?>

Wushu Kung Fu Federasyonu, bu sene de büyük madalyalar kovalayacak

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını, 2024'te de ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti.

Spor - 2 yıl önce

Ankara

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu yönetim kurulu Ankara'da iftarda buluştu.

Akyüz, iftarın ardından yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun Ramazan Bayramı'nı şimdiden tebrik ettiğini belirterek, "Burada bir durum değerlendirmesi yapacağız, 2023 yılını çok büyük başarılarla kapattık. 2023 yılında federasyon olarak Türkiye'de Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık ve takım halinde çok büyük bir rekor kırdık. Takım halinde Avrupa şampiyonu olduk, geçen sene 472 madalya aldık. Onun öncesinde Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda sporcularımız 14'ü altın olmak üzere 26 madalya kazandılar ve yine orada da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiler." diye konuştu.

Çin'de 22-26 Nisan tarihlerinde bir nevi dünya şampiyonasının yapılacağını, milli takımı bu organizasyona göndereceklerini belirten Akyüz, şöyle konuştu:

"Geçen yıl sonu değerlendirmesinde 2023 yılında 1048 madalya ile en fazla madalya alan ikinci federasyon olduk. En büyük başarı elde eden federasyon unvanını elde ettik. 2024 yılına Yalova'da 4 bin sporcuyla büyük bir katılımla Türkiye Şampiyonası ile faaliyetlerimize başladık. Şimdi uluslararası dünya ve Avrupa şampiyonalarına hazırlık yapmak üzere takımları oluşturuyoruz. Çin'deki şampiyonaya katılacağız, akabinde İsveç'te yapılacak 2024 Avrupa Şampiyonası'na yine takım oluşturduk. Bunların çalışmalarına başladık. Dünya gençler şampiyonası var. Uluslararası açık Balkan Şampiyonaları'nı da Türkiye'de tertip edeceğiz inşallah."

Akyüz, federasyonlarının sporla birlikte toplumsal meselelerde de bir tavır ortaya koyduğunu belirterek, "31 Mart yerel seçimleri için de biz tavrımızı ortaya koyduk. Sitemizde de bunu açık bir şekilde yayınladık. İstiyoruz ki ülkemiz ehil insanlar tarafından yönetilsin, şehirlerimiz ehil ellerde olsun ve hizmetler yapılsın. Bu konuda da görüşümüzü açıkça beyan ediyoruz. Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz, bunu yapmada da bir beis yoktur, tarafsızlık bir yol değildir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Moskova’daki terör saldırısında onlarca hayatı kurtaran Müslüman gence ödül

2024-03-27 01:32 - Dünya

Sivasspor hazırlık maçını 3 golle kazandı

2024-03-28 20:23 - Spor

İBB Başkan adayı Kurum, gençlerle sahurda buluştu

2024-03-23 10:28 - Siyaset

Balkanlardan gelen hastalar Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şifa buluyor

2024-03-22 11:03 - Sağlık

ASELSAN'dan 35,1 milyon dolarlık yurt dışı satış sözleşmesi

2024-03-27 11:03 - Ekonomi

Antalya, spor turizminde tenis kortlarıyla öne çıkıyor

2024-03-27 13:07 - Spor

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz, kabri başında anıldı

2024-03-28 16:22 - Çevre-Hayat

NBA'de Houston Rockets, üst üste 9. galibiyetini aldı

2024-03-26 10:43 - Spor

Bakan Yumaklı: Kent tarımını özellikle büyükşehirlerin çevresinde geliştirmek istiyoruz

2024-03-25 17:32 - Gündem

Balıkesir'de 4 büyüklüğünde deprem

2024-03-21 22:57 - Gündem

İlgili Haberler

A Milli Erkek Basketbol Takımı, dünya sıralamasında 11. sıraya yükseldi

17:12 - Spor

Kasımpaşa'da teknik direktörlük görevine Emre Belözoğlu getirildi

18:38 - Spor

GS-FB derbisi sonrası "hakaret" davasında karar

18:02 - Spor

Olimpiyat şampiyonu milli güreşçi Ahmet Kireççi, memleketi Mersin'de anıldı

14:47 - Spor

2029 UEFA Avrupa Kadınlar 17 Yaş Altı Şampiyonası Trabzon'da yapılacak

13:18 - Spor

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çeşitli branşlardan başarılı sporcuları kabul etti

21:52 - Gündem

ABD'de işten çıkarmalar kasımda yıllık yüzde 24 arttı

21:13 - Ekonomi

Türkiye'nin mavi yüzgeçli orkinos kotası 3 bin 95 tona yükseldi

21:07 - Ekonomi

Rusya'da Snapchat'e erişim engeli getirildi

20:43 - Dünya

TBMM Başkanlığından Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu toplantısına ilişkin açıklama

20:32 - Siyaset