?>

Kayseri'de muhtarlar afetlere karşı "destek AFAD gönüllüsü" oluyor

Kayseri İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından düzenlenen eğitim programı kapsamında muhtarlar "destek AFAD gönüllüsü" oluyor.

Gündem - 12 saat önce

Kayseri

"Muhtarlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi" kapsamında AFAD binasında düzenlenen eğitimde, muhtarlara, insani yardım, yangın ve enkazda canlı çıkarma ile çadır kurma gibi konularda eğitimler veriliyor.

????

Afet öncesinde, anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği öğretilen eğitimlerle, afet farkındalığının en üst seviyeye çıkarılması hedefleniyor.

AFAD İl Müdürü Rifat Genç, eğitim öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında eğitimler düzenlediklerini söyledi.

"Muhtarlarımızı AFAD gönüllüsü yaptık"

Bu programın aslında bir eğitim seferberliği olduğunu belirten Genç, şunları kaydetti:

"Bugün burada 40'a yakın muhtarımız 1 haftalık eğitimlerine başladı. Bunu yapmaktaki amacımız, Türkiye'de afet farkındalık eğitimlerini üst seviyeye çıkarmak. Okullarda, iş yerlerinde, ailelerde bu eğitimleri veriyoruz ama muhtarlarımıza da Kayseri özelinde başlattığımız eğitim furyasının bugün dördüncü ayağındayız. Muhtarlarımızı destek AFAD gönüllüsü yapacağız. Bu nereden geldi? İlk olarak Kayseri'deki bütün mahalle muhtarlarımıza afet farkındalık eğitimi verdik. Daha sonrasında muhtarlarımızı AFAD gönüllüsü yaptık. Şimdi de inşallah destek AFAD gönüllüsü yapma yolunda da büyük bir adım atıyoruz. Ülkemizin afetlere daha hazır olması için muhtarlarımız bizimle olduğu ve bu eğitimleri aldığı için çok mutluyuz. Kendileri mahallelerinde birer afet neferi olacaklar. Mahalledeki AFAD gönüllerinin sayısını artıracaklar."

Genç, eğitimler sayesinde afetten etkilenecek kişi sayısını en aza indirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Eğitimlerin çok iyi geçtiğini anlatan Genç, "İnsani yardım, yangın, farkındalık, enkazda arama kurtarma, çadır kurma, barınma yöntemleri, enkazdaki riskler, enkaza giriş teknikleri, psikososyal destek ve ilkyardım gibi eğitimlerimiz var." dedi.

Genç, afet tecrübesi olan Vali Gökmen Çiçek'e kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

"Kriz anında parçası değil krizi çözen insanlar olmak istiyoruz"

Anadolu Muhtarlar ve Mahalli İdareler Derneği Başkanı Levent Karakaya da amaçlarının farkındalık oluşturmak olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu hatırlatan Karakaya, "Bizim her zaman depreme karşı hazırlıklı ve tedbirli olmamız gerekiyor. Kriz anında krizin parçası değil krizi çözen insanlar olmak istiyoruz. Mahallemizde risk analizleri yaparak en azından daha tedbirli mahalleler oluşturmak istiyoruz. Biz devleti temsil ediyorsak, milletin de sözcüleriysek böyle durumlarda mahallemizde yaşayan her bir candan sorumluyuz." diye konuştu.

Karakaya, Vali Çiçek ve AFAD İl Müdürü Genç'e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Basketbol Avrupa Ligi'nde 3. hafta heyecanı başlayacak

2025-10-08 10:08 - Spor

Özgürlük Filosu aktivistleri önceki filoda yaşananlara rağmen Gazze'ye ulaşmaya kararlı olduklarını belirtti

2025-10-07 22:29 - Dünya

Nitelikli dolandırıcılık şebekelerine yönelik operasyonlarda 271 şüpheli yakalandı

2025-10-08 09:13 - Asayiş

Suriye'nin kuzeyinde kapsamlı ateşkes anlaşmasına varıldı

2025-10-08 02:52 - Dünya

Erdoğan - Putin telefon görüşmesi Rus medyasında geniş yer aldı

2025-10-08 07:02 - Özel Haber

Kanada’nın Alberta eyaletinde 51 bin öğretmen greve gitti

2025-10-08 02:42 - Dünya

Suriye Dışişleri Bakanı Şeybani Türkiye'yi ziyaret edecek

2025-10-08 00:18 - Siyaset

Türkiye'ye dönen Küresel Sumud Filosu aktivisti Özkan, gazetecilere konuştu

2025-10-08 06:03 - Gündem

Antalya ve Muğla'da yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı

2025-10-08 13:13 - Çevre-Hayat

MİT Başkanı Kalın, Gazze'de ateşkes müzakereleri için Mısır'a gidecek

2025-10-08 00:22 - Gündem

İlgili Haberler

TRT Genel Müdürü Sobacı: TRT Avaz, Türk dünyası arasındaki dayanışmayı daha da kuvvetlendiriyor

23:48 - Gündem

Uludağ'da mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu

23:28 - Gündem

İsrail'in Özgürlük Filosu Koalisyonu'na saldırısı protesto edildi

22:52 - Gündem

ABB'nin konser harcamalarına ilişkin soruşturmada 14 sanık hakkında iddianame hazırlandı

22:27 - Gündem

Zonguldak'ta sağanak hayatı olumsuz etkiliyor

21:38 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, Gazze'de ateşkes anlaşması için Mısır'a gidecek

00:37 - Dünya

ABD'li şarkıcı Axl Rose, Kolombiya'daki konserinde Filistin bayrağı açtı

00:08 - Dünya

İtalya'da, İsrail'in Özgürlük Filosu Koalisyonu'na saldırısı protesto edildi

23:57 - Dünya

TRT Genel Müdürü Sobacı: TRT Avaz, Türk dünyası arasındaki dayanışmayı daha da kuvvetlendiriyor

23:48 - Gündem

Amman'daki mülteci kampından Nobel ödülüne: Filistin asıllı Omar Mwannes Yaghi

23:42 - Dünya