?>

Yabancıya her 2 konuttan biri İstanbul'dan satıldı

- Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş: - "Ocakta Türkiye genelinde satılan 3 bin 907 konutun 1875 adedi İstanbul'dan satıldı. Geçen yılın aynı ayında 1361 olan rakamda yüzde 38'le ortalamanın üzerinde artış görüyoruz" - "Yabancılar, ocak ayında konutun yüzde 48'ini İstanbul'dan aldı" - "İstanbul'a yabancı yatırımcı ilgisi sürüyor. İstanbul, 2015'ten beri yabancıya konut satışında hem aylık hem yıllık bazda liderliği bırakmıyor" - "Geçtiğimiz yıllarda Avrupa yakasına yönelen yoğun yabancı ilgisi konut stoklarının azalması ve fiyatların yükselmesiyle Anadolu yakasına yöneldi. Özellikle Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir'e yönelik ilgi diğer bölgelere de yayılıyor"

Ekonomi - 6 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Reagroups Gayrimenkul Pazarlama Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, ocakta İstanbul'da yabancılara satılan konut sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38 arttığını belirterek, "Yabancılar, ocak ayında konutun yüzde 48'ini İstanbul'dan aldı. Yani yabancıya her 2 konuttan biri İstanbul'dan satıldı." dedi.

Beyttürk'ün iştiraki Reagroups Gayrimenkul Pazarlama'nın Yönetim Kurulu Üyesi Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocakta Türkiye genelinde yabancılara satılan konut sayısının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 25 artışla 3 bin 907 adede yükseldiğini söyledi.

Ocakta İstanbul'dan yabancılara satılan konut adedinin 1875 olduğunun bilgisini veren Keleş, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 38'lik artış yaşandığını bildirdi.

Keleş, yabancılara satılan konutların yüzde 48'inin İstanbul'dan gerçekleştiğine dikkati çekerek Keleş, "Yani yabancıya her 2 konuttan biri İstanbul'dan satıldı. İstanbul'a yabancı yatırımcı ilgisi sürüyor. İstanbul, 2015'ten beri yabancıya konut satışında hem aylık hem yıllık bazda liderliği bırakmıyor." diye konuştu.

En çok konut alanlar arasında ilk sırada Iraklıların yer aldığına dikkati çeken Keleş, ocakta toplam satışın yüzde 20'sinin, 739 adedinin, Irak vatandaşlarına yapıldığını bildirdi.

- "Yabancılar Anadolu yakasını keşfediyor"

Keleş, yabancıların önceki yıllarda ilgilerinin Avrupa yakasına yöneldiğini anımsatarak, bu ilginin, konut stoklarının azalması ve fiyatların yükselmesiyle Anadolu yakasına yöneldiğini anlattı.

Geniş sosyal alanları, kolay ulaşım ve güvenli yaşam standartlarıyla nitelikli yaşam imkanı sunan Anadolu yakası projelerinin yabancılar tarafından da keşfedildiğini ifade eden Keleş, bu yakaya İranlılarla başlayan ilginin diğer ülke vatandaşlarıyla devam ettiğini vurguladı.

Keleş, özellikle Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir'e yönelik ilginin diğer bölgelere de yayıldığını belirterek, Bağdat Caddesi ve sahil yolu ile E-5 hattı arasında kalan konut projelerine ilginin yüksek olduğundan bahsetti.

- "Anadolu yakası, ulaşım imkanları ve yeni projeleriyle ilgi çekiyor"

Keleş, iki yakanın farklı avantajları olduğunu ancak daha az nüfusu ve geniş sosyal alanlarıyla Anadolu tarafının daha çok öne çıktığını belirterek, şu bilgileri verdi:

"Geniş yeşil alanlar ve doğaya daha yakın hayatın sunulduğu anadolu yakasındaki projeler, birçok büyük AVM'ye yakın olma özellikleriyle de ön plana çıkıyor. Yabancılar tarafından yoğun ilgi gören ve ülkelerine dönmeden önce uğrak noktaları olan İstanbul'un en büyük outlet AVM'si de bu yakada. Bu nedenle ilerleyen dönemlerde, yabancıların Anadolu yakasına talebinin her geçen gün artarak devam edeceğini göreceğiz."

Keleş, yatırım için ulaşım imkanlarının önemine değinerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Ulaşım konusu yabancı yatırımcı için de çok önemli. Bu nedenle şehir içi ulaşım araçlarına ve şehir hatlarına yakın erişim sağlayan, yaya ve araç trafiği imkanı sunan projeler daha çok ilgi görüyor. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı önemli bir tercih sebebi. Maltepe, Kartal ve Pendik bölgelerindeki projeler bu yönüyle ön plana çıkıyor. Metro ve Marmaray ile Avrupa yakasındaki turistik merkezlere kolayca ulaşılabiliyor."

Haftanın Öne Çıkanları

Afganistan'da Taliban bu gece yarısından itibaren saldırılarını azaltacak

2020-02-21 20:02 - Dünya

Fransa İçişleri Bakanı: Yurt dışından imamlar 2024 itibarıyla ülkeye gelemeyecek

2020-02-19 23:12 - Dünya

Kurtulmuş: Trump'ın sözde barış planı asla uygulama imkanı bulmayacak

2020-02-20 02:17 - Siyaset

Somali'de terör örgütü Eş-Şebab'a yönelik operasyon: 13 ölü

2020-02-18 04:22 - Dünya

Türkiye'nin yüzde 52,4'ü mutlu

2020-02-17 14:46 - Genel

Türk ve Rus heyetleri Moskova'da İdlib'i görüşüyor

2020-02-17 17:22 - Dünya

Depremzedelerin yaralarının sarılması için hummalı çalışma

2020-02-17 23:23 - Genel

Tunus'ta Nahda Hareketi, Fahfah'ın kuracağı hükümete katılacak

2020-02-20 03:57 - Dünya

FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık şüphelilerini özel ekip yakaladı

2020-02-17 17:42 - Gündem

İzmir'de tıp öğrencileri işaret dili eğitimi alıyor

2020-02-18 16:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Sıkı para politikalarımızı devam ettireceğiz

19:36 - Ekonomi

TİTRA, Suudi Arabistan'daki World Defence Show'a katılacak

15:39 - Ekonomi

Bakan Işıkhan: SGK'ye olan borçların ödenmesini daha da kolaylaştıracak bir adım attık

14:16 - Ekonomi

Ticaret Bakanlığından "zorunlu bahşiş" yasağına uymadığı iddia edilen işletmeye inceleme

14:02 - Ekonomi

Antalya'da suda yetiştirilen laleler iç piyasada yoğun talep görüyor

14:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Washington Post'un yayıncısı Will Lewis, toplu işten çıkarmaların ardından istifa etti

06:09 - Medya

Japonya, erken genel seçim için sandık başına gitti

04:38 - Dünya

Akdeniz'de 5 büyüklüğünde deprem

02:08 - Gündem

Şiddetli yağışlar nedeniyle İdlib kırsalında 10 mülteci kampı sular altında kaldı

00:39 - Dünya

İsrail yanlısı lobi AIPAC, ABD ara seçimleri öncesi 95 milyon dolarlık fon topladı

23:36 - Dünya