?>

YÖK Başkanı Saraç: Sınav ertelendi, bu hususta öğrenciler şanslı

YÖK Başkanı Saraç, YKS'deki tarih değişikliği ile ilgili, "Burada en şanslı olan husus öğrencilerimizin bundan istifade etmeleri. Öğrencilerimiz bir hafta daha kazandı diye düşünüyorum." dedi.

Eğitim - 7 yıl önce

ERZURUM

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) tarihinin değiştirilmesine ilişkin "Seçim tarihi öne alındığında bizim de kamu yararını gözeterek YÖK olarak buna göre bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. O nedenle bu düzenleme gerçekleşti." dedi.

Doğu Anadolu Projesi Bölgesi Üniversiteler Birliği Çalıştayı ile Bilimsel Teşvik Ödülleri Töreni"ne katılmak üzere Erzurum'a gelen Saraç, Valiliği ziyaret ederek Vali Seyfettin Azizoğlu ile bir süre görüştü.

YÖK Başkanı Saraç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'da önemli iki üniversite bulunduğunu söyledi.

"Sınav ertelendi, bu hususta öğrenciler şanslı..."

Atatürk Üniversitesinin öğrenci sayısı bakımından ve bölgeye hitap etmesi açısından ülkede üst sıralarda bulunduğunu ifade eden Saraç, "Erzurum eğitim öğretim açısından bir huzur mekanı" dedi.

Saraç, bir gazetecinin 24 Haziran'da yapılacak seçimlerle aynı tarihe denk gelen YKS'nin tarihindeki değişiklik yapıldığını hatırlatması üzerine Saraç, "Seçim tarihi öne alındığında bizim de kamu yararını gözeterek YÖK olarak buna göre bir düzenleme yapmamız icap ediyordu. O nedenle bu düzenleme gerçekleşti. Burada en şanslı olan husus öğrencilerimizin bundan istifade etmeleri. Bu hususa da işaret etmek lazım. Öğrencilerimiz bir hafta daha kazandı diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da Turgut Özal Üniversitesi yapılacağı müjdesini verdiğinin hatırlatılması ve çalışmaların ne aşamada olduğu sorusuna Saraç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Malatya'da bu yönde bir çalışma yapılmasını bir süre önce kendilerine ilettiği karşılığını verdi.

Çalışma için ön hazırlıklarını tamamladıklarını aktaran Saraç, "Bu bir yasama süreciyle nihayet bulacak bir işlem. Ama biz hazırlıklarımızı yaptık." diye konuştu.

Ziyarette, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı da hazır bulundu.

AA

Haftanın Öne Çıkanları

Göztepe'nin konuğu Bursaspor

2018-04-14 13:06 - Spor

Robot 'Sanbot' erik dalı oynadı

2018-04-12 18:52 - Teknoloji

Geri dönüşümde plastik yiyen enzim dönemi

2018-04-17 15:02 - Teknoloji

Birevim'den 1-453 Fetih Kampanyası

2018-04-12 13:58 - Genel

Rusya'dan popüler mesajlaşma uygulamasına yasak

2018-04-13 20:05 - Genel

Generallerin yaverlerini 'menfez paşası' seçmiş

2018-04-12 18:07 - Gündem

Hepsiburada “Dijital Ekonomi” konusunu sahiplendi

2018-04-17 14:53 - Genel

'Devlet kripto paralar ile artık zorlanmaktadır'

2018-04-12 21:02 - Dünya

Eski Bakan Vuralhan öldürüldü

2018-04-19 05:12 - Gündem

AB'den Arnavutluk ve Makedonya kararı

2018-04-17 21:50 - Genel

İlgili Haberler

YÖK Başkanı Özvar: Şam'da Türkiye-Suriye Dostluk Üniversitesi kurulacak

16:30 - Eğitim

Bursa'daki imam hatip lisesinde bilim, sanat ve teknoloji eğitimi bir arada sunuluyor

21:55 - Eğitim

Dicle Üniversitesi'nde yeni akademik yılda ilk dersin konusu 'Gazze' oldu

14:03 - Eğitim

YÖK Başkanı Özvar: Türk üniversiteleri, savunma sanayisine çok kaliteli gençler yetiştirmektedir

16:31 - Eğitim

STK'lerden üniversitelere yeni akademik yılda 'ilk ders Filistin olsun' çağrısı

16:43 - Eğitim

Günün Manşetleri

Otomotivde üst üste üçüncü kez 9 aylık ihracat rekoru kırıldı

13:43 - Ekonomi

5G, Türkiye'nin enerji ve maden sektöründe sürdürülebilirliği artırarak maliyetleri düşürecek

13:38 - Ekonomi

İstanbul'da bazı AVM'lerdeki mağazalar bir günlük kazançlarını Gazze'ye bağışlayacak

13:32 - Gündem

İstanbul'da düzenlenen terörle mücadele konferansı ikinci gününde devam ediyor

13:28 - Gündem

Kayseri'de muhtarlar afetlere karşı "destek AFAD gönüllüsü" oluyor

13:22 - Gündem