?>

YÖK başarı bursunun kapsamı genişletildi

Yükseköğretim Kurulunca, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında 47 lisans programına "YÖK Başarı Bursu"nun verileceği bildirildi.

Eğitim - 7 yıl önce

ANKARA

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamada, YÖK Başarı Bursu'nun 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında da devam edeceği, ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran başarılı öğrencilere bursun verileceği belirtildi.

Türkiye'nin kalkınmasının ancak "nitelikli bilgi" ve "nitelikli insan kaynağı" ile mümkün olacağı vurgulanan açıklamada, bursun Temel Bilimler Programlarında; matematik, fizik, kimya, biyoloji bölümlerine, Ziraat Programlarında bahçe bitkileri, bitki koruma, bitkisel üretim ve teknolojileri, biyosistem mühendisliği, gıda teknolojisi, hayvansal üretim ve teknolojileri, kanatlı hayvan yetiştiriciliği, organik tarım işletmeciliği, süt teknolojisi, tarım ekonomisi, tarım makineleri ve teknolojileri mühendisliği, tarımsal biyoteknoloji, tarımsal genetik mühendisliği, tarımsal yapılar ve sulama, tarla bitkileri, toprak bilimi ve bitki besleme, tohum bilimi ve teknolojisi, ziraat mühendisliği ve zootekni bölümlerine verileceği aktarıldı.

Orman Programlarında ise bursun orman endüstrisi mühendisliği, orman mühendisliği, yaban hayatı ekolojisi ve yönetimi bölümlerine verileceği ifade edildi.

Su Ürünleri Programlarında da balıkçılık teknolojisi, balıkçılık teknolojisi mühendisliği, su ürünleri mühendisliği, su bilimleri ve mühendisliği bölümlerine, Yer Bilimleri Programlarında ise jeofizik mühendisliği, jeoloji mühendisliği, maden mühendisliği, hidrojeoloji mühendisliği, yer bilimleri mühendisliği bölümlerine, veteriner fakültelerine, astronomi ve uzay bilimleri, astronomi ve astrofizik ile uzay bilimleri ve teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren bölümlere verileceği kaydedildi.

2018-2019 eğitim öğretim yılında şartları sağlayan ve 47 lisans programında öğrenim görecek öğrencilere 12 ay boyunca aylık 700 lira burs desteği sağlanacağı aktarıldı.

AA

Haftanın Öne Çıkanları

Topyekûn millet olarak saldırı altındayız, bazıları da zil takıp oynuyor!

2018-08-08 10:03 - En Son Yazılar

YÖK başarı bursunun kapsamı genişletildi

2018-08-08 18:02 - Eğitim

İmeceyle yaptıkları evde bisikletli konuklarını ücretsiz ağırlıyorlar

2018-08-02 17:32 - Çevre-Hayat

Tarihin su üstündeki mirasıyla yüzme keyfi

2018-08-03 20:32 - Çevre-Hayat

İsrail'in Gazze'de işlediği suçların dosyası UCM'ye sunuldu

2018-08-02 02:37 - Genel

Demba Ba'ya destek yağıyor

2018-08-06 17:02 - Spor

Fabri gözyaşlarıyla veda etti

2018-08-06 01:02 - Spor

Yalova'da derede erkek cesedi bulundu

2018-08-04 01:32 - Asayiş

Balıkesir'de 'Sokak Hayvanları Festivali'

2018-08-04 12:32 - Çevre-Hayat

Bahçıvan olabilmek için yarıştılar

2018-08-02 13:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

'Dijital Öğrenme Köprüsü' platformu erişime açıldı

16:23 - Eğitim

Eğitim-öğretim yılının ilk yarısında 23 bin 227 okul kantini denetlendi

15:22 - Eğitim

MEB, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere 'Yarıyıl Tatil Yolculuğum' etkinlik kitabı hazırladı

19:23 - Eğitim

Okullarda karne heyecanı

13:03 - Eğitim

Tunceli'de buzlanma ve don olayları nedeniyle eğitime yarın ara verildi

19:02 - Eğitim

Günün Manşetleri

Özbekistan, 2026'da Dünya Ticaret Örgütüne üye olmayı hedefliyor

16:53 - Dünya

AB ile Hindistan güvenlik ve savunma ortaklığı anlaşması imzaladı

16:52 - Dünya

İstanbul'da yasa dışı bahis operasyonunda 14 zanlı yakalandı

16:39 - Gündem

Bakan Bolat'ın Macaristan ziyareti iki ülke işbirliklerinin daha da güçlenmesine katkı sağlayac

16:38 - Gündem

İzmir'de trafik tartıştığı kişiye saldıran sürücünün ehliyetine 2045 yılına kadar el konuldu

16:36 - Gündem