?>

Yetim Vakfı hayırseverlerin desteğiyle 24 ülkede kurban yardımı yapacak

Yetim Vakfı, hayırseverlerin bağışlayacağı kurban hisselerini Türkiye ile 24 farklı ülkede bulunan ihtiyaç sahibi yetim çocuklar ve ailelerine ulaştıracak.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

İstanbul

Yetim Vakfından yapılan açıklamaya göre, "Kurban İbadet, Yetim Emanet" sloganıyla yapılacak bu yılki kurban organizasyonu, Türkiye'nin yanı sıra Afrika, Asya, Orta Doğu ve Kafkasya'daki 24 ülkeyi kapsıyor.

Açlık, kıtlık, savaş ve hastalık gibi sebeplerle pek çok can kaybının yaşandığı, yetim ailelerinin yoğunlukta bulunduğu ülkelerde kurban dağıtacak.

Yetim Vakfı, kurbanların yurt dışı hisse bedelini 750, yurt içi bedelini ise 1500 lira olarak belirledi.

Kurbanlar, İslami usul ve kaidelere göre kesilerek, önceden belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Vakıf, yetim çocuklara bayramlık kıyafet ulaştıracak. Hayırseverler, yapacakları 200 liralık bağışla da bir yetimi giydirebilecek.

Kurban hisselerinin dağıtımında ihtiyaç sahibi yetim ve öksüz çocuklar ile aileleri, yetimhane ve kimsesiz çocukların bulunduğu yurtlar ile anne ve babası olsa da sevgi ve şefkatten mahrum sosyal yetimler öncelikli olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yetim Vakfı Başkanı Murat Yılmaz, bağışlanan kurban hisseleri ile ihtiyaç sahiplerinin bayram sevincini yaşamalarının sağlanacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre, dünyada yaklaşık 200 milyon yetim çocuk bulunduğunu, Kuzey Kore, Çin, Myanmar ve bazı Orta Doğu ülkelerinden veri dahi alınamadığını kaydeden Yılmaz, Hindistan gibi kalabalık ülkelerde çocukların yüzde 30'dan fazlasının kaydedilmediğini aktardı.

Yılmaz, sivil toplum kuruluşlarının tahminlerine göre dünyada 400 milyon civarında yetim çocuk olduğuna dikkati çekerek, "Bununla birlikte sosyal yetimler ve korumaya muhtaç çocukları eklediğimizde bu sayı 1 milyara ulaşıyor. Kurban emanetlerinizi gücümüzün yettiği kadarıyla bu çocuklara ve ailelerine ulaştıracağız. İnsanlar Kabe'nin etrafında hac buluşmasıyla bir araya gelirken biz de o tabloyu, bir ümmet buluşması şekline çevirecek olan kurban buluşmasını önemsiyoruz. Yani kurban keseceğimiz 24 ülkede bu ümmet buluşmasının bir parçası olmayı murat ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Hayırseverler, kurban bağışlarını "www.yetimvakfi.org.tr" internet sitesinden, ilgili banka hesap numaralarına "EFT/havale" yoluyla, vakıf genel merkezinden veya "0212 970 60 60 " numaralı telefon numarasından yapabilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

PSG Faslı futbolcu Achraf Hakimi'yi transfer etti

2021-07-06 23:31 - Spor

Salgından etkilenen mikro ve küçük işletmelere 5 milyar liralık destek programında ilk ödemeler başladı

2021-07-02 17:17 - Ekonomi

Galatasaray'da Omar Elabdellaoui bireysel çalışmalarını sürdürüyor

2021-07-03 18:11 - Spor

CHP TBMM Grubu basına kapalı toplandı

2021-07-07 17:19 - Siyaset

Kovid-19'un bulaşıcılığı yüksek Delta varyantı salgında 'üçüncü dalga' endişesine yol açıyor

2021-07-05 14:36 - Dünya

Yetim Vakfı hayırseverlerin desteğiyle 24 ülkede kurban yardımı yapacak

2021-07-08 18:02 - Çevre-Hayat

Suriye'de 50 STK, Rusya'nın insani yardımları engelleme girişimini protesto etti

2021-07-02 20:37 - Dünya

Alışverişseverler “Kimsede Olmayan Her Şey“i Hopishop’ta bulacak

2021-07-08 17:41 - Yerel haber-Şirket Haber

Kartal Tibet son yolculuğuna uğurlandı

2021-07-03 19:19 - Magazin

Libya Başbakanı Dibeybe, 24 Aralık seçimleri için Siyasi Diyalog Forumunu taviz vermeye çağırdı

2021-07-05 02:51 - Dünya

İlgili Haberler

Doğal güzellikleriyle ünlü Giresun'un Dereli ilçesinde güz renkleri hakim oldu

16:13 - Çevre-Hayat

Edirne'nin meşhur sokak lezzeti "tencere köftesi" coğrafi işaret yolunda

16:03 - Çevre-Hayat

Türk baklavası rüzgarı KKTC'de esecek

15:47 - Çevre-Hayat

Tatlı ustası, kırsal mahallelerde çocuklara tatlı ikram etti

15:23 - Çevre-Hayat

Kayseri'de bit pazarı kurulan alanın altında antik hipodrom olduğu belirlendi

13:57 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Ayasofya'da yangın çıkaran sanık hakkında 13 yıla kadar hapis talebiyle dava

23:42 - Gündem

BM'de Türkiye'nin ev sahipliğinde Kelebeğin Rüyası filmi izleyicilerle buluştu

23:32 - Dünya

Arda Güler, "IFFHS Yılın En İyi Oyun Kurucusu Ödülüne" aday

23:27 - Spor

Başakşehir, 3 puanı son dakika penaltısıyla aldı

23:23 - Spor

Kocaeli'de çöken apartmanın yakınındaki bir bina daha tedbiren boşaltıldı

23:17 - Gündem