?>

YÖRÜK 4X4 Türkiye'deki ilk görevine Cumhurbaşkanlığında başladı

Türk savunma sanayisi bünyesinde geliştirilen zırhlı araçlardan biri daha Türkiye'de kullanılmaya başlandı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Ankara

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Nurol Makina tarafından geliştirilen YÖRÜK 4X4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç, Türkiye'de ilk kez güvenlik güçlerinin envanterindeki yerini aldı.

Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı envanterine katılan YÖRÜK 4X4, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve dışındaki görevlerde kullanılıyor. YÖRÜK 4X4, yüksek mobilite ve sürat özellikleriyle konvoyun önemli parçalarından biri oldu. Başkanlığın kullanımına sunulan YÖRÜK 4X4'ün üzerinde ASELSAN tarafından üretilen SARP ZAFER Uzaktan Komutalı Stabilize Silah Sistemi yer alıyor.

Hafif, hızlı, güvenli

Emniyet güçleri ve askeri birliklerin kullanımı için tasarlanan YÖRÜK 4X4, kullanıcısına, hafif zırhlı araç sınıfında en üst seviye mobilite ve koruma performansı vadediyor. Araç, kullanıcı isteklerine göre değiştirilebilir yüksek seviyede balistik ve mayın/el yapımı patlayıcı koruması sağlıyor.

YÖRÜK 4X4, modüler tasarımı sayesinde yüksek yoğunluklu çatışma ortamlarında muharip, personel taşıyıcı, hava savunma ve keşif aracı gibi roller üstlenebiliyor.

Saatte 120 kilometrenin üzerinde seyir hızına çıkabilen, ağır yük taşıyabilen araç, 7,62 ve 12,7 milimetre makineli tüfek, 40 milimetre bomba atar, hava ve tanksavar gibi silah sistemleriyle donatılabiliyor.

8 ton ağırlığa, yüksek faydalı yük taşıma kapasitesine sahip YÖRÜK 4X4, 11 kişiye kadar personel taşıyabiliyor.

Nurol Makina, kullanıcıların farklı ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için YÖRÜK 4X4'ün pikap versiyonunu da geliştirdi.

İhracatta yıldızı parlıyor

İlk kez IDEF-2017'de sergilenen YÖRÜK 4X4, henüz tasarım aşamasındayken birçok ülkenin dikkatini çekti ve sipariş aldı.

Nurol Makina, YÖRÜK 4X4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç için Avrupa'nın da aralarında bulunduğu farklı coğrafyalardan 5 ülkeyle sözleşme imzaladı.

Araçların üretim ve teslimatlarını sürdüren Nurol Makina'nın elinde yüzlerce YÖRÜK 4X4 siparişi bulunuyor. Şirket, farklı coğrafyalardaki ihtiyaçlara yönelik olarak yeni ihracat görüşmeleri yürütüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Güney Kore Kadın Boks Milli Takımı, Türk boksörlerin tecrübesinden faydalanıyor

2023-06-01 11:57 - Spor

Dicle TEKNOKENT'te deprem anında uyarı veren cihaz geliştirildi

2023-05-31 12:13 - Teknoloji

Afganistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

2023-05-28 10:38 - Dünya

DSÖ: 30'lu yaşlarda sigarayı bırakanlarda yaşam süresi yaklaşık 10 yıl artıyor

2023-05-30 11:18 - Sağlık

Ormanya'da kuş halkalama istasyonu kuruldu

2023-05-29 12:39 - Çevre-Hayat

Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü

2023-05-31 10:12 - Ekonomi

PFDK'den MKE Ankaragücü ile kulüp başkanı Faruk Koca'ya para cezası

2023-05-30 15:57 - Spor

Sivasspor ligdeki galibiyet hasretine son verdi

2023-05-31 12:46 - Spor

Dünyanın ilk motor yağı markası Valvoline, M Oil işbirliğiyle Türkiye pazarına girdi

2023-05-30 17:52 - Ekonomi

Nurdağı'na yapılan 133 dükkanlı çarşının yüzde 75'i tamamlandı

2023-05-26 16:48 - Gündem

İlgili Haberler

Tarihte iz bırakan kişileri günün teknolojisiyle buluşturan kısa film, TEKNOFEST'te ödül getird

13:32 - Teknoloji

5G'ye yerli ve milli geçiş için 3 bin farklı sahada hazırlık

12:13 - Teknoloji

TEKNOFEST şampiyonu KOU Rover Takımı, Avrupa sahnesine hazırlanıyor

12:08 - Teknoloji

Sydney’de gerçekleşen devir teslim töreninin ardından Türkiye 2026 Uzay Kongresi'ne ev sahipliği yapacak

00:46 - Teknoloji

Türk Telekom'un 5G destekli VR teknolojisi AKM'de deneyimlendi

16:07 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Pakistan'ın Karaçi kentinde binlerce kişi, İsrail'in Gazzelilere soykırımını protesto etti

10:42 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Bir millet 3 devlet anlayışı yaygınlaşıyor

10:33 - Gündem

Japon piyasaları ülkenin ilk kadın başbakanı olmaya hazırlanan Takaiçi'yi pozitif karşıladı

10:23 - Ekonomi

Enerjisa Üretim'den Manisa Celal Bayar Üniversitesine "temiz enerji" desteği

10:08 - Ekonomi

Taşınmaz ilanlarındaki fahiş fiyat artışlarına bugüne kadar 172 milyon lira ceza kesildi

10:03 - Ekonomi