?>

YASED Başkanı Sargın: Reform paketi ülkemizin uluslararası yatırım rekabetçiliğini güçlendirecek

YASED Başkanı Sargın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın dün açıkladığı Ekonomi Reform Paketini, hızla ilerleyen bu küresel yarışta Türkiye’nin konumunu güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Ekonomi - 4 yıl önce

İstanbul

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ayşem Sargın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekonomi Reformları Tanıtım Toplantısı"nda duyurduğu reform kararlarına ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, dünyanın önemli bir dönüşümden geçtiği belirterek, ülkelerin rekabetçilik kriterlerinin yeniden tanımlandığı bir dönemde, ülkenin sürdürülebilir büyümesi için küresel yatırım ve ticarette rekabetçiliğini korumasının esas olduğunu vurguladı.

Ekonomi Reform Paketini'ni hızla ilerleyen küresel yarışta Türkiye’nin konumunu güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade eden Sargın, şunları kaydetti:

"Programda, yatırımcılar açısından en temel zemini oluşturan istikrar ve öngörülebilirliğin önceliklendirilmesinin ve buna yönelik makroekonomik ve finansal istikrar tedbirlerinin detaylandırılmasının yatırımcı güvenini güçlendireceği inancındayız. Buna ek olarak, mevcut ve potansiyel yatırımcılar için öncelikli konular olan yatırım uyuşmazlıklarının çözümüne ve kamu ile özel sektör arasında istişareyi güçlendiren mekanizmaların oluşturulmasını, Türkiye’nin küresel yatırım rekabetçiliğini artıran, değerli bir adım olarak görüyoruz.

Açıklanan programın bir diğer vurgusunun, dünyadaki gelişmelere paralel olarak geliştirilen dijital dönüşüm gündemi olması memnuniyet vericidir. Dijitalleşme, hem mevcut yatırımların verimliliğinin artırılması, hem de Türkiye’nin her geçen gün büyüyen veri ekonomisinde konumlanması açısından büyük önem taşımaktadır."

YASED olarak, Hukuk Reformu ile birlikte düşünüldüğünde, Ekonomik Reform Paketinin, mevcut ve potansiyel yatırımcılara güven telkin eden, yatırım ortamının öngörülebilirliğini yükselten unsurlar içermesini memnuniyetle karşıladıklarını aktaran Sargın, Reform Programında yer alan hedeflere yönelik adımların ivedilikle atılmasının, ülkenin uluslararası yatırımlarda küresel rekabetçiliğinde önemli katkısı olacağına işaret etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

6. İstanbul Publishing Fellowship yarın başlıyor

2021-03-08 17:56 - Kültür Sanat

İlk milli helikopterin motoruna 'güç veren' kadın mühendis başarısıyla gururlandırıyor

2021-03-07 15:56 - Çevre-Hayat

29 ilaç geri ödeme listesine alındı

2021-03-10 13:16 - Ekonomi

Akkuyu NGS'de üçüncü ünitenin temeli yarın atılacak

2021-03-09 14:36 - Gündem

Hakkari'de 'terörün finansmanı operasyonu' ile 482 kilo eroin, 65 kilo metamfetamin ele geçirildi

2021-03-12 17:16 - Gündem

Başakşehir-Beşiktaş maçını Cüneyt Çakır yönetecek

2021-03-10 17:22 - Spor

İskoçya'da şampiyon Rangers

2021-03-07 20:26 - Spor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: FETÖ sadece bizim için değil Kırgızistan için de tehdittir

2021-03-10 13:36 - Siyaset

Trabzonspor ile Aytemiz Alanyaspor 10. randevuda

2021-03-07 12:46 - Spor

Kongre üyelerinden Biden yönetimine 'kapsamlı bir anlaşma" yapılması için çağrıso"

2021-03-10 01:21 - Dünya

İlgili Haberler

Tunus'ta Türkiye'nin katılımıyla Zeytin ve Zeytinyağı Teknolojileri Fuarı düzenlendi

23:17 - Ekonomi

MKE tarafından geliştirilen hafif çekili obüs BORAN, Kuzey Makedonya'ya ihraç edildi

18:42 - Ekonomi

TEDAŞ, elektrikte klima kullanımına bağlı yük artışları için önlemleri belirledi

16:38 - Ekonomi

Bayram döneminde yaklaşık 500 milyon liralık promosyon hacmi oluştu

14:28 - Ekonomi

Güneşten elektrik, talaştan ısıyla fabrikasının enerji maliyetini sıfırladı

14:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Batılıların amacı Rusya’nın müttefiklerini yok etmek -Erhan Kuadzba, Moskova'dan yazdı-

07:08 - En Son Yazılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın barış diplomasisi Rus medyasında geniş yer aldı

07:06 - Özel Haber

ABD'de milyonlarca kişi 'Krallara hayır' diyerek Trump yönetimini protesto etti

01:07 - Dünya

Bingöl'de 4 büyüklüğünde deprem

00:23 - Gündem

İsrail ordusu Yemen'deki Husi liderini hedef alan hava saldırısı düzenledi

00:12 - Dünya