?>

Wushucu çocuklar, Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek için çalışıyor

Karabük'te wushu yapan 10 ila 15 yaşlarındaki çocuklar, yurt içi müsabakalarda elde ettikleri başarının ardından "uluslararası organizasyonlarda madalya" parolasıyla hedeflerini büyüttü.

Spor - 2 yıl önce

Karabük

Antalya'da 5-8 Mart'ta düzenlenen Şehit Muhammet Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası'na 8 sporcuyla katılan wushucular, 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı.

Wushucuları Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlayan Azerbaycanlı antrenör Ali Aghayev, küçükler ve büyükler kategorisinde yetiştirdiği 50 sporcuyla dünyanın dört bir yanında İstiklal Marşı'nı okutmak istiyor.

"Uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz"

Aghayev, AA muhabirine, çocuk yaşlarda başladığı wushuyu üniversite eğitimi için geldiği Karabük'te devam ettirdiğini anlattı. 9 yıldır yaşadığı kentte antrenörlük yaptığını aktaran Aghayev, "2020'de Türkiye-Azerbaycan Spor Kulübünü kurduk. Wushu branşında sporcular yetiştirmeye çalışıyorum. Çok defa ulusal ve uluslararası maçlara katıldık. Güzel dereceler elde etmeyi başardık." dedi.

Aghayev, Antalya'daki Türkiye şampiyonasına çok iyi hazırlandıklarını dile getirerek, 8 sporcuyla katıldıkları turnuvadan 6 dereceyle döndüklerini hatırlattı. Şampiyonda 1 birincilik, 2 ikincilik ve 3 üçüncülük elde ettiklerine değinen Aghayev, "Öncelikli hedefimiz kötü alışkanlıklardan uzak, sağlıklı nesiller yetiştirmek. Çocuklarımıza spor alışkanlığı kazandırmak. Daha sağlıklı nesil yetiştirmek için çalışıyoruz. Aynı zamanda sporcularımızı ulusal ve uluslararası maçlara hazırlayarak, derece elde etmeleri için elimizden geleni yapıyoruz." diye konuştu.

Aghayev, yeni hedeflerinin uluslararası turnuvalar olduğunu ifade ederek, "Sporcularımızla uluslararası arenada Türkiye'yi temsil etmek istiyoruz. İnşallah bundan sonra daha iyi dereceler elde ederiz. Türkiye ile Azerbaycan iki devlet tek millet. Azerbaycanlı sporcular da uluslararası müsabakalarda iki bayrağı kaldırmış ve temsil etmişlerdir. Biz de bunun için çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Arkadaşlarıma spor yapmalarını tavsiye ediyorum"

İlkokul 4. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Irmak Taşbaş, 2022'de Afyonkarahisar'da düzenlenen 5. Açık Balkan Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını kaydetti.

Antalya'daki şampiyonada da ikinci olduğunu söyleyen Taşbaş, "Her gün spora geldim. Güzelce çalıştım. Spor yapmak beni mutlu ediyor. Arkadaşlarıma spor yapmalarını tavsiye ediyorum. Gelecek şampiyonalarda birinci olmak istiyorum. Avrupa ve dünyada şampiyon olmak için çok çalışacağım." şeklinde konuştu.

Yaklaşık 4 aydır wushu sporuna giden 10 yaşındaki Ayaz Efe Aytepe de Antalya'daki şampiyonada üçüncülük elde ettiğini aktararak, gelecek maçlarda şampiyon olmayı hedeflediğini dile getirdi.

Üç yıldır mindere çıkan 13 yaşındaki Ömer Eymen Kara, Antalya'da bronz madalya kazandığını belirterek, yurt dışı organizasyonlarında zirveye ulaşmak için sıkı çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Antalya'daki şampiyonada liderliği göğüsleyen Yağız Mustafa Daşan, Avrupa ve dünya şampiyonluğu için çok çalışacağını ifade etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

ABD-Türkiye İş Forumu düzenlendi

2023-03-13 20:17 - Ekonomi

Baharı müjdeleyen leylekler Bilecik'teki sulak arazilerde konakladı

2023-03-18 16:37 - Çevre-Hayat

Almanya’da ücretlerinin artırılmasını isteyen hastane çalışanları iş bıraktı

2023-03-14 14:46 - Dünya

Afetzede emekli öğretmen ailesiyle KYK yurdunda depremi unutmaya çalışıyor

2023-03-19 11:47 - Çevre-Hayat

Malatya'da 3,9 büyüklüğünde deprem

2023-03-18 11:52 - Gündem

UEFA'dan futsal hakemi Fatma Özlem Tursun'a görev

2023-03-14 12:46 - Spor

Tahıl Koridoru'nda sürenin uzatılmasıyla fiyatların gevşemeye devam etmesi bekleniyor

2023-03-15 15:35 - Ekonomi

Avustralya'da bir finans şirketinin 330 bin müşterisinin verileri siber saldırıyla çalındı

2023-03-18 15:57 - Dünya

Kahramanmaraş'ta sağlıkçılar 14 Mart Tıp Bayramı'na buruk girdi

2023-03-14 15:38 - Sağlık

Ahmet Ağaoğlu, başkanlığa aday olmayacağını açıkladı

2023-03-15 14:07 - Spor

İlgili Haberler

"Muaythainin altın kızları" Korkmaz kardeşler, yeni başarılar için çalışıyor

13:12 - Spor

Kariyer sezonunu geçiren Osimhen, şampiyonluk yolunda Galatasaray'ı sırtlıyor

13:02 - Spor

ikas Eyüpspor, Süper Lig'de yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek

12:47 - Spor

Amilton, Gençlerbirliği'ndeki "Süper Lig görevini" tamamlamaya yakın

12:33 - Spor

Ringlere dönen milli boksör Necat, dünya şampiyonluğu için ter döküyor

12:08 - Spor

Günün Manşetleri

ABD ordusu, Trump yönetiminin sağladığı yeni yetkilerle Meksika sınırında görev yapıyor

13:53 - Dünya

"Astoria Grande" kruvaziyeri 947 yolcusuyla Trabzon'a geldi

13:48 - Ekonomi

"Pusula: İnsanlığın Ortak Yönü" gençlik projesi İstanbul'da tanıtıldı

13:42 - Gündem

İspanya'da İberia Express'ten sonra Air Europa da İsrail uçuşlarını iptal etti

13:38 - Dünya

SOLOTÜRK, Fırat Üniversitesinin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla gösteri uçuşu yaptı

13:33 - Gündem