?>

Yeni Malatyaspor, ligde kalma hedefinde iç saha maçlarına güveniyor

Süper Lig'deki son 7 maçının 4'ünü sahasında oynayacak Malatya ekibi, bu karşılaşmaları kazanarak kümede kalmanın hesaplarını yapıyor.

Spor - 5 yıl önce

Malatya

BtcTurk Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de sezonun tamamlanmasına 7 hafta kala özellikle sahasında oynayacağı maçları kazanarak kümede kalmanın hesaplarını yapıyor.

Süper Lig'de üçüncü sezonunu geçiren ve ilk yarıdaki ofansif performansıyla dikkati çeken Malatya ekibi, ikinci yarıda istediği sonuçların uzağında kaldı. BtcTurk Yeni Malatyaspor, ikinci yarıda oynadığı 10 karşılaşmada 9 yenilgi, 1 beraberlikle oldukça kötü bir performans sergiledi.

Sarı-siyahlılar bu sezon ligde oynadığı 27 maçta 6 galibiyet, 7 beraberlik ve 14 mağlubiyetle 25 puan toplayıp, kendisine 16. sırada yer buldu.

Son 7 maçın 4'ü iç sahada

Malatya ekibi, sezonun son 7 haftasında her biri final niteliğinde maçlara çıkmaya hazırlanırken, özellikle iç sahada oynayacağı 4 müsabakayı kümede kalma bileti olarak görüyor.

Topladığı 25 puanla ligde 16. sırada yer alan BtcTurk Yeni Malatyaspor, kalan haftalarda Göztepe, Fenerbahçe (D), Gençlerbirliği, Demir Grup Sivasspor (D), Beşiktaş, Çaykur Rizespor (D) ve Gaziantep Futbol Kulübü ile karşı karşıya gelecek.

Tüm maçlarda puan hedefleyen Yeni Malatyaspor, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle seyircisiz yapılacak olmasına karşın, ev sahibi olmayı da avantaja çevirme peşinde.

12 maçtır kazanamıyor

Süper Lig'de son galibiyetini, 15. haftada Beşiktaş'a karşı deplasmanda 2-0'lık skorla alan Yeni Malatyaspor, ardından çıktığı 12 mücadelede ise 3 puan elde edemedi.

Sarı-siyahlılar, söz konusu maçlarda Gaziantep FK ve İttifak Holding Konyaspor'la 1-1 berabere kalırken, Çaykur Rizespor (0-2), Medipol Başakşehir (1-4), Aytemiz Alanyaspor (1-2), MKE Ankaragücü (0-1), Galatasaray (0-1), Fraport TAV Antalyaspor (1-2), Yukatel Denizlispor (0-2), Trabzonspor (1-3), Hes Kablo Kayserispor'a (1-2) ve Kasımpaşa'ya (1-2) yenildi.

Çelikel: Takımımıza inanıyor ve güveniyoruz

Yeni Malatyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Hakkı Çelikel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta Kasımpaşa önünde beklemedikleri bir yenilgi aldıklarını söyledi.

Yaşanan kötü gidişatı durduramadıkları için üzgün olduklarını dile getiren Çelikel, şunları söyledi:

"Koronavirüs nedeniyle lige verilen ara sonrası yaptığımız ilk maç olan Kasımpaşa müsabakasında iyi mücadele ettik ancak talihsiz bir şekilde kalemizde iki gol gördük ve karşılaşmadan istemediğimiz bir şekilde mağlubiyetle ayrıldık. Üzerimizdeki kötü enerjiyi bir türlü atamıyoruz. Önümüzde final niteliğinde 7 maç var. Bu maçlardan en iyi sonuçla ayrılmak istiyoruz. 4'ünü sahamızda oynayacağız. Bunu avantaja çevirip, lige tutunmak istiyoruz. Başaracak kapasitedeyiz. Takımımıza inanıyor ve güveniyoruz. Sahada en iyi şekilde mücadelemizi vereceğiz."

Çelikel, Süper Lig'in 28. haftasında 20 Haziran Cumartesi günü Göztepe'yi konuk edecekleri maçın hazırlıklarını teknik direktör Hikmet Karaman idaresinde sürdürdüklerini, bu karşılaşmayı kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Koronavirüs salgınında son 24 saat

2020-06-13 02:18 - Genel

Serena Williams ABD Açık'a katılabilir

2020-06-15 18:20 - Spor

İstanbul'daki sağlık tesislerine 3 bin 250 personel alınacak

2020-06-15 19:47 - Sağlık

Linde Gaz, Vodafone teknolojisiyle araçlarını akıllandırdı

2020-06-16 13:21 - Genel

Güney Kore'den Kuzey'in askeri provokasyonlarına karşılık verileceği uyarısı

2020-06-18 13:12 - Dünya

Pompeo, Hawaii'de üst düzey Çinli bir yetkiliyle bir araya geldi

2020-06-18 13:42 - Dünya

Türkiye'nin Kovid-19 tedbirleri turizmde güvenirliği artırdı

2020-06-11 17:51 - Ekonomi

“Salgın Süreci ve Sonrasında Telekom Operatörleri“ toplantısı

2020-06-11 19:46 - Genel

Manisa'da CİMER'den köpek isteyen çocuğun talebi karşılandı

2020-06-11 20:27 - Gündem

Çölleşme 10 yıl içinde 50 milyon insanı göçe zorlayabilir

2020-06-17 16:01 - Genel

İlgili Haberler

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2026'da MotoGP'de yarışacak

18:22 - Spor

Borussia Dortmund, Sunderland'den Jobe Bellingham'ı transfer etti

16:58 - Spor

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin biletleri satışa çıktı

16:53 - Spor

Beşiktaş'ın yeni sezon hazırlık programı belli oldu

16:48 - Spor

Milli golfçü Sude Bay, Polonya'daki turnuvada 3'üncü oldu

16:47 - Spor

Günün Manşetleri

Muğla'ya Kurban Bayramı'nda 246 bin 582 araç girişi gerçekleşti

19:47 - Gündem

IMF, Suriye'deki ekonomik ve finansal şartları değerlendirdi

19:38 - Dünya

İngiltere, Avustralya, Kanada, Yeni Zelanda ve Norveç'ten, iki İsrailli bakana yaptırım kararı

18:58 - Dünya

Dünya Bankası: Küresel ekonomi, resesyonlar hariç 2008'den bu yana en zayıf dönemini yaşayacak

18:52 - Dünya

Suriye Havayolları 12 yıl sonra İstanbul'a ilk seferini yapıyor

18:48 - Gündem