?>

Yatak kapasitesi 1200'e yükseltilen Ordu Şehir Hastanesinde sona doğru

Ordu'da yıl içinde hizmete alınması hedeflenen Ordu Şehir Hastanesi projesinin yüzde 93'ü tamamlandı.

Sağlık - 2 yıl önce

Ordu

Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'nde 260 dönüm arazi üzerine kurulan Ordu Şehir Hastanesinin 987 olarak planlanan yatak kapasitesi Sağlık Bakanlığınca yapılan değerlendirme sonucu 1200'e yükseltildi.

Depreme dayanıklı ve son teknolojiye göre inşa edilen hastane, 38 ameliyathane, 260 yoğun bakım yatağı, 359 poliklinik, 15 sancılı doğum odası, 4 anjiyo odası, helikopter pisti, kreş ve 2 bin araç kapasiteli kapalı otoparkla hizmet verecek.

İl Sağlık Müdürü Dursun Tüzün, AA muhabirine, kaba inşaatı tamamlanan Ordu Şehir Hastanesinde genel olarak yüzde 93 seviyesine gelindiğini söyledi.

İnşaatında 2 bin 500 işçi görev alıyor

Ana binaların içinde ince işçiliklere başlandığını belirten Tüzün, bundan dolayı işçi sayısının artırıldığını, hastane inşaatında yaklaşık 2 bin 500 işçinin görev aldığını ifade etti.

Tüzün, hastanenin yatak kapasitesinin Sağlık Bakanlığından gelen ekiplerin değerlendirmesi sonrası 987'den 1200'e çıkarıldığını kaydederek, "Şehrimizdeki yatak kapasitesinin çevre illere göre düşük olduğunu belirttik. Bakanlık yetkililerinin uygun görmesiyle yatak kapasitesi 1200'e yükseltilmiş oldu." dedi.

Ordu Şehir Hastanesinin bu yıl içinde hizmete girmesinin hedeflendiğine işaret eden Tüzün, hastanenin açılmasıyla il dışına hasta sevklerinin yüzde 90 azalacağını aktardı.

Tüzün, hasta sevklerinin en büyük nedeninin servisler ve yoğun bakımlarda yer bulunmaması olduğunu kaydederek, "İnşallah burası açıldıktan sonra böyle bir sorunumuz kalmayacak. Hastalarımız kendi memleketlerinde sağlık hizmeti almış olacak." dedi.

Dursun Tüzün, açılış öncesi diğer hastanelerden gelecek kadrolar ile yeni cihazların temini noktasında çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"Ordu Şehir Hastanesi üç yol ile bağlanacak"

Hastaneye ulaşımı kolaylaştırmak için yol bağlantılarının planlandığını ve buna yönelik çalışmalar yapıldığını anlatan Tüzün, sözlerini şöyle sürdürdü:

"17 ilçemizden gelecek hastalarımız hiç şehir içine uğramadan, çevre yolu aracılığıyla hastanemize ulaşacak. Sayın Cumhurbaşkanı'mız son Ordu ziyaretinde yolun Karayolları aracılığıyla yapılacağının müjdesini vermişti. Karayolları bu noktada yoğun şekilde çalışıyor. Ordu Şehir Hastanesi üç yol ile bağlanacak. Kritik hastalarımız için dakikalar önemli. İnşallah bu yolların hizmete girmesiyle 112 Acil Sağlık ekiplerimiz hiç vakit kaybetmeden hastaları hastanemize ulaştıracak."

Ordu Şehir Hastanesinin tamamlanmasını hastalar kadar sağlık camiasının da heyecanla beklediğini vurgulayan Tüzün, "Fiziki olarak maalesef eski hastanelerimiz yetersiz. İnşallah vatandaşlarımızı olduğu gibi sağlıkçılarımızı da bu konfora kavuşturmuş olacağız." ifadesini kullandı.

Tüzün, hastane bünyesinde onkoloji merkezi, hibrit ameliyathane, perinatal tanı ve tedavi merkezi, yanık merkezi, yanık yoğun bakımı, hiperbarik oksijen tadavi ünitesi, inme merkezi, iyotlu tedavi ünitesi ile terapötik aferez merkezinin hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Bayraktar AKINCI C ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi

2024-02-24 18:37 - Gündem

Borsa İstanbul’da gong Limak Doğu Anadolu Çimento için çaldı

2024-02-22 14:02 - Ekonomi

Lufthansa'nın yer hizmetleri personeli 3 günlük greve gidecek

2024-02-27 22:08 - Ekonomi

Milli atlet Şilan Ayyıldız, ABD'deki yarışmada birinci oldu

2024-02-25 12:17 - Spor

Van-Hakkari kara yolunda çığ düşen bölgede inceleme gerçekleştirildi

2024-02-27 12:33 - Gündem

KYB'nin terör örgütü PKK'yla iş birliği bölgenin istikrarına darbe vurdu

2024-02-22 14:52 - Dünya

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyinden "20 kadar füze" fırlatıldığını duyurdu

2024-02-27 19:47 - Dünya

Burkina Faso'daki cami saldırısında 14 kişi hayatını kaybetti

2024-02-27 21:37 - Dünya

Bakan Işıkhan: İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi ile son 2 haftada 15 bin 262 istihdam sağlandı

2024-02-24 12:53 - Ekonomi

Almanya, UNRWA hakkındaki araştırmanın hızlı şekilde sonuçlandırılmasını istedi

2024-02-26 17:48 - Dünya

İlgili Haberler

Mustafa Kayra bebek, minik kalbinde açılan "tünel"le rahat nefese kavuştu

11:28 - Sağlık

İstanbul'daki iki köprü meme kanseri farkındalığı için pembe renkle aydınlatıldı

09:37 - Sağlık

Yemek borusuna takılan 4 santimetrelik kemik endoskopiyle çıkarıldı

11:48 - Sağlık

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi bölgenin "sağlık üssü" oldu

15:43 - Sağlık

Dünyaya 25 haftalıkken gelen Hatice Asel bebek 3,5 aylık tedavi sonrası ailesine kavuştu

12:37 - Sağlık

Günün Manşetleri

Fenerbahçe, Fatih Karagümrük karşısında hata yapmadı

22:37 - Spor

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki ateşkesin yeniden uygulanmaya başladığını duyurdu

21:58 - Dünya

Dışişleri Bakanlığından KKTC'deki cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında açıklama

21:32 - Gündem

KKTC'de resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Erhürman: Türkiye ile istişare etmeden bir politika söz konusu değil

21:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin iradesini sandığa yansıttığı seçimin hayırlı olmasını diliyorum

21:08 - Siyaset