"Enerjisini atsın" diye yönlendirildiği halterde dünya ve Avrupa şampiyonu oldu

Ortaokul öğrencisiyken "yaramaz" diye enerjisini atması için okul müdürü tarafından yönlendirildiği halterde dünya ve Avrupa şampiyonlukları elde eden Kaan Kahriman, başarısını olimpiyat şampiyonluğuyla taçlandırmak istiyor.

Spor - 2 yıl önce

Bartın
Küçükken hareketli yapısıyla dikkati çeken Bartın Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencisi 19 yaşındaki Kaan Kahriman, 11 yaşında haltere başladı.
Kaan, azmi ve yeteneği sayesinde haltere başladıktan 3 ay sonra Minikler Türkiye Şampiyonası'nda birinci oldu.
Sonraki süreçte katıldığı ulusal müsabakalarda Türkiye şampiyonluğu dahil çeşitli dereceler elde ederek milli takıma seçilen Kaan Kahriman, uluslararası arenada da başarı gösterdi.
Yunanistan'da 2022 yılında düzenlenen Gençler Dünya Şampiyonası ile son olarak şubatta Bulgaristan'da gerçekleştirilen Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Kaan Kahriman'ın bundan sonraki hedefi, olimpiyat şampiyonluğuna ulaşmak.

"Spora başladıktan sonra yaramazlığım geçti"

Kaan Kahriman, AA muhabirine, haltere başlama serüveninden bahsederek, spora başladıktan sonra yaramazlığının geçtiğini ve daha çok sosyalleştiğini söyledi.
Bartın Üniversitesinin spor salonlarında antrenörlerinin gözetiminde yoğun bir programla organizasyonlara hazırlandığını aktaran Kaan, hedefinin bu yıl düzenlenecek uluslararası şampiyonalarda da altın madalyaya ulaşmak olduğunu kaydetti.
Kaan Kahriman, son olarak Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazandığını dile getirerek, "Oradaki duyguyu kimseye anlatamam. İstiklal Marşı okunurken karnımda kelebekler uçuştu." diye konuştu.
Uluslararası müsabakalarda elde ettiği başarılarla gururlandığını belirten Kaan, "Son şampiyonada kendime inanamadım ve çok sevindim. Ama oradaki asıl hedefim, rekor kırıp şampiyon olmaktı. Hedefim, bu yıl Avrupa ve dünya şampiyonalarında altın madalya kazanarak gittiğim ülkelerde Türk bayrağını dalgalandırıp İstiklal Marşı'nı okutmak. En büyük hedefim, 2028 Olimpiyatları'na katılarak altın madalyayla dönmek. Şu anda tüm hazırlıklarım 2028 Olimpiyatları'nda şampiyon olmak üzerine." ifadelerini kullandı.
Kaan Kahriman, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın, Bulgaristan'da elde ettiği başarıdan dolayı kendisini tebrik etmesinin motivasyonunu artırdığını sözlerine ekledi.

"Üniversitemizde sporcularımıza yapılan ciddi yatırım var"

BARÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Demirhan ise 986 öğrencisi bulunan fakülteden şu ana kadar 159 öğrenciyi milli sporcu olarak mezun ettiklerini, 127 öğrencinin de milli sporcu olarak eğitim öğretimlerine devam ettiğini söyledi.
Demirhan, iki öğrencinin de 2024 Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil edeceğini aktararak, "Üniversitemizde son 5-6 yıldır sporcularımıza yapılan ciddi yatırım var. Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun, sporu gençlerimiz için önemli bir yatırım olarak görüyor. Bu anlamda gençlerimizi gerek psikolojik gerekse eğitim olarak destekliyor. Hem bu destek hem de öğrencilerimizin gayretleriyle başarılar da geliyor." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray Süper Lig'de yarın Kasımpaşa'ya konuk olacak

2024-03-16 10:37 - Spor

Borsa İstanbul'da gong Odine için çaldı

2024-03-21 13:12 - Ekonomi

Ukrayna: Rusya, topraklarımıza 60'tan fazla İHA ve 90'a yakın çeşitli model füzeyle saldır

2024-03-22 11:43 - Dünya

Yerli deney kiti öğrencileri hidrojenle tanıştırıyor

2024-03-22 12:12 - Teknoloji

Van esnafı İranlı turistler için hazırlık yapıyor

2024-03-16 11:57 - Ekonomi

Şeker hastalığından görme kaybı yaşayan hasta, 13 yıl sonra ışığa kavuştu

2024-03-20 14:22 - Sağlık

Filistin: İsrail'in saldırganlığını durdurma sorumluluğu ABD yönetiminde

2024-03-21 18:13 - Dünya

Avustralya'da Müslümanlar, Gazze tutumu nedeniyle hükümete "sırtını döndü"

2024-03-19 14:23 - Dünya

Kısa vadeli dış borç stoku ocakta azaldı

2024-03-18 10:42 - Ekonomi

Van'da sağanak ve kar, hayatı olumsuz etkiledi

2024-03-20 00:17 - Asayiş

İlgili Haberler

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü eleme turu rövanş maçları tamamlandı

00:17 - Spor

Fenerbahçe, play-off turuna galibiyetle yükseldi

23:48 - Spor

Fenerbahçe tur atladı

23:28 - Spor

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump, müzakereler konusunda İran'a güvenmediğini söyledi

06:08 - Dünya

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset