?>

Yılmaz Vural: ‘Adanaspor bizim için oynamalı’

PTT 1. Lig'de Süper Lig'e çıkma mücadelesi veren Adana Demirspor'un yeni Teknik Direktörü Yılmaz Vural, şampiyonluğu garantileyen Adanaspor'a çağrıda bulunarak, “Adana Demirspor’un çıkmasını istiyorsak Adanaspor’a çok iş düşüyor. Biz burada aynı kentin insanlarıyız.

Spor - 9 yıl önce

Lokum FM’in spor programı ‘Sevdamız Futbol’a telefon bağlantısı ile katılan Yılmaz Vural, Özkan Ürkmez ve Reşat Yılmaz'ın sorularını yanıtladı. Kötü gün dostu olduğunu söyleyen Vural, Sözlü ailesinin kendisine ihtiyaçları olduğunu belirttiklerinde düşünmeden geldiğini ve lige çıkana kadar herhangi bir ücret almayacağını belirtti. Deneyimli teknik adam, Adana Demirspor camiasının büyüklüğünün farkında olduğunun altını çizerek, “Adana Demirspor’un çok bağlı bir taraftarı var. Bu aşırı sevgi zaman zaman geri tepiyor. Artık Türkiye’de bu profil bırakılmalıdır. Taraftarları çok olmasına rağmen Kocaeli, Sakarya, Van gibi takımlar hep düştüler. Sahaya girmek, otobüsü taşlamak, otelde münakaşaya girmek bunlar tasvip ettiğimiz durumlar değil. Oyuncaları ve ekibi tedirgin hale getirmemeliyiz. Kendimize hakim olmalıyız. Bugüne kadar bu duygu patlamalarının işe yaradığı bir yer olmamıştır. Adana Demirspor taraftarlarını çok iyi anlıyorum. Şimdi bana diyecekler ki; ‘Hocam bizim beklentimiz var. Biz bunlara para veriyoruz bunlar niye oynamıyor.’ Tabi ki eksiklikler hatalar olabilir, olacaktır da. Bunları düzeltmek için buradayız” diye konuştu.

“OYUNCULAR SAHAMIZDA ÇOK GERİLİYORUZ HOCAM DİYOR"

Başarısızlık için sadece oyuncuları suçlamanın yanlış olduğunu aktaran Vural, “Başarısızlığa birçok faktör neden gösterilebilir. Profesyonel olarak yönetim oluşturulmalı. Amatör bir keyifle onun bunun etkisiyle olmamalı. Ne yazık ki bir menajer furyası var. Takımları artık onlar idare ediyor. Yani oyuncular onların ağzına bakıyorlar artık. Oyna veya oynama diye onlar kontrol ediyorlar. Teknik direktörler olarak o kadar etkisiz bir role büründük ki böyle bir durum kabul edilebilir değil. Bir takımda antrenör disiplini ortadan kalkarsa dışarıdan bir sürü etki ve müdahale olursa herkes kendi adamına yön verirse nasıl başarı yakala biliriz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Vural, gelir gelmez takımla tanıştığını dile getirerek, şöyle devam etti:“Hepsi aslan gibi güzel çocuklar. Soruyorum neden böyle diye; ‘İçeride çok geriliyoruz hocam’ diyorlar. İnsan kendi evinde kendini rahatsız hisseder mi? İşte bu bizim suçumuz. Yönetenler ve taraftarın kendini dizginlemesi lazım. Oyuncular diyorlar ki; ‘Seyirci çok sabırsız hemen çıkıp gol atalım istiyorlar, olmuyor. Uzayınca da 60’larda 70’lerde rakip takım seyircisi oluyorlar.’ Ben her zaman derim çocuklar sizin bir bedeliniz var bu bedelin gerektiği şekilde oynayın. 5 liralık oynayıp 20 milyon isteyemezsiniz. Bizim ülkemizde ne yazık ki skor taraftarlığı var. Yenersen alkış, kaybedersen yuh. Bu ne yazık ki doğasında var.”

“ADANA DEMİRSPOR’UN ÇIKMASI İÇİN ADANASPOR’A ÇOK İŞ DÜŞÜYOR”

Adanaspor’da iki dönem görev yaptığını da hatırlatan Vural, "Adanaspor’a, Başkan Bayram Akgül’e buradan sesleniyorum, eğer biraz da olsa Adanalılık düşünceniz var ise ne olur önünüzdeki maçları kazanın ve lütfen dönüp bana gençlere şans vereceğim demeyin. Her maça hangi takımınla, hangi formla gidiyorsan bu maçlara da öyle git. Adana Demirspor için Adana için, kendi taraftarınız için yenin lütfen. Eğer Adana Demirspor’un çıkmasını istiyorsak Adanaspor’a çok iş düşüyor. Biz burada aynı kentin insanlarıyız. Adanaspor kaybetmemeli, bizim için oynamalı. Bu sorumluluğu hissetsinler” açıklamasında bulundu.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Anzaklar dedelerini unuttu

2016-04-25 12:43 - Genel

Sıfır noktasına konuşlandırıldılar

2016-04-26 00:02 - Genel

Kuyumcuya yasa dışı bahis operasyonu

2016-04-23 12:57 - Asayiş

Ünlü sanatçıyı ölüm sahnede yakaladı! Saniye saniye o anlar

2016-04-26 12:48 - Dünya

Başakşehir: 2-2 Sivasspor

2016-04-23 21:16 - Spor

Galatasaray’ın Kasımpaşa mesaisi sürüyor

2016-04-22 17:47 - Spor

Samsun’dan Brezilya’ya futbol coşkusu

2016-04-25 19:37 - Spor

Eşiyle tartıştı, kendini bıçakladı

2016-04-23 02:18 - Asayiş

Ahkisar Belediyespor 0 0 Beşiktaş

2016-04-23 21:53 - Spor

Yüksekova’da 50 kilo eroin ele geçirildi

2016-04-23 21:49 - Asayiş

İlgili Haberler

Antalyaspor, sahasında Kasımpaşa'yı yendi

00:07 - Spor

Samsunspor, Gençlerbirliği'ni mağlup etti

21:12 - Spor

Kocaelispor, 16 yıl sonra Süper Lig'de oynayacağı maçı bekliyor

13:32 - Spor

Siirtli 11 yaşındaki Eylül, boksta şampiyon babasının izinden gidiyor

12:12 - Spor

Trabzonspor lige iyi başlıyor

11:23 - Spor

Günün Manşetleri

Kremlin’de Kamu Diplomasisinin Gücü: Rusya-Türkiye diyaloğunda yeni bir dönem -Hasan Enes Karahan, Moskova'dan yazdı-

07:28 - En Son Yazılar

Brezilya'da yolcu otobüsünün kamyonla çarpıştığı kazada 11 kişi öldü, 45 kişi yaralandı

06:13 - Dünya

ABD ile arabulucuların, Gazze'de ateşkes müzakerelerinin yeniden başlaması için çalıştığı öne sürüldü

06:07 - Dünya

Adalet Bakanı Tunç: Türkiye Yüzyılı'nı çocuklarımıza, geleceğimize, büyük Türkiye'ye armağan edeceğiz

06:06 - Siyaset

İstanbul'da hafif ticari aracın kamyonete çarptığı kazada 3 kişi yaralandı

05:18 - Asayiş