?>

Yabancı öğrenciler pazarda satış yaptı

Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkçe Yaz Okulu programına katılmak üzere Karabük'e gelen 18 yabancı öğrenci, Safranbolu ilçesinde halk pazarını gezerek, pazar tezgahında satış yaptı. - Anadolu Ajansı

Çevre-Hayat - 8 yıl önce

KARABÜK

Dünyanın 50'den fazla ülkesinde Türkçe öğreten, Türk kültürünü tanıtan Yunus Emre Enstitüsü'nün Türkçe Yaz Okulu programına katılmak üzere Karabük'e gelen 18 yabancı öğrenci, Safranbolu ilçesinde kurulan halk pazarını gezerek, pazar tezgahına geçip satış yaptı.

Yunus Emre Enstitüsü Karabük Öğrenci Yetkilisi Abdurrahim Türker öncülüğünde pazarı gezen öğrencilere, bölgede yetiştirilen tarım ürünlerini tanıtıldı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Okutmanı İbrahim Soytürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Programı kapsamında 12 ülkeden 18 öğrencinin şehre geldiğini söyledi.

Türkiye'nin her yerinde, Yunus Emre Enstitüsü işbirliğiyle üniversitelerdeki Türkçe eğitim merkezlerinin yaz okulu uygulaması yaptığını ifade eden Soytürk, "Burada hem Türkçe hem de bizim kültürümüzü öğreniyorlar. Sadece dil değil onlara kültürümüzü de öğretiyoruz. Öğrencilerimizle birlikte pazarda alışveriş yapıyoruz. Onlar da Türk kültüründe pazarın yerini, önemini öğreniyorlar. Daha önce birçok çevre ili gezdik, etkinliklerde bulunduk. Her gün bir etkinlik, bir çalışma var. Pazartesi günü onları Ankara'ya yolcu edeceğiz. Ankara'da Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın onlarla bir toplantısı olacak. Ardından İstanbul'a geçecekler." diye konuştu.

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu Programına İran'dan katılan Aida Vahid Muhammedi, Türkçe öğrenmek için Türkiye'ye geldiklerini belirtti.

Çok güzel vakit geçirdiklerini anlatan Muhammedi, şöyle konuştu:

"Derslerden sonra farklı etkinlikler yapıyoruz. Ebru, okçuluk yanında sarma, mantı gibi yemekler yaptık. Şehir çok yeşil, farklı evler var. Aslında ben Safranbolu'yu İran şehirlerine çok benzettim. Kendimi garip hissetmedim. Çok hoşuma gitti, bir kez daha buraya gelirim."

Sudanlı Awab Adil Hassan Abdalla da Karabük'ü çok beğendiğini ifade etti.

Birçok yer gezdiğini vurgulayan Abdalla, ok atışı yaptıklarını, at bindiklerini ve tekrar gelmek istediğini kaydederek, lokumu ve Türk kahvesini çok sevdiğini anlattı.

Romanyalı Monica Miheale Gheorghe ise Yunus Emre Enstitü Türkçe Yaz Okulu kapsamında Karabük'e geldiklerini belirterek, çok eğlendiklerini ve çok sayıda arkadaş edindiğini aktardı.

Gheorghe, "Cam terasa gittik, çok güzel bir yerdi. Safranbolu'da en çok Tarihi Çarşı'yı beğendim. Daha sonra ailemle de buraya gelmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Muhabir: Ersin Turan

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Türk Rivierası'na ünlü akını

2017-08-08 17:32 - Kültür Sanat

Bakan Eroğlu'ndan müteahhitlere uyarı

2017-08-08 17:51 - Genel

TSK'da kurmaylık sistemine 'FETÖ'yle mücadele' neşteri

2017-08-06 16:47 - Gündem

Yabancı öğrenciler pazarda satış yaptı

2017-08-11 11:27 - Çevre-Hayat

Başbakan Yıldırım, Miyasnikoviç ile görüştü

2017-08-07 19:32 - Siyaset

Rusya ve Avrupa'ya üzüm taşıyan tırlar yola çıktı

2017-08-09 21:47 - Ekonomi

ABD'den Venezuela'ya yeni yaptırımlar

2017-08-10 00:57 - Dünya

Trump'tan Kuzey Kore çağrısı

2017-08-08 19:27 - Dünya

ABD'den Kuzey Kore'ye yeni yaptırım hazırlığı

2017-08-05 03:37 - Dünya

81 ilde çocukların korunmasına yönelik denetim

2017-08-10 23:07 - Gündem

İlgili Haberler

Kadın girişimci devlet desteğiyle kurduğu çiftlikle hedef büyüttü

21:37 - Çevre-Hayat

İstanbul'da denizde mahsur kalan kediyi dalgıç polisler kurtardı

18:53 - Çevre-Hayat

Ilgaz Dağı'nın yüksek kesimlerinde sis etkili oldu

18:48 - Çevre-Hayat

SOLOTÜRK Pamukkale'de gösteri uçuşu yaptı

17:48 - Çevre-Hayat

Denizin sürüklediği ağaç ve amforalar, emekli öğretmenin elinde hediyelik eşyaya dönüşüyor

16:43 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

İsrail Savunma Bakanı Katz'dan orduya Gazze'de yıkımı sürdürme talimatı

01:48 - Dünya

Çankırı'da içme suyunu karşılayan Güldürcek Barajı'nda su seviyesi yüzde 17,25'e düşt

01:42 - Gündem

Trump, Kanada'ya uygulanan tarifeyi yüzde 10 artıracağını açıkladı

01:37 - Dünya

İsrail, Mısır arama kurtarma ekiplerinin Gazze Şeridi'ne girmesini kabul etti

00:08 - Dünya

Luccas Claro'da "yırtık, çıkık ve kırık" tespit edildi

23:48 - Spor