?>

Yatalak halde geldiği merkezde hastalara moral aşılıyor

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gördüğü tedavinin ardından yürümeye başlayan Sefer Yanık, 25 yıldır hem tedavisini sürdürüyor hem de hastalara moral veriyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde ikamet eden 70 yaşındaki Sefer Yanık, 1984 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu felç kalarak yatağa bağımlı hale geldi. On yıl yatağa bağlı kalan Yanık, tavsiye üzerine geldiği Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi görmeye başladı.

Rehabilitasyon merkezinde gördüğü tedavinin ardından yürümeye başlayan Yanık, şifa bulduğu merkeze gelmeyi sürdürdü. Yaşadığı kentte rehabilitasyon merkezi olmasına rağmen her yıl yaklaşık 700 kilometre yol katederek kendisini yeniden yürüten merkeze gelen Yanık, 15 gün hem tedavisini sürdürüyor hem de diğer hastalara moral veriyor.

Yanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçirdiği trafik kazası sonucu yatağa bağlı kaldığını, Kastamonulu kiracısının tavsiyesi üzerine 1994'te muayene için merkeze gittiğini söyledi.

Yanık, "Yatışımı yaptılar ve tedavi sürecim başladı. Üç ay sonra iki değnek üzerinde yürüyebilecek duruma geldim. Doktorum bir ay izin verip memleketime gönderdi." dedi.

İznin ardından tekrar tedavi için geldiğini ifade eden Yanık, "Tedavinin ardından artık değneksiz yürümeye başlamıştım. Kastamonu'da ayağa kalkıp yürüyerek memleketime gidecek duruma geldim." diye konuştu.

"Hastalara teselli veriyorum"

O tarihten beri her yıl Kastamonu'ya geldiğini belirten Yanık, şöyle devam etti:

"Hastalığım geriye gitmesin diye her yıl 15 gün rehabilitasyon merkezinde tedavi görmem gerekiyor. Yaşadığım yere yakın rehabilitasyon merkezleri var ama benim için önemli olan yer burası. Sağlığıma burada kavuştum.

O nedenle buranın bende ayrı bir yeri var. Sağlığıma burada kavuştuğum için her yıl bu hastaneye geliyorum. Hem tedavimi oluyorum hem de diğer hastalara moral veriyorum.

Hastalara yatalak geldiğimi ve burada ayağa kalktığımı söyleyerek teselli veriyorum, başımdan geçen süreci anlatıyorum."

Hastalardan İsmail Çeltik de kısmi felç geçirdiği için rehabilitasyon merkezinde tedavi gördüğünü söyledi.

Yanık'ın kendilerine moral verdiğini anlatan Çeltik, "Sefer amca yıllardır yatalak kalmış. Bize başından geçen süreci anlatıyor. 'Ben yatalak geldim, ayağa kalktım, sizler hayli hayli iyileşirsiniz.' diyerek bize moral veriyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

4 ilde FETÖ operasyonu: 30 gözaltı

2019-03-06 17:30 - Asayiş

Dünyanın en genç milyarderi unvanı artık Kylie Jenner'ın

2019-03-06 11:24 - Genel

'Türkiye Bursları'na 145 bin 700 kişiyle rekor başvuru yapıldı'

2019-03-04 23:02 - Gündem

Baharın habercisi leylekler Ardahan’da

2019-03-08 18:57 - Çevre-Hayat

Ahmet Kural: "Ben şiddet uygulamadım"

2019-03-07 17:48 - Magazin

‘Gereksiz övgü, çocuğun narsist olmasına neden olabilir'

2019-03-08 13:02 - Sağlık

Anadolu Efes, İspanyol devini yıktı

2019-03-09 01:40 - Spor

AFAD'ın 'Özge ablası' 7 gün 24 saat teyakkuzda

2019-03-08 15:32 - Çevre-Hayat

"İHA’lara bir şey takacağız..."

2019-03-09 16:19 - Siyaset

Çölyak mutfağında 'glütensiz un' mücadelesi

2019-03-08 19:07 - Gündem

İlgili Haberler

Antalya'da güneşli havayı fırsata çeviren vatandaşlar sahillerde yoğunluk oluşturdu

16:38 - Çevre-Hayat

Sahiplendiği karga "Kömür" en yakın dostu oldu

12:52 - Çevre-Hayat

Pelin öğretmen 11 yıldır "çocuklarım" dediği kedileri besliyor

12:47 - Çevre-Hayat

Antalya'da gençliğinde eline aldığı berber makasını 57 yıldır bırakmıyor

12:42 - Çevre-Hayat

Fethiye'de Kuş Cenneti'nin sakinleri, fotoğrafçılara renkli kareler sunuyor

12:37 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Filistin: İsrail'in Gazze'deki katliamlarını durdurmak için acil uluslararası müdahale yap

00:07 - Dünya

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 22 Filistinli hayatını kaybetti

23:58 - Dünya

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'tan amatör kulüplere tesis müjdesi

23:48 - Spor

Bakan Kurum: COP31'in taraflar konferansı başkanlığını ve ev sahipliğini üstleniyoruz

23:33 - Gündem

‘Kastamonu Huzur’ denetimlerinde 2 bin 888 kişi sorgulandı

23:22 - Asayiş