Yapay zeka teknolojisi siber güvenlik çözümlerini şekillendiriyor

Teknolojinin her alanını etkileyen yapay zeka, yeni teknolojilerle birlikte ortaya çıkan siber tehditlere karşı gelişmiş siber güvenlik çözümlerinin geliştirilmesinde de önemli rol oynuyor.

Teknoloji - 10 ay önce

Dubai
Dünyanın öne çıkan teknoloji ve yapay zeka etkinliklerinden GITEX Global, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentinde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Bu yıl 45'incisi düzenlenen fuara, 180 ülkeden 6 bin 800'den fazla şirket katılıyor.
????
17 Ekim'e kadar sürecek fuarda birçok şirket, yapay zekadan siber güvenliğe kadar çeşitli alanlarda geliştirdiği teknolojileri tanıtıyor.
İsviçre merkezli siber güvenlik şirketinin iş geliştirme uzmanı Tarek Hammoudeh, teknolojinin her alanda çok hızlı geliştiğini belirterek, siber güvenliğin her zaman bir adım önde olması gerektiğini söyledi.
Teknoloji dünyasında şimdi yapay zekanın öne çıktığını, gelecekte yeni teknolojilerin de görüleceğini belirten Hammoudeh, yeni teknolojilerle birlikte daha fazla siber tehdidin ortaya çıktığını vurguladı.

"Yapay zeka zamanla tüm siber güvenlik çözümlerine entegre edilecek"

Tarek Hammoudeh, tehditlerin artması sebebiyle siber güvenliğin olmazsa olmaz olduğuna işaret ederek, "10 yıl öncesine dönersek, uç nokta güvenliğine sahip olmak bir ayrıcalıktı ancak şimdi bir zorunluluk." diye konuştu.
Hangi teknoloji olursa olsun, her şirkette en zayıf faktörün teknik olmayan son kullanıcı olduğunu aktaran Hammoudeh, bu noktada siber güvenlik önlemlerinin ve ilgili eğitimlerin önemli rol oynadığını ifade etti.
Hammoudeh, bilgileri yedeklemenin de şirketler için büyük önem taşıdığını aktararak, şunları kaydetti:
"İnsanlar sağlık sigortası için her yıl bir ödeme yapıyor, belki de hiç kullanmıyor. Bir gün ihtiyaçları olduğunda sigortalarının olmaması büyük sorun olur. Bu durum güvenli bir bilişim altyapısı için de geçerli. Herhangi bir siber tehdidi önleyebilmek için öncelikle yeterli güvenliğe sahip olmanız gerekir. Bir olay meydana gelirse ve sizi koruyacak teknolojiye sahip değilseniz büyük sorunlar ortaya çıkar."
Yapay zekanın hızla geliştiğini ve siber güvenliğin çeşitli alanlarında da kullanıldığını anlatan Hammoudeh, bu teknolojinin zamanla tüm siber güvenlik çözümlerine entegre edileceğini söyledi.
Hammoudeh, siber güvenliğin geniş bir kavram olduğunu belirterek, uç nokta güvenliğinden sunucu yedeklemeye kadar 360 derece çözümlere sahip olmanın önemini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Fenerbahçe Beko, Avrupa Ligi'nde Dubai Basketbol'u konuk edecek

2025-10-14 17:29 - Spor

Kuzey Makedonya'da, Türkiye'den temin edilen askeri teçhizat ve üniformaların tanıtımı yapıldı

2025-10-09 16:22 - Dünya

Gazeteci Okay Deprem, Belarus’ta 10 günlük esaret günlerini Cem Kıran'a anlattı

2025-10-12 21:57 - Özel Haber

Kadın Sağlığında Güven ve Uzmanlık: Özel Hastanelerin Rolü

2025-10-10 13:02 - İnsan-Hayat

Milli dalgıç Şahika Ercümen, dünya rekoru denemesi yapacak

2025-10-14 20:13 - Spor

İzmir'de Boran-7 Uluslararası Keskin Nişancı Yarışması'nda seçkin gözlemci günü yapıldı

2025-10-10 19:42 - Gündem

KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ikinci etabının inşası hızla sürüyor

2025-10-12 12:13 - Dünya

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Ningbo Açık'ta 2. tura yükseldi

2025-10-13 18:07 - Spor

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Filistin halkı er ya da geç zafere ulaşacaktır

2025-10-08 22:43 - Dünya

Kars'ta ziraat mühendislerinin oluşturduğu sera vatandaşlara ilham oldu

2025-10-11 15:12 - Ekonomi

İlgili Haberler

ASELSAN liseleri LGS'de başarı çıtasını yükseltiyor

19:38 - Teknoloji

Skolyozla mücadelesinden ilham alarak sensörlü ayakkabı geliştirdi

14:57 - Teknoloji

TÜBİTAK Gökyüzü Gözlem Etkinliği sona erdi

14:53 - Teknoloji

Bilgi ve iletişim sektöründeki kamu yatırımları yılın ilk yarısında 3,3 milyar liraya yükseldi

11:07 - Teknoloji

TEKNOFEST Mavi Vatan'da halat çekme, el incesi atma ve kürek yarışları düzenlenecek

11:58 - Teknoloji

Günün Manşetleri

JAK ve SAK timleri son bir ayda 57 kişiyi kurtardı

14:38 - Gündem

Endonezya'da 7,7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 51'e yükseldi

13:42 - Dünya

Değeri 5 milyon liraya ulaşan şebap güvercinleri Erzurum'da sergilendi

13:37 - Gündem

Türkiye, Endonezya'daki depremlerin neden olduğu can kayıpları nedeniyle derin üzüntü duyuyor

13:32 - Gündem

Hamas: Mısır'daki görüşmeler İsrail'in yol haritasına uymasını sağlamayı amaçlıyor

13:27 - Dünya