Yangında evini kaybeden yaşlı çift, yeni evinin kapısını AA ekibine açtı

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki orman yangınında evlerini kaybeden Ayşe ve İbrahim Deniz çifti, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla yaptırılan yeni evlerine yerleşti.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Antalya
Karaöz Mahallesi'nde ormanda çıkan ve kısa sürede yerleşim yerlerine ulaşan yangında büyük kısmı kullanılamaz hale gelen evlerinin sağlam kalan bir odasında yaşamaya başlayan 70 yaşındaki Ayşe ile 80 yaşındaki İbrahim Deniz'in 10 Ağustos'ta yapımına başlanan yeni evleri 27 Ağustos'ta tamamlandı.
Yanan evinin bir odasında yaşayan çiftin yeni konutunun temeli atıldıManavgat yangınında 'birlikte ölmeyi' göze aldığı felçli eşinin elini bırakmıyorManavgat'ta yanan evlerinin bir odasında yaşayan yaşlı çift yeni evlerine kavuştu
Tek katlı, yöresel mimariye uygun ve felçli Ayşe Deniz'in daha rahat yaşayacağı şekilde inşa edilen ev, modern eşyalarla donatıldı. Bahçesine de meyve ağaçları ile sebze dikilen ev, Deniz çiftine teslim edildi.
Daha önce yanan evini terk etmek istemeyen ancak gördükten sonra tereddüt etmeden yeni evlerine yerleşen çift, duygulu anlar yaşadı.

"Böyle bir ev aklımdan bile geçmezdi"

Evinin kapısını AA ekibine açan İbrahim Deniz, yeni evlerini çok sevdiklerini söyledi.
Kendilerine böyle bir evi kazandırdıkları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Kurum başta olmak üzere destekte bulunan herkese teşekkür eden Deniz, "Hayata yeniden başladık, yeni doğmuş gibiyim. Bizi gençleştirdiler. Çok sağ olsunlar. Duygularımızı anlatacak söz bulamıyorum." dedi.
Bakan Kurum'un ziyaretinde kendisine ev yapacağını söylediğinde bu kadar kısa sürede biteceğine inanmadığını dile getiren Deniz, "Bu evi 17 günde bitirdiler, yaptılar, çaktılar, gece gündüz çalışıp bize teslim ettiler. Bu kadar kısa sürede biteceğini hiç düşünmezdim, 2-3 ay sürer derdim ama 17 günde bitti. Verdikleri sözü tuttular. Para isteselerdi, verecek param yoktu. 65 yaş aylığımla geçiniyorum. Yemeğimiz de geldi. Allah razı olsun devletimizden, daha ne yapsın devletimiz." ifadelerini kullandı.

Eşiyle eve ilk geldiklerinde duygulu anlar yaşadıklarını anlatan Deniz, buradan eski evine bakınca keyiflendiğini söyledi.
Evin felçli eşine göre dizayn edildiğini belirten Deniz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Her şeyi düşünmüşler. Eşim hiç zorluk çekmeden evden çıkıp arabaya binebiliyor. Önceden 4-5 kişi zor çıkarıyorduk, şimdi tek kişi çıkarıyoruz. Banyo, tuvalet eşime göre yapılmış. Sıcak suyu var, son model bir ev yapmışlar. Çok güzel olmuş. Çamaşır, bulaşık makinemiz, buzdolabımız, televizyonumuz, her şeyimiz var. Artık eşime daha da iyi bakarım. Böyle bir ev aklımdan bile geçmezdi, dışarısı taştan, bu ev yanmaz."

Deniz, çocuklarının olmadığını ve Bakan Kurum'u evlatları gibi gördüklerini kaydetti.
İnsanların evi merak ettiğini ve gelip görmek isteyenlerin olduğunu anlatan Deniz, en kısa sürede diğer mağdurların da yeni evlerine kavuşması temennisinde bulundu.
Ayşe Deniz de hayal edemeyeceği bir eve kavuştuğunu belirtti. Evi çok beğendiğini dile getiren Deniz, böyle imkanlara hayatında ilk kez sahip olduğunu ifade etti.
Deniz çifti, kendilerine bu sevinci yaşatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eşi Emine Erdoğan ile evlerinde konuk etmek istediklerini söyledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

İsrail'de Kovid-19 salgınında günlük vakalar yükselmeye devam ediyor

2021-09-03 18:41 - Dünya

PKK'lı terörist ikna çalışmaları sonucu teslim oldu

2021-09-05 18:41 - Asayiş

ABD'de Kovid-19 salgınında çocuk vakaların sayısı bir ayda 5 kattan fazla arttı

2021-08-31 23:17 - Dünya

Yüksek teknoloji ürünlerinin üretileceği 'yeni nesil endüstri ve teknoloji bölgeleri' kurulacak

2021-09-06 13:56 - Gündem

TÜBİTAK çevreye duyarlı araç konusunda gençlerden umutlu

2021-09-04 17:56 - Teknoloji

Formula 1'de sıradaki durak Hollanda

2021-09-03 13:56 - Spor

Kolombiya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 125 bini aştı

2021-09-02 11:26 - Dünya

CHP heyeti Erbil'de IKBY Başkanı Barzani ile görüştü

2021-09-06 20:02 - Dünya

İdlib'e düzenlenen hava saldırısında 1 çocuk hayatını kaybetti

2021-09-03 17:11 - Dünya

İsrail askerleri Batı Şeria’da 5’i çocuk 11 Filistinliyi gözaltına aldı

2021-09-05 15:26 - Dünya

İlgili Haberler

Camiboğazı Yaylası sisli manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor

11:07 - Çevre-Hayat

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail Savunma Bakanı, Lübnan, Suriye ve Gazze’de işgal ettikleri bölgelerden çekilmeyeceklerini söy

20:37 - Dünya

COP31 Gençlik İklim Ideathonu başvuruları başladı

20:33 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den çerçeve yasaya ilişkin açıklama

19:53 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davasını en güçlü şekilde savunmaya devam edeceğiz

19:48 - Gündem

ABD Kongresi için yarışan Müslüman adaylardan Ilhan Omar, Minnesota'daki ön seçimleri kazandı

19:42 - Dünya