?>

Yangında hayatını kaybeden çiftin can dostlarına vefa ziyareti

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında hasar gören evin bahçesinde eşiyle cansız bedeni bulunan Fahri Yiğitokur'un Almanya'da yaşayan kız kardeşi, ağabeyi ve yengesinin emaneti köpeklere vefa ziyaretinde bulundu.

Çevre-Hayat - 4 yıl önce

İstanbul

İlçede geçen yaz çıkan yangında hayatını kaybeden Fahri ile Andrea Yiğitokur'un köpekleri "Bella", "Yumak" ve "Stupsi", Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneğince (HAÇİKO) sahiplenildi. Yangında patileri yanmasına rağmen evin önünden ayrılmayan ve yaşadıkları travmayı atlatmakta zorlandığı tespit edilen köpekler, acı olayın izlerini İstanbul'daki yeni yuvalarında silmeye başladı.

Merhum Yiğitokur'un Almanya'da yaşayan kardeşi Filiz Yiğitokur, ağabeyinin emanetlerini görebilmek ve ona olan hasretini bir nebze olsun dindirebilmek için İstanbul'a geldi. Köpekleri ziyaret edebilmek için 3 bin kilometre yol kateden Yiğitokur, Beykoz'da hayvan otelindeki buluşmada duygusal anlar yaşadı.

Köpekleri severek onlarla sohbet eden Yiğitokur, HAÇİKO'nun ağabeyinin emanetlerine iyi baktığını söyledi. Köpekleri iyi gördüğü için mutlu olduğunu dile getiren Yiğitokur, "Çocuklarla Almanya'dan köpekleri ziyaret etmeye, sevmeye geldik. Her tatilde gelmeyi düşünüyoruz." dedi.

HAÇİKO Derneği Saha Sorumlu Ceyhun Güven ise geçen sene bölgedeki yangınla mücadele çalışmalarına katıldığını ifade etti. Yiğitokur çiftinin hayatını kaybetmesinin ardından köpeklerinin ortada kaldığını, böylece onlar için yuva arayışı başladığını dile getiren Güven, bu görevi dernek olarak üstlendiklerini, köpekleri sahiplendiklerini anlattı. Merhum çiftin iyi bir hayvansever olduğuna değinen Güven, "Köpekler sahipsiz kaldı, biz de dernek olarak köpekleri Antalya'dan İstanbul'a getirdik, kendi himayemize aldık. Bundan sonra hayatlarının sonuna kadar bizimle olacaklar. Gayet sağlıklılar, keyifleri yerinde." diye konuştu.

"Köpekleri kendi elleriyle beslediler"

Dernekle irtibat kuran Filiz Yiğitokur'u İstanbul'da misafir ettiklerini belirten Güven, şöyle devam etti:

"Geçtiğimiz günlerde Almanya'dan Filiz Hanım bize ulaştı. Köpekleri gelip görmek istediğini dile getirdi. Kendilerini burada misafir ettik, keyifli ve duygusal anlar yaşadık. Köpekleri gördüler, kendi elleriyle beslediler. Güzel, keyifli vakit geçirdik. Bundan sonraki süreçte de köpekler her zaman bizimle olacaklar. İstedikleri zaman gelip görebilirler."

Güven, kendilerine emanet edilen hayvanlara gözleri gibi baktıklarını ifade ederek bundan kimsenin şüphe duymaması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum için yoğun kar yağışı uyarısı

2022-04-12 22:54 - Gündem

Siber Güvenlik Federasyonu Başkanı Batuhan Tosun’dan Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt’a ziyaret

2022-04-15 05:49 - Özel Haber

Küresel piyasalar tatil havasında

2022-04-15 09:32 - Ekonomi

Sofralık zeytin ihracatında hedef 100 bin ton

2022-04-17 12:29 - Ekonomi

Türkiye perspektifinden Pakistan’da yaşananları anlayabilmek! -Ömür Çelikdönmez yazdı-

2022-04-13 06:45 - En Son Yazılar

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Schmidt'i kabul etti

2022-04-14 16:35 - Dünya

57. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 7. etabını Patrick Bevin kazandı

2022-04-16 15:58 - Spor

Bütçe uygulama sonuçları açıklandı

2022-04-15 13:07 - Ekonomi

Yangında hayatını kaybeden çiftin can dostlarına vefa ziyareti

2022-04-19 12:35 - Çevre-Hayat

Muş'ta "iyilik elçileri" köy köy gezerek çocukları eğlendiriyor

2022-04-18 12:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Uşak'ta kuyuya düşen keçiyi itfaiye kurtardı

14:08 - Çevre-Hayat

Ara tatilde öğrenciler ve ailelerinin rotası Kapadokya oldu

13:28 - Çevre-Hayat

Engelli köpek "Kıvrık" hikayesiyle çocukların gönlüne dokunuyor

13:12 - Çevre-Hayat

Erzurumlu sahaf 30 yıldır kitaplarla dolu bir hayat yaşıyor

13:08 - Çevre-Hayat

Geçen ay sıcaklık en düşük Kangal'da, en yüksek Cizre'de ölçüldü

12:32 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Beyoğlu'ndaki metro inşaatında iskele çökmesi sonucu yaşanan kazada 1 işçi öldü

23:42 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, Gazze'de elini taşın altına koymaya hazırdır

23:12 - Gündem

İsrail ordusu, Suriye'nin Dera ilinde sınır ihlallerini sürdürüyor

23:03 - Dünya

Emine Erdoğan, İstanbul Aile Vakfı temsilcileriyle bir araya geldi

22:42 - Siyaset

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile görüştü

22:38 - Siyaset