?>

Yemen'den BM'ye yeni barış planı talebi

Yemen Dışişleri Bakanı Mihlafi, BM Yemen Özel Temsilcisi Ahmed'den yeni bir barış planı sunmasını istedi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

SANA

Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild eş-Şeyh Ahmed'den yeni bir barış planı sunmasını istedi.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, Rusya'nın Sana Büyükelçisi Vladimir Deduşkin'i ağırlayan Mihlafi, Yemen'de barışın tesis edilebilmesi için Ahmed'in önceki barış görüşmelerinde sunulan önerileri dikkate alan yeni bir barış planı sunması gerektiğini ifade etti.

Mihlafi, Ahmed'in sunduğu ve hükümetin reddettiği mevcut barış planının gerçek barışı tesis etmediğini sadece savaş ve krizlerin geçici bir süreliğine sona ermesini sağladığını belirtti. Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi daha önce yaptığı açıklamada, Ahmed'in barış planını kabul etmenin "şehitlerin kanına ihanet" olduğunu söylemiş, Ahmed de buna karşılık "Yemen'deki tüm tarafların siyasi çözümü sekteye uğrattığını" ifade etmişti.

Şeyh Ahmed, geçen hafta sunduğu barış planında, yeni bir cumhurbaşkanı yardımcısı tayin edilmesi, geçiş dönemini yönetecek ve siyasi diyalog sürecinin yeniden başlamasına öncülük edecek ulusal uzlaşı hükümeti kurulması, anayasal sürecin tamamlanması ve akabinde seçimlerin yapılması gibi maddelerin yer aldığını açıklamıştı.Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih'in partisi Genel Halk Kongresi, bazı temel eksiklere rağmen Şeyh Ahmed'in sunduğu barış planının görüşülebileceğini bildirmişti. Yemen Cumhurbaşkanı Hadi de "BM'nin 2216 sayılı kararına aykırı olduğu için" planı kabul etmediklerini duyurmuştu.Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr ise perşembe günü Ahmed'in sunduğu barış planını şekli olarak kabul ettiklerini belirtmişti.

Muhabir: Gülşen Topçu

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Yüzen oteller' esnafın yüzünü güldürdü

2016-11-03 14:09 - Ekonomi

Yunanistan Başpiskoposu: Cami yapımında acele etmeyelim

2016-11-03 02:02 - Dünya

Vicdansız anne yeni doğan bebeğini çöpe attı

2016-11-07 16:08 - Asayiş

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus kanalına mülakat verdi

2016-11-03 05:37 - Gündem

'Demokrasiye sahip çıkmak, teröre sahip çıkmamakla olur'

2016-11-06 14:12 - Gündem

Nusaybin Belediyesi cadde ve sokaklarda yol çalışmasını hızlandırdı

2016-11-05 16:52 - Gündem

Rusya Savunma Bakanı Şoygu'dan 'Suriye'deki huzur ortamı' açıklaması

2016-11-01 17:02 - Dünya

'Türkiyesiz Suriye'de çözüm olamaz'

2016-11-01 16:02 - Dünya

Rahat uyku için bu besinleri tüketin

2016-11-05 12:32 - Sağlık

Yedigöller sonbahar renklerine büründü

2016-11-07 13:52 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Dünya genelinde tütün kullanımını bırakma konusunda kadınlar öncülük ediyor

11:19 - Dünya

İsrail, ateşkese rağmen Gazze’ye hava ve topçu saldırıları düzenledi

11:08 - Dünya

Tayland'da seçmenler, erken seçimde oy kullanmak için sandık başında

11:08 - Dünya

Trump, Honduras'ın yeni Devlet Başkanı Asfura ile bir araya geldi

11:05 - Dünya

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: İran-ABD görüşmeleri ileriye doğru atılmış bir adımdır

10:38 - Dünya

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanlığı, HDK'nin Sudan'da sivillere yönelik saldırılarını kınadı

14:09 - Gündem

TFF, Fair Play ve Sosyal Sorumluluk Ödülleri'nin şubat ayı kazananlarını açıkladı

13:39 - Spor

Aile ve Gençlik Fonu'ndan faydalanan 5 bin 926 çiftin, 5 bin 992 çocuğu dünyaya geldi

13:08 - Gündem

Meriç Nehri'nin debisi düşmeye başladı

12:38 - Gündem

Sivasspor'un 3 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi

12:07 - Spor