?>

Wushu kung fuda hedef bu yılki başarıları 2023'te sürdürmek

Wushu kung fuda bu yıl Avrupa, Dünya ve Balkan şampiyonalarında elde edilen başarıların 2023'te düzenlenecek organizasyonlarda da devam ettirilmesi hedefleniyor.

Spor - 3 yıl önce

Sakarya

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine, wushunun dünyada ve Türkiye'de çok hızlı şekilde yayıldığını, diğer federasyonlara göre çok daha yeni olmalarına rağmen şu anda 160 bin civarında lisanslı sporcularının bulunduğunu belirtti.

Salgın döneminin ardından Mayıs 2022'de yapılan ve tam takım olarak katıldıkları Avrupa Şampiyonası'nda 103'ü altın olmak üzere 189 madalya aldıklarını anımsatan Akyüz, "Avrupa'nın en iyisi olduğumuzu tekrar gösterdik. Dünyada da en iyiler arasındayız. Hedefimiz, wushuyu çok daha geliştirmek ve yaymak. 81 ilde temsilciliklerimiz var, bütün illerde yapılması için büyük faaliyet içerisindeyiz." dedi.

Akyüz, 1000'e yakın aktif antrenörlerinin bulunduğunu belirterek, aikido, budokaido, jeet kune do, wing chun branşlarını da bünyesinde barındıran wushunun uçsuz bucaksız umman olduğunu dile getirdi.

"Türk sporcular wushuya çok yatkın. Sanki bizim ata sporumuz gibi"

ABD'nin Teksas eyaletinde yapılacak Dünya Wushu Şampiyonası'na tam takım olarak katılmayı hedeflediklerini vurgulayan Akyüz, "İnşallah dünya şampiyonlukları hedefliyoruz. Wushu çok hızlı şekilde gelişiyor, sporcularımızın seviyeleri de gitgide yükseliyor. Son 3 yıldır Çin'de yaptığımız kamplara gidemedik. Önümüzdeki süreçte bu kampları tekrar başlatma kararlılığındayız. ABD'de iyi sonuç almayı bekliyoruz." şeklinde konuştu.

Akyüz, 2023 Avrupa Şampiyonası'nda da aynı başarıyı tekrarlamak istediklerini belirterek, "Türkiye, Balkan Şampiyonası'nda da favori ülke olarak görülüyor. Başarıları gelecek yıl da devam ettirmek istiyoruz." dedi.

Milli sporcuların küçük yaşlardan itibaren wushunun ana vatanı Çin'de eğitim aldığını aktaran Akyüz, "Oradaki Çinli antrenörler şunu söylüyorlar; 'Bizim sporcular çok çalışarak bu seviyelere geliyor, siz ise doğuştan kabiliyetlisiniz. Bu iş için yaratılmışsınız.' Hakikaten Türk sporcular wushuya çok yatkın. Sanki bizim ata sporumuz gibi." diye konuştu.

Akyüz, wushunun Gençlik Olimpiyatları'na dahil olduğunu, 2008'de büyüklerde Yaz Olimpiyatları'nda yer aldığına dikkati çekerek, "Wushu, ana yollara girmek üzere ve bunu da hak ediyor. İnsan anatomisi açısından dünyanın en güzel ve faydalı sporu. Beden, zihin ve ruhun gelişimini aynı anda sağlayan yegane spor. 2028 Olimpiyatları'na yetişmez ama bir sonrakine gireceğine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye, FIFA dünya sıralamasında 44. sıraya çıktı

2022-12-22 15:46 - Spor

2022'ye damga vuran sporcular

2022-12-26 11:23 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

Galatasaray, Süper Lig'de yarın İstanbulspor'u konuk edecek

2022-12-24 09:29 - Spor

Milli tekvandocular 2022 yılında 323 kez kürsüye çıktı

2022-12-23 14:18 - Spor

Borsa İstanbul'da gong, Tera Yatırım için çaldı

2022-12-21 13:58 - Ekonomi

Erzincan'da kar nedeniyle kara yollarında ulaşım kontrollü sağlanıyor

2022-12-20 12:23 - Gündem

Türkiye'de kurulan şirket sayısı kasımda yüzde 5,8 arttı

2022-12-23 10:29 - Ekonomi

Avrupa'da Noel ve yılbaşı, grevlerin gölgesinde geçecek

2022-12-23 11:28 - Dünya

Çavuşoğlu, Senegal'in Ankara'daki yeni büyükelçilik binasının açılışına katıldı

2022-12-21 15:28 - Gündem

Marmara'da kasım yağışları yüzde 45 azaldı

2022-12-23 11:49 - Gündem

İlgili Haberler

Galatasaray, 6'da 6 yaparak Süper Lig'de 6 puanlık fark yakaladı

22:28 - Spor

Galatasaray, TÜMOSAN Konyaspor'u 3-1 mağlup etti

22:23 - Spor

Mourinho'dan Fenerbahçe'deki olağanüstü genel kurulla ilgili açıklama

19:13 - Spor

Muaythai Mili Takım Teknik Direktörü Çeken: Şimdi hedefimiz olimpiyatta başarı

18:03 - Spor

A Milli Futbol Takımı'nın Bulgaristan maçı biletleri yarın genel satışa çıkacak

14:52 - Spor

Günün Manşetleri

CANLI-Cumhurbaşkanı Erdoğan: Filistin davası artık dünyaya mal olmuştur

23:27 - Siyaset

Yeni KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz'dan açıklama

23:07 - Ekonomi

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

22:47 - Dünya

MSB, Rize'de selden etkilenen vatandaşların helikopterle tahliyesine ilişkin paylaşım yaptı

22:43 - Gündem

Bakan Uraloğlu: Bugünden itibaren Çamlıhemşin'den gitmek isteyenlerin tahliyelerini sağlamış olacağız

22:37 - Siyaset