Yeni Zelanda'daki camilerde Ramazan tedbirleri alınacak

Ülkedeki camilerde daha önceden planlanan toplu iftar programları iptal edildi.

İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448 - 7 yıl önce

Melbourne

Yeni Zelanda İslam Dernekleri Federasyonu (FİANZ) Başkanı Mustafa Faruk, Ramazan ayında cemaatin güvende olmasını sağlamak için camilerde alacakları tedbirler kapsamında toplu iftar programlarının iptal edildiğini açıkladı.
Radyo Yeni Zelanda’da yer alan habere göre, Ramazan ayı boyunca ülke genelindeki camilerde güvenliğin sağlanması için uygulanacak tedbirlerin yanı sıra ek tedbirler konusunda polisin desteğini de aldıklarını belirten Mustafa Faruk, Yeni Zelanda polisine bu destek için teşekkür etti.
Faruk, "Yeni Zelanda ordusunda görev yapan ve ülke genelindeki camilerimizde kendi güvenliğimizi koordine etmemize yardımcı olacak bir Müslüman atadık." ifadelerini kullandı.

Camilerde toplu iftar olmayacak...

Geçmiş yıllarda gerçekleşen bazı uygulamaların bu sene güvenlik nedeniyle yapılmayacağını ifade eden Faruk, ülkenin dört bir yanındaki camilerde daha önceden planlanan toplu iftar programı gibi etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.
Yeni Zelanda İslam Dernekleri Federasyonu Başkanı Faruk, farklı inançlardan olan Yeni Zelandalılara İslamiyet’in anlatıldığı Cami Açık Günleri'nin de Haziran ayına ertelendiğini bildirdi.
Yaklaşık 10 camide bu hafta sonu gerçekleşmesi planlanan etkinliği de iptal etmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Başkan Faruk, "Yeni Zelandalılara teşekkürlerimizi nasıl ifade edebileceğimizi bulmaya çalışıyoruz ancak güvenlik nedeniyle insanları şimdi kendi tesislerimize (camilere) getiremiyoruz." dedi.
Öte yandan kamu güvenliğinin tehlikede olduğu yönünde özel bir tehdit bulunmadığını duyuran güvenlik birimleri, bununla birlikte ‘‘risk bölgeler’’ olarak öne çıkan ülkedeki kiliseler, sinagoglar, camiler ve ana etkinliklerde güvenlik önlemlerinin devam edeceğini açıkladı.
Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart 2019 tarihinde Cuma namazı esnasında yapılan terör saldırasında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 50 kişi hayatını kaybetmiş, 50 kişi de yaralanmıştı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Hafif tank ihracatında son rakip Çin

2019-04-25 14:47 - Ekonomi

Yeryüzü Doktorları'ndan 23 Nisan etkinlikleri

2019-04-23 15:47 - Gündem

Afrika Birliği Sudan'daki askeri yönetime verdiği süreyi uzattı

2019-04-23 21:37 - Dünya

“TÜYAP Sanat Koleksiyonu Seçkisi” İKÜSAG’da açıldı

2019-04-25 14:17 - Kültür Sanat

Yargıtay’dan milyonlarca işçiye müjdeli haber

2019-04-22 12:20 - Genel

BİYOSAD, yeni nesil üretim üssü kurmayı hedefliyor

2019-04-24 14:08 - Ekonomi

Danimarka sığınmacıların boşanmasına izin vermiyor

2019-04-25 10:37 - Dünya

Bakan Albayrak’tan ‘gıda enflasyonu’ açıklaması

2019-04-27 00:55 - Ekonomi

Borsa güne düşüşle başladı

2019-04-24 13:10 - Ekonomi

Fenerbahçe Beko 5. kez Final Four’da

2019-04-26 00:54 - Spor

İlgili Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'tan Sırbistan'da birleşme kararı alan İslam birliklerine dair açıklama

14:43 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Yaz Kur'an kurslarında 2,5 milyon öğrenci eğitim gördü

11:33 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Hacı Bektaş Veli'nin öğretileri yüzyıllardır insanlığa yol gösteriyor

11:42 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Erzurum'da ahilik teşkilatını kuran Ahi Toman Baba'nın kümbeti gün yüzüne çıkarılıyor

14:38 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Görmez'den Şam'daki üniversitelerle işbirliği mesajı

23:08 - İslam-Hayat - Rebiülevvel 1448

Günün Manşetleri

Bataryalar güneş enerjisindeki üretimin yüzde 34'ünü güneşsiz saatlere taşıyabilir

11:13 - Ekonomi

Tahran, Katar'dan İranlı pilotların akıbetini araştıracak ekibe giriş izni istedi

11:08 - Dünya

"Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü"ne yönelik operasyonda 32 şüpheli tutuklandı

10:57 - Gündem

Hawaii'de Lala Kasırgası nedeniyle 60 binden fazla hane elektriksiz kaldı

10:52 - Dünya

ASO, Ankara'da düzenlenen NATO zirvesine ilişkin rapor hazırladı

10:27 - Ekonomi