?>

WhatsApp, AB kurallarına uymayı kabul etti

WhatsApp, kullanıcıları daha iyi bilgilendirecek ve sözleşme güncellemeleri konusunda kullanıcıların tercihlerine saygı gösterecek

Medya - 2 yıl önce

Brüksel

Avrupa Birliği (AB), mobil mesajlaşma ve arama uygulaması WhatsApp'ın hizmet koşullarındaki değişiklikler konusunda daha şeffaf olmayı taahhüt ettiğini bildirdi.

AB Komisyonu, üye ülke tüketici kurumları ve WhatsApp arasında gerçekleştirilen diyaloğun ardından uygulamanın, kullanıcıları daha iyi bilgilendirmeyi ve sözleşme güncellemeleri konusunda kullanıcıların tercihlerine saygı göstermeyi kabul ettiğini açıkladı.

WhatsApp'ın kullanıcıların kabul etmemeleri halinde güncellemeleri reddetmelerini kolaylaştıracağına işaret edilen açıklamada, şirketin kullanıcıları güncelleme reddi halinde hizmete erişimin biteceği durumlarda da açıkça bilgilendireceği kaydedildi.

Açıklamada, WhatsApp'ın kullanıcıların kişisel verilerini reklam veya diğer amaçlarla Facebook dahil diğer Meta şirketleriyle veya üçüncü taraflarla paylaşmayacağına dikkati çekildi.

Süreç hakkında

AB Komisyonu ve AB ülkelerinin tüketici koruma makamları, geçen yıl WhatsApp'a kullanıcıların kişisel verilerinin kullanımı konusunda bir uyarı mektubu göndermişti.

WhatsApp'a gönderilen mektupta, şirketten 2021'de hizmet koşulları ve gizlilik politikası hakkında yaptığı değişikliklere açıklık getirmesi istenmişti.

AB, WhatsApp'ın değişikliklerinin Birliğin tüketici koruma kanununa uygun olduğunun garanti edilmesini talep etmişti.

Facebook'un sahibi olduğu WhatsApp uygulaması, 4 Ocak 2021'de birçok ülkede yeni "kullanıcı hizmet koşulları ve gizlilik ilkesi" sunmuştu. Bildirimlerle tüm kullanıcılara giden sözleşmeyi kabul etmeyenlerin 8 Şubat 2021'den itibaren uygulamayı kullanamayacağı açıklanmıştı.

Sözleşmedeki birçok madde ise tepkilere neden olmuştu. Bunların başında kullanıcıların kişisel verilerini Facebook ile paylaşma zorunluluğu geliyordu. WhatsApp uygulamasının kullanıcılarını "kabul etmeye zorladığı" sözleşmenin, Avrupa'da geçerli olmadığı belirtilmişti. Uygulama, AB ülkelerindeki kullanıcıları için farklı bir hizmet sözleşmesi sunmuştu.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da yapılacak kalıcı konutlar için ilk kazma vuruldu

2023-03-03 14:23 - Gündem

Hocalı soykırımının 31. yıl dönümüne ilişkin Moskova'da konferans düzenlendi

2023-02-27 20:06 - Özel Haber

Depremin sessiz tanıkları yaşadıkları korkuyu atlatmaya çalışıyor

2023-03-02 16:18 - Çevre-Hayat

Kocaeli'deki Yuvacık Barajı'nın su seviyesi yüzde 50 ölçüldü

2023-03-03 11:17 - Gündem

Deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımına bu hafta başlanması planlanıyor

2023-03-01 13:29 - Ekonomi

AB'den günlük kiralamalara sıkı takip hazırlığı

2023-03-02 20:57 - Ekonomi

Basın İlan Kurumu afet bölgelerindeki basın mensuplarına iki katına kadar borç verebilecek

2023-02-28 12:39 - Medya

Futbolda haftanın programı

2023-03-03 09:53 - Spor

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Doha'da ikili görüşmeler yaptı

2023-03-05 16:47 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afşin'deki çadır kentte incelemelerde bulundu

2023-02-28 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

RTÜK'ten 'dolandırıcılık' uyarısı

19:52 - Medya

BBC'ye, yayınlarında İsrail'in Gazze soykırımını gizlediği gerekçesiyle protesto

02:02 - Medya

İsrail basınına göre, Trump'ın Netanyahu'ya karşı sabrı tükendi

00:48 - Medya

İletişim Başkanlığının 'Ayın Tarihi' dergisinde şehir hastaneleri ele alındı

18:38 - Medya

ABD'deki Google davası küresel dijital platformlarda dönüştürücü etki yapabilir

11:33 - Medya

Günün Manşetleri

Türkiye, yetenekli Mısırlı öğrencileri Türk üniversitelerine çekmeyi hedefliyor

23:53 - Gündem

IMF, Pakistan'a 1 milyar dolarlık kaynağın önünü açtı

23:38 - Ekonomi

İstanbul'da vapurdan düşen yolcunun balıkçı tarafından kurtarıldığı anlar kamerada

23:17 - Gündem

"1. Kamu Diplomasisi Sempozyumu"nda ilk gün sona erdi

22:58 - Gündem

Beyaz Saray: Trump, Zelenskiy ile çok iyi ve verimli bir görüşme yaptı

22:53 - Dünya