Wushu Kung Fu Federasyonu, bu sene de büyük madalyalar kovalayacak

Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını, 2024'te de ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti.

Spor - 2 yıl önce

Ankara
Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu yönetim kurulu Ankara'da iftarda buluştu.
Akyüz, iftarın ardından yaptığı açıklamada, yönetim kurulunun Ramazan Bayramı'nı şimdiden tebrik ettiğini belirterek, "Burada bir durum değerlendirmesi yapacağız, 2023 yılını çok büyük başarılarla kapattık. 2023 yılında federasyon olarak Türkiye'de Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaptık ve takım halinde çok büyük bir rekor kırdık. Takım halinde Avrupa şampiyonu olduk, geçen sene 472 madalya aldık. Onun öncesinde Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda sporcularımız 14'ü altın olmak üzere 26 madalya kazandılar ve yine orada da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiler." diye konuştu.
Çin'de 22-26 Nisan tarihlerinde bir nevi dünya şampiyonasının yapılacağını, milli takımı bu organizasyona göndereceklerini belirten Akyüz, şöyle konuştu:
"Geçen yıl sonu değerlendirmesinde 2023 yılında 1048 madalya ile en fazla madalya alan ikinci federasyon olduk. En büyük başarı elde eden federasyon unvanını elde ettik. 2024 yılına Yalova'da 4 bin sporcuyla büyük bir katılımla Türkiye Şampiyonası ile faaliyetlerimize başladık. Şimdi uluslararası dünya ve Avrupa şampiyonalarına hazırlık yapmak üzere takımları oluşturuyoruz. Çin'deki şampiyonaya katılacağız, akabinde İsveç'te yapılacak 2024 Avrupa Şampiyonası'na yine takım oluşturduk. Bunların çalışmalarına başladık. Dünya gençler şampiyonası var. Uluslararası açık Balkan Şampiyonaları'nı da Türkiye'de tertip edeceğiz inşallah."

Akyüz, federasyonlarının sporla birlikte toplumsal meselelerde de bir tavır ortaya koyduğunu belirterek, "31 Mart yerel seçimleri için de biz tavrımızı ortaya koyduk. Sitemizde de bunu açık bir şekilde yayınladık. İstiyoruz ki ülkemiz ehil insanlar tarafından yönetilsin, şehirlerimiz ehil ellerde olsun ve hizmetler yapılsın. Bu konuda da görüşümüzü açıkça beyan ediyoruz. Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz, bunu yapmada da bir beis yoktur, tarafsızlık bir yol değildir." ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TCDD ekiplerinin Kars'ta önemli hatlardaki kar mesaisi sürüyor

2024-03-27 12:02 - Çevre - Seyahat

Habur Gümrük Kapısı'nda bir tırda 850 kilogram eroin ele geçirildi

2024-03-28 18:57 - Asayiş

Telsiz ekipmanlarının piyasa gözetimine ilişkin usul ve esaslar belirlendi

2024-03-27 10:37 - Ekonomi

İranlı turistler nevruz tatilini Sarıkamış'ta kayak yaparak geçiriyor

2024-03-26 14:12 - Magazin

İBB Başkan adayı Kurum, yeni kampanya filmini paylaştı

2024-03-27 14:52 - Siyaset

TEI'nin ürettiği milli havacılık motorları Eskişehir'de sergilendi

2024-03-22 17:18 - Teknoloji

İstanbul'da araç içerisinden ateş eden zanlı yakalandı

2024-03-23 08:57 - Asayiş

Yargıtay Başkanlığı seçiminin dokuzuncu turunda da sonuç çıkmadı

2024-03-28 11:18 - Gündem

İBB Başkan adayı Kurum, gençlerle sahurda buluştu

2024-03-23 10:28 - Siyaset

Kapadokya'da rezervasyonlara 9 günlük bayram tatili etkisi

2024-03-22 16:07 - Magazin

İlgili Haberler

Ziraat Türkiye Kupası'nda grup aşaması tamamlandı

23:13 - Spor

Anadolu Ajansının 106. yılı etkinlikleri kapsamında "1920 Koşusu" düzenlenecek

19:13 - Spor

A Milli Erkek Basketbol Takımı, dünya sıralamasındaki yerini korudu

17:05 - Spor

Anadolu Efes'te Shane Larkin, parkeden 4-6 hafta daha uzak kalacak

17:03 - Spor

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın FIBA 2026 Dünya Kupası Elemeleri kadrosu açıklandı

16:54 - Spor

Günün Manşetleri

Türkiye'deki yabancı kontrollü girişim sayısı 2024'te 11 bin 86 oldu

10:38 - Ekonomi

Yasa dışı bahis gelirlerini akladığı iddia edilen 20 zanlı hakkında gözaltı kararı

10:27 - Gündem

İran Kızılayı: ABD-İsrail saldırılarında 4 binden fazla sivil bina zarar gördü

10:23 - Dünya

İstanbul'da sabah saatlerinde sis etkili oluyor

10:02 - Gündem

İstanbul'da organize suç örgütlerine yönelik operasyonda 10 zanlı yakalandı

09:58 - Gündem