?>

Yeşil sahaların gururlandıran kramponları

Vatani görevi sırasında mayına basan Savaş Kaya ile elektrik akımına kapılan İbrahim Halil Esen, tek ayaklarıyla Ampute Futbol Milli Takımı için ter dökmenin gururunu yaşıyor.

Spor - 6 yıl önce

Antalya

Ampute futbolla adeta hayata yeniden bağlanan İbrahim Halil Esen ve gazi Savaş Kaya, azim ve başarılarıyla seçildikleri milli takımın başarısı için ter döküyor.

Tunceli'de vatani görevini yaparken 2008'de mayına basan Savaş Kaya (28) ile 7 yaşındayken elektrik akımına kapılan İbrahim Halil Esen'in 17) yolları ampute futbolla kesişti.

Sol ayaklarını kaybeden ikili, arkadaşlarının daveti üzerine koltuk değnekleriyle yeşil sahaya adım attı.

Savaş Kaya ve İbrahim Halil Esen, ampute futbolla hem öz güvenlerini kazandı hem de önemli başarılar kazandı.

Azim ve başarıyla üç yıldır milli takımda fileleri havalandıran Savaş Kaya ve takımın en genç futbolcusu İbrahim Halil Esen, takımlarının başarısı için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor.

"Sahaya çıktığımızda tek vücut, bir bütünüz"

Savaş Kaya, AA muhabirine, gazi olmadan önce bir futbol geçmişinin olduğunu, 2008'de ise ampute olarak futbol hayatına kaldığı yerden devam ettiğini söyledi.

Futbola rehabilite amaçlı başladığını, gazi arkadaşlarının desteğiyle futbolu ileri seviyeye taşıdığını aktaran Savaş Kaya, şöyle konuştu:

"Yaralandıktan sonra bana uygun olan ampute futboldu. Ülkemi savunurken ayağımı kaybettim, bayrağımı dalgalandırmak için ampute futbolu seçtim. Ülkemizin bayrağını göklere çektirmek için çalışıyoruz. Burada herkes aynı kaderi paylaşıyor, aynı bayrağa hizmet ediyor. Birlik ve beraberlik içinde iyi bir çalışmayla inşallah hem dünya kupasında hem de Avrupa Şampiyonası'nda zaferler elde edeceğiz. Ampute futbol tek ayakla oynanabilir ama sahaya çıktığımızda tek vücut, bir bütünüz. Bir aileyiz ve bir hareket ediyoruz."

"Hedefim milli takımda kalıcı olmak"

Takımının en genç oyuncusu İbrahim Halil Esen ise engelli olduğunda çok karamsarlığa kapıldığını, dışarıya çıkmak istemediğini dile getirdi.

Haline şükrettiğini vurgulayan ampute futbolcu, şunları kaydetti:

"Sonra bu duruma alıştım. Arkadaşlarımla futbol oynarken sürekli protezim kırılıyordu. Ampute futbol oynayan arkadaşlarımın desteğiyle bu sporu profesyonel olarak yapmaya başladım. Hedefim milli takımda kalıcı olmak. Ampute futbolu tek ayak ve iki değnekle oynuyoruz, ayaklarımızdan çok kollarımız yoruluyor. Tek bacak üstünde her yere koşmaya çalışıyoruz. Bizi örnek alan insanlar var. Arkadaşlarım 'Helal olsun size, iyi ki varsınız' diyorlar."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'den Buhara'ya charter seferleri başladı

2019-11-04 21:02 - Dünya

Suriye'nin kuzeyinde yüz binlerce Tel Rıfatlı dönüş için bekliyor

2019-11-03 17:27 - Gündem

MKE Ankaragücü yeni başkanıyla sıkıntıları aşacak

2019-10-31 20:57 - Spor

'20 yıl da geçse oğlum gelene kadar burada oturacağım'

2019-11-05 16:11 - Genel

Lüks oteller Sivas'ın oniks mermerini tercih ediyor

2019-10-31 14:37 - Ekonomi

Yenilenebilir enerjiye 'blokzinciri' formülü

2019-11-03 16:14 - Ekonomi

Safra kesesinden 200 taş çıkarıldı

2019-10-30 20:12 - Sağlık

Milli elektrikli trende geri sayım

2019-11-04 17:12 - Ekonomi

Kalkınma Yatırım Bankası’nın aktifleri 18,5 milyar TL’ye ulaştı

2019-11-05 17:07 - Ekonomi

Vegan Günü etkinliği 2 bin kişinin katılımıyla yapıldı

2019-11-05 16:11 - Genel

İlgili Haberler

Özel sporcular futsal ve basketbol milli takımları, Avrupa Şampiyonası'na galibiyetle başladı

21:52 - Spor

UEFA Avrupa Ligi 1. eleme turunda eşleşmeler belli oldu

16:52 - Spor

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 1. eleme turunun kura çekimi yapıldı

16:43 - Spor

Kocaelispor, forvet oyuncusu Bruno Petkovic ile prensip anlaşmasına vardı

16:23 - Spor

Pacers'ı 120-109 mağlup eden Thunder, NBA final serisinde 3-2 öne geçti

09:44 - Spor

Günün Manşetleri

Meksika Devlet Başkanı Sheinbaum, Trump ile telefonda görüştü

03:12 - Dünya

New York kent denetçisi Lander, ICE tarafından gözaltına alınmasının ardından serbest bırakıldı

02:53 - Dünya

İran lideri Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

02:48 - Dünya

ABD'nin saldırması durumunda İran'ın Hürmüz Boğazı'nı mayınlayabileceği iddiası

02:12 - Dünya

ABD Başkanı Trump ile İsrail Başbakanı Netanyahu telefonda görüştü

02:02 - Dünya