?>

'Yaşadığım vicdan azabı, o süreçte çok daha ağır geldi'

Muğla'da yakalandığı yeni tip koronavirüs tedavisinin ardından görevine dönen hemşire Funda Uyar, eşi ve kızının yanı sıra ziyaret ettiği yakınlarına da virüs bulaştırdığı için vicdan azabı çektiğini belirtti.

Gündem - 5 yıl önce

Muğla

KORONAVİRÜS HABERLERİ

A'DAN Z'YE KOVİD-19 REHBERİ: Koronavirüsle ilgili aradığınız tüm cevaplarKORONAVİRÜSE NASIL YAKALANIYORUZ: Bulaşma riskini artıran ortamlarRAKAMLARLA: Ülke ülke koronavirüs istatistikleriSAĞLIK BAKANLIĞI VERİLERİ: Türkiye günlük ve genel koronavirüs tablosuMuğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım hemşiresi Uyar, halsizlik, öksürük, yüksek ateş, eklem ağırları şikayetiyle Kovid-19 testi yaptırdı. Test sonucu pozitif çıkan Uyar'ın eşi ve kızının testleri de pozitif oldu.

Hastalığı tedaviyle atlatan Uyar, AA muhabirine, hastalığa yakalananların çektiği sıkıntılara yakından şahit olduğu zorlu süreci, kendisinin de yaşadığını söyledi.

Hastalığa yakalandığında yorgunluk ve halsizlik şikayetlerinin bulunduğunu anlatan Uyar, yorgunluğunun sebebini üşütmeye bağladığını belirtti.

"Nefes açlığı çok büyük bir acı ve sıkıntı"

Uyar, ağrı ve yorgunluk şikayetleri üzerine ailece test yaptırdıklarını, kendisiyle birlikte eşi ve kızının test sonucunun da pozitif çıktığını anlattı.

Tedavi sürecinde kızıyla evde kaldığını, eşinin ise yaklaşık iki hafta hastanede ağır bir tedavi süreci geçirdiğini aktardı.

Hastalık sürecinde nefes açlığı çektiğini dile getiren Uyar, "Eş, dost, akrabalarım bize ulaşmaya çalışıyor ama iki cümleyi bir araya getirip kendimi ifade edemiyorum. Benim toparlanmam yaklaşık iki haftayı buldu. Bu mesleğin içinde olduğum için kendimi çok iyi koruduğumu düşünüyordum. Kendime konduramadım pozitif olabileceğimi. Nasıl ve nereden kaptığımı da bilmiyorum. Hastalığın belirtileri ben de 7 gün sonra başladı." ifadesini kullandı.

Virüsü ailesine bulaştırdığı için vicdan azabı çekti

Uyar, toplumda hastalığın ayıp bir şey gibi algılandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Bu saklanmaması gereken bir şey. Yakınlarımız 'Aman kimse duymasın, söylemeyelim.' diyor. Bunu duyunca sosyal medya hesabımdan bir yazı paylaşarak insanları hastalığa ve hastalığı saklamamalarına karşı uyardım. Bu hastalık bana yakınlarımızı kaybetme korkusuyla geçen günleri hatırlatıyor. Yakınlarım için çok korktum, çok dua ettim. Onları kaybetme korkusu anlatılmaz. Hele ki bunun vicdan azabını çekmek çok zordu. Saatlerce haykıra haykıra ağladığımı sadece ben ve Allah bilir. Aslında en büyük hatayı ben yaptım. Kendimi çok iyi koruduğumu düşünerek anne ve babamı ziyaret ettim. Herkeste belirtileri görünce kendimin de çok iyi korunmadığını anladım. Yaşadığım bu vicdan azabı o süreçte çok daha ağır geldi. Çok şükür virüsü bulaştırdığım kişiler de tedaviyle hastalığı atlattı."

Herkesin kendileri gibi şanslı olamayabileceğini vurgulayan Uyar, kişisel tedbirlerin her zaman en üst seviyede tutulması tavsiyesinde bulundu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Astronot Alan Shepard’ın Ay’da kaybettiği golf topları 50 yıl sonra bulundu

2021-02-06 22:46 - Teknoloji

Uzmanından, ebeveynlere çocukları için 'evde düzenli günlük egzersiz' uyarısı

2021-02-06 14:21 - Çevre-Hayat

Ankara Sanayi Odası Başkanı Özdebir: Ankara'nın yazılımlarla ilgili ciddi bir potansiyeli var

2021-02-06 21:26 - Ekonomi

'Bağdat'tan Kalan Miras' İslamofobik propagandaların tarihsizliğine ışık tutuyor

2021-02-04 13:36 - Kültür Sanat

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Sancar ile görüştü

2021-02-05 18:01 - Siyaset

'100 Şerife Bacı' adımlarını İstiklal Yolu'nda atacak

2021-02-09 18:23 - Gündem

Kafkasya'nın özgürlük savaşçısı Şeyh Şamil, 150 yıl önce bugün vefat etti

2021-02-04 14:16 - Dünya

Milliyetçi Hareket Partisi 52 yaşında

2021-02-07 15:11 - Siyaset

Erzurum Şehir Hastanesinde suda doğan ilk bebeğe 'Ertuğrul' adı verildi

2021-02-10 13:41 - Sağlık

Ağalarov'un Crocus Group şirketinin inşaat projeleri tüm hızıyla devam ediyor

2021-02-08 10:39 - Özel Haber

İlgili Haberler

Batılı gazeteciler, Batı medyasının Gazze’deki katliama karşı iki yüzlülüğüne dikkati çekti

17:58 - Gündem

SOLOTÜRK Pamukkale'de gösteri uçuşu yaptı

17:48 - Gündem

Nusret-2025 Davet Tatbikatı'nda savunma sanayi firmaları sunum yaptı

17:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir yerde Türkiye'siz bir denklem kurulamıyor

16:22 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün barış, huzur, istikrar denince akla ilk Türkiye geliyor

15:57 - Gündem

Günün Manşetleri

Batılı gazeteciler, Batı medyasının Gazze’deki katliama karşı iki yüzlülüğüne dikkati çekti

17:58 - Gündem

SOLOTÜRK Pamukkale'de gösteri uçuşu yaptı

17:48 - Gündem

İsrail, Gazze'deki soykırımın gölgesinde Batı Şeria'da ilhak için adımlarını sıklaştırdı

17:43 - Dünya

Nusret-2025 Davet Tatbikatı'nda savunma sanayi firmaları sunum yaptı

17:38 - Gündem

AB, kritik ham maddelerde Çin'e bağımlılığını azaltmak istiyor

17:22 - Ekonomi