?>

Yangından kaçan tavuklar ağaca çıktı

İnegöl'e bağlı Kurşunlu Mahallesi'ndeki bir evin samanlığında gece saatlerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesi sonucunda bitişiğindeki evlere sıçramadan söndürüldü.

Asayiş - 8 yıl önce

Yangında 8 tavuk telef olurken, yangından kaçan tavuk ve horozların bir ağaca çıktıkları görüldü. Samanlar arasında kuluçkaya yatan bir tavuğun ise yangına rağmen kuluçkadan kalkmaması dikkat çekti.

Edinilen bilgilere göre, Kurşunlu Mahallesi Zerafet çıkmazındaki Ali Obuz'a ait küçükbaş ve kanatlı hayvanların bulunduğu samanlıkta henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Samanlığın alev aldığını gören Ali Obuz’un eşi Birgül Obuz, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Birgül Obuz’un çığlıklarını duyan mahalle sakinleri, çeşmeye bağladıkları hortumlarla yangına müdahale etmeye çalıştılar.

Hayvan kurtarma operasyonu

Kısa sürede yangın yerine ulaşan İnegöl itfaiye ekipleri, bir yandan yangına müdahale ederken, bir yandan da samanlıkta bulunan kanatlı ve küçükbaş hayvanları kurtarmak için mücadele verdi. Yoğun uğraşlara rağmen 8 tavuk yangında telef oldu.

Ağaca çıktılar

Yangın söndürme çalışmaları sırasında 6 adet küçükbaş hayvan ile 12 adet kanatlı hayvan kurtarıldı. Yangından kaçan kanatlı hayvanları arama çalışmalarına başlayan mahalle sakinleri gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Samanlıkta bulunan 30 adet kanatlı hayvandan telef olmayanları bulmak için her yere bakan mahalle sakinleri, ağaçtan gelen sese yöneldiler. Kayıp olan 10 kanatlı hayvan ağacın dalları arasında bulundu.

Yumurtalarını bırakmadı

Samanlar arasında kuluçkaya yatan tavuğun yangına rağmen kuluçkadan kalkmaması dikkat çekti. Yangın sonucunda samanlık kullanılamaz hale gelirken, ev sahibi Ali Obuz’un eşi Birgül Obuz, samanlıkta bulunan süt sağma makinesi, 250 balya saman, salça makinesinin yandığını söyleyerek gözyaşları döktü. Yangının kesin çıkış sebebi araştırılıyor.

Salih Bakıcı  

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Rusya Devlet Başkanı Putin: Türkiye ve İran'ın yapıcı bir yaklaşımı var

2017-05-31 18:07 - Genel

Slovenya Başbakan Yardımcısı Erjavec: AB-Türkiye ilişkileri Balkanların istikrarı için önemli

2017-06-01 15:08 - Genel

Türkiye ilk sahurunu yaptı

2017-05-27 13:42 - Genel

'Vatandaşın cebine yansıyan faturayı düşüreceğiz'

2017-05-26 17:47 - Ekonomi

Delil karartan FETÖ şüphelisinden 'korktum' savunması

2017-05-28 15:52 - Gündem

Yangından kaçan tavuklar ağaca çıktı

2017-06-02 15:07 - Asayiş

'Hedefimiz, gizli ajandası olmayan insanlar yetiştirmek'

2017-05-31 19:00 - Genel

Cuntacılıkla suçlanan müdüre ilk duruşmada 6 yıl 3 ay hapis

2017-06-01 21:32 - Gündem

Genelkurmay çatı davasında 'cevap vermiyorum' gerginliği

2017-06-01 21:52 - Asayiş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ünal:Türkiye'de siyaset asla eskisi gibi olmayacak

2017-05-29 22:21 - Politika

İlgili Haberler

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 757 kişi gözaltına alındı

17:58 - Asayiş

İstanbul'da Aydos Ormanı'nda çıkan yangın söndürüldü

16:27 - Asayiş

İstanbul'da Aydos Ormanı'nda yangın çıktı

15:53 - Asayiş

Ankara'da EGO otobüsünün yandığı anlar güvenlik kamerasında

23:57 - Asayiş

Beşiktaş'taki alt geçitte özel halk otobüsünde çıkan yangın söndürüldü

22:47 - Asayiş

Günün Manşetleri

Başkentte 26 katlı binada çıkan yangına müdahale sürüyor

01:48 - Gündem

İsrail'in Doha'daki müzakerelerde yeni çekilme haritası sunması bekleniyor

01:07 - Dünya

İsrailliler, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması talebiyle gösteriler düzenledi

00:58 - Dünya

İsrail eski Başbakanı Olmert: İsrailliler, Batı Şeria'da her gün Filistinlileri öldürüyor

00:52 - Dünya

Atama kararları Resmi Gazete'de, TRT'de yönetim değişti

00:48 - Medya