen "kırmızı hat" mekanizmasının, gerilimin giderilmesine katkıda bulunacağını belirtti.

İki müttefike söz konusu çabaları için teşekkürlerini sunan Stoltenberg, "Bu mekanizma, diplomatik çabalar için bir alan açabilir." diye konuştu.

Stoltenberg, görüşmede Rusya'nın Akdeniz'deki etkinliğine de değindiklerini aktararak bu konunun, müttefiklerinin güvenliğini yakından ilgilendirdiğine işaret etti.

Diğer yandan Yunanistan Komünist Partisinin (KKE) çağrısıyla toplanan yaklaşık 500 gösterici, NATO Genel Sekreteri'nin ziyaretine tepki amacıyla parlamento binasının bulunduğu Sintagma Meydanı'na yürüdü. "Katil Amerika", "Eli kanlı NATO ara bulucu olamaz", "katiller defolun" şeklide sloganların atıldığı gösteri olaysız sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ermenistan, sivillere yönelik saldırılarda PKK/YPG'li teröristleri kullanıyor

2020-09-29 19:21 - Dünya

Orman Genel Müdürlüğü 274 daimi işçi alacak

2020-10-01 11:56 - Gündem

'Kimlik kartlarına e-imza yüklenecek'

2020-10-02 18:26 - Gündem

Merkez Bankası 89 yaşında

2020-10-03 23:41 - Ekonomi

Azerbaycan 7 köyü daha işgalden kurtardı

2020-10-04 02:46 - Genel

İş Bankası "Yılın En İnovatif Finansal Kuruluşu" seçildi

2020-09-30 17:27 - Ekonomi

KKTC halkı yeniden Anadolu suyuna kavuşuyor

2020-10-06 17:42 - Ekonomi

Ümraniye'de dolu binalarda ve araçlarda hasara neden oldu

2020-09-29 20:36 - Gündem

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: Her zaman diyaloğa hazırız

2020-10-06 18:52 - Genel

İran Dışişleri Bakanı Zarif: Trump ve Biden İran'da rejimi değiştirmek istediler

2020-10-04 19:51 - Dünya

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Vietnam'da etkili olan Bualoi Tayfunu'nda hayatını kaybedenlerin sayısı 19'a çıktı

13:47 - Dünya

500 Bin Sosyal Konut Projesi için hazırlıklar tamamlandı

13:43 - Gündem

Trabzonspor uzun vadeli stratejilerle ilerliyor

13:37 - Spor

KARDEMİR, yerli ve milli üretim gücünü "Metal Expo 2025 Fuarı"nda sergiledi

13:33 - Ekonomi

Yeni yasama yılı yarın başlıyor

13:28 - Gündem